מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> לינק קסטל שורש

לינק קסטל שורש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אוויר הרים צלול כיין, נוף עוצר נשימה, אווירה בשמיים והאוכל...האוכל! השבוע- דייט לילי בלינק קסטל שורש

כבר כמעט היה נראה שמצב הקורונה בעולם, לפחות ברובו משתפר, ו-2022 תהיה שנה שפויה יותר, אבל אז זן חדש הגיע וטרף את הקלפים. שוב שמים שנסגרים, בידודים ותווים ירוקים. אבל- לפחות המסעדות עדיין פתוחות. מי שמכיר יודע שאני לא צריך סיבה טובה כדי לצאת למסעדה, וכשזוגתי אמרה שמזמן לא היינו בדייט, תיאמתי עם הבייביסיטר התורנית למוצאי שבת והזמנתי מקום בלינק-קסטל-שורש.

גלגולי הלינק


לא. זו לא טעות סופר. למי שמכיר את הגיאוגרפיה של מבואות ירושלים יודע שהקסטל היא שכונה צמודה למבשרת ציון בעוד שורש הוא מושב הממוקם כמה קילומטרים משם. אז ככה. כשהתקשרתי להזמין מקום, המארחת אמרה לי שלפני מספר חודשים הם עברו למיקום חדש וכדי להגיע ליעד, צריך לשים בוויז לינק-קסטל-שורש. נשמע קצת מוזר אבל הלינק קסטל הפך להיות מותג עם קהל קבוע שמגיע בערבים וסופי שבוע וכדי שאנשים יתרגלו ולא יחשבו שפתחו סניף נוסף, החליטו בינתיים להשאיר את השם ופשוט להוסיף את המילה שורש.
כסטודנט שחי בירושלים 7 שנים, יצא לי לבקר הרבה פעמים בסניף המקורי של הלינק ברחוב המעלות. המסעדה הוקמה ב-1997 ובמהלך השנים בנתה לה מוניטין כמוסד של ממש – אוכל טוב, תפריט משקאות מוצלח, מנות מיתולוגיות כמו מרק גולש, קציצות לאה, סלט יהודה חרפרף על שם בעלי במקום, המבורגר טעים ועוגת גבינה נהדרת. גם בסניף בקסטל ביקרתי לא פעם אז ביקור במיקום החדש הוא המשך טבעי.

אוויר הרים צלול כיין


למרות שהגענו בשעת לילה חשוכה, מיד כשיוצאים מהרכב, אי אפשר להתבלבל ומרגישים את האוויר הצלול והקריר של הרי ירושלים. המסעדה שוכנת על צלע ההר עם חלונות גדולים ומרשימים המשקיפים על הנוף, אז אם אתם מתכננים להגיע בשעות הצהרים או לקראת השקיעה, מובטח גם נוף הררי מרהיב. עד כאן, לשיעור היסטוריה וגיאוגרפיה.
הצגת תו ירוק למארחת והתיישבנו בחלל הפנימי סמוך לקמין שהפיץ חום נעים. הזמנו סוביניון בלאן חמצמץ וטעים מאוד של יקב פלטר והתפנינו לתפריט. הרבה קווי דמיון עם תפריט הלינק המקורי עם כמה שינויים. התחלנו עם מחבת פטריות צלויות ואספרגוס, סלט פנצנלה, ורביולי ערמונים. מנת הרביולי הייתה עשויה בדיוק במידה, עם רוטב עדין, מעט פרמזן מגורד ומלית עדינה של גבינות וערמונים. לעתים מנות פסטה ערמונים הן מתוקות מדי אך זו של הלינק הייתה מאוזנת וטעימה. הסלט היה מצוין, ירקות טריים, תיבול מדויק ותוספת של פלפלים קלויים, כמות נדיבה של זיתי קלמטה וקרוטונים ביתיים ששדרגו מאוד את המנה. הייתי שמח לאכול סלט כזה בכל יום שבוע.

ממשיכים


שיחה קצרה עם הבייביסיטר שאישרה ששלושת הקטנטנים ישנים. עוד כוס סוביניון בלאן וקשימה לעיקריות. בחרנו שרימפס עם שום, יין לבן ועשבי תיבול ומחבת אנטריקוט. חזרתי לא מזמן מסופ"ש בליסבון שנחשבת לאחת הערים עם פירות הים הטריים והטובים ביותר. בארץ, רוב השימוש בפירות ים הוא מהאגף הקפוא אבל גם כאן יש הבדל באיכות המוצר שבוחרים. השרימפס של הלינק היו טעימים מאוד, מוצקים ועשויים במידה הנכונה. הרוטב היה מצוין והלחם שהוגש לצד המנה שימש לניגוב הצלחת. את הסטייק אפשר להזמין כנתח שלם או רצועות עבות המוגשות עם קונפי שום וטימין. שוב מנה טעימה ונדיבה, אנטרקוט שומני במידה עם חריכה חזקה מבחוץ ועסיסי מאוד מבפנים. לקינוח לא נשאר הרבה מקום אבל החלטנו לנסות את עוגת הגבינה- לחיי הנוסטלגיה.
לסיכום, מסעדה שמצד אחד גורמת לך להרגיש בבית ומצד שני מהווה מקום מצוין לדייט רומנטי או ציון אירוע מיוחד, עם אוכל טעים, מנות נדיבות ונוף....על הנוף כבר סיפרתי. אנחנו נחזור בקרוב.