מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת רנזו קריית ענבים

רנזו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

השבוע יצאנו מזרחה למסעדת רנזו החדשה שבקריית ענבים וחזרנו עם טעם של עוד!

מה תעשו כשיום הנישואים שלכם מתקרב, נסיעה לחו"ל היא לא ממש אופציה נוחה בימים אלו, ועדיין אתם רוצים לציין את האירוע באיזו חופשה מיוחדת? מבחינתנו, החלופה הכי "חוצלארצית" היא הרי ירושלים, שהתקופה הזו של ראשית הסתיו נותנת להם איזו ארומה אירופאית. אז אחרי שנסגרנו על מלון, התפנינו לחפש מסעדה באזור שתרים לנו עם ארוחה מיוחדת. ומצאנו, ועוד איך שמצאנו. רנזו בפארק כרמים שבקריית ענבים. רק בת חודש וחצי אבל מתנהלת כמו גדולה. שף יניב ביטון, אקס "לה-קוצ'ינה" ו"פסטוריה "באילת, מלהטט כאן בתפריט איטלקי יצירתי עם חומרי גלם מקומיים טריים-טריים, והתוצאה, לדעתנו, מצדיקה אפילו להגיע לכאן במיוחד מהמרכז או מירושלים.


הכוכבים של המנות הראשונות– מרק שום וסלט ארטישוק


"אל תשכחי לכתוב על המרק"-משביע אותי! הבנזוג, שהזמין כמנה ראשונה את מרק השום, והצליח, כרגיל, לקלוע לאחת ממנות הדגל: קערת חרס ובה מרק זהבהב סמיך, שטעמיו המורכבים משלבים בין המתקתקות של המון שום קלוי, ציר עוף ארומטי, שמנת ושבבי שום מטוגנים, ולצדו גריסיני פרמזן פריך שכיף לטבול במרק. גם הראשונה שלי – סלט ארטישוק שרוף, מדגימה את ידו הטובה של השף, שמצליח לקחת שורת מרכיבים, לטפל בכל אחד מהם בנפרד באופן שיפיק ממנו את המיטב ואז לחבר אותם למנה הרמונית אחת. היו שם עלי חסה סלנובה טריים ופריכים, לבבות ארטישוק צלויים בגריל, קוביות פולנטה מטוגנות ונתחוני גבינת פקורינו סרדו עמוקת טעם, ואיכשהו כולם מדברים עם כולם, כשרוטב ויניגרט מעודן קושר ביניהם.

גם בעיקריות, השלם עולה על סך מרכיביו


אחרי התחלה כל כך מוצלחת, אנחנו פתוחים להצעות לגבי העיקרית. אבל כאן הבחירה כבר קשה יותר: נבדוק את הפיצות המיוחדות? את הפסטות שתיאוריהן מעוררים תיאבון? או אולי משהו ממנות הגריל? כל מה שנבחר ישאיר בחוץ אופציות מפתות אחרות. בסופו של דבר אנחנו מתבייתים על "פסטה ציידים" בשבילו ובר ים על הגריל בשבילי. ושוב מצליחות שתי המנות להפתיע עם ריבוי מרכיבים וטעמים שמשתלבים להם יחדיו: פסטת הציידים שלו משלבת בין ריגטוני עשויים אל-דנטה כמו שצריך, נתחוני פילה בקר, פטריות צלויות ועגבניות שמש, כשהכל עטוף ברוטב דמי-גלאס חמצמץ מעט, שעוזר למנה לא להרגיש כבדה מדיי. במנת הדג שלי אלו נתחי פילה של בר-ים שנצרבו קלות כך שנותרו במלוא עסיסיותם, והונחו זה על זה כשבניהם משובצים גבעולי אספרגוס ועלי מנגולד חלוטים קלות, ומעליהם נמזג רוטב לימוני מרענן, שמבליט בעדינות את טעמי הדג והירקות.


טוויסט גם בקינוחים


אפילו הקינוחים, שנשענים על הקלאסיקה האיטלקית, מצליחים לחמוק מהבנאליות. בטירמיסו שלו זוהי כיפה של גלידת עוגת גבינה ופירות יער שנוספה מעל, ומשתלבת באופן מפתיע בצירוף השגור של בישקוטי-קפה-קרם מסקרפונה. במוס השוקולד שלי הטוויסט מגיע מגרגרי מלח גס, בזיקת אבקת פירות יער ותוספת של גלידת קרמל מלוח, ששוברים את המתיקות של הקרם העשיר, המעוטר בדובדבני אמרנה, ונותנים טעם חדש למוס המוכר. והרי טעם חדש לאהוב ולמוכר – אין סיום טוב וסמלי יותר מזה לחגיגת יום הנישואים שלנו.