מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת ג'ון ג'ולי

ג'ון ג'ולי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ענבל לורן יצאה השבוע לבדוק את המסעדה החלבית הכשרה החדשה בהרצליה פיתוח וחזרה עם קריאות התפעלות מהאפייה, המשקאות והאירוח.

חמישי בערב, הרצליה פיתוח, אנחנו נכנסים לג׳ון ג׳ולי, שם מקבלים את אוזנינו צלילי ג'אז רכים הבוקעים מהפסנתר. התאורה עמומה והצבעים הבולטים בחלל הם אוף-וייט, ירוק וחום. התקרה גבוהה, הבר רחב ידיים, הספות והכורסאות מרופדות קטיפה. בן זוגי ואני נוחתים בהן ומקבלים מיד צ׳ייסר של קוקטייל אדמדם, מאוחר יותר אנסה לברר מה היה אותו קוקטייל משמח ומסתורי.

לראשונות אנחנו מזמינים מגוון סלטים גיאורגים מסורתיים וכן חצ'פורי אג'רולי. סלטי הפתיחה מוגשים על פלטה בקעריות קרמיקה יפות בליווי לחמניית לבאש (לחם גרוזיני) חמימה. על הפלטה סלט חציל נהדר בעגבניות, פח'אלי - סלט סלק במרקם גס, סלט פלפלים מסוגים שונים בחריפות מאוזנת (עבורי, בן זוגי מצא אותו מעט חריף מדי), מז'אבי - תבשיל שעועית אדומה סמיך, סלט מרענן של סלרי קצוץ דק עם פטרוזיליה וכן פטריות נפלאות במרינדה.

מוסקבה-הרצליה פיתוח

החצ'אפורי אג'רולי, סירת בצק פתוחה במלית גבינות וביצת עין רכה למחצה, נכנס לחיינו לפני מספר שנים כאשר מנות גיאורגיות החלו לככב בתפריטי מסעדות בארץ. בג'ון ג'ולי יש הקפדה יתירה על בצק השמרים אותו מכינים כאן "מאפס", והוא נאפה בתנור מסיבי נוסח תנורי הפיצה השטוחים ומוגש רותח לשולחן. מלית הגבינות הייתה עשירה והרגשנו שהגבינות איכותיות מאד, כן הוא הוגש עם רוטב עגבניות. מנה מעניינת נוספת אותה השארנו לביקור הבא היא "חצ'אפורי שקשוקה" - חצ'אפורי במילוי גבינה עם שקשוקה מעל, שדניאל, מנהל המסעדה, הצהיר שהוא לא מצליח לסיים אותה... דניאל באמצע שנות העשרים לחייו, עלה לארץ לפני שלוש שנים ממוסקבה יחד עם אחיו ואמו. האב מחלק את זמנו בין העסקים במוסקבה לישראל. את המסעדה הם פתחו כעסק משפחתי, כאשר אחיו של דניאל במטבח והוא על הבר וב״פלור״. מתברר כי אביהם של האחים נמשך לקולינריה מגיל צעיר ולמד באוניברסיטה בברית המועצות טכנולוגיה של מזון. לימים פתח את המסעדה הכשרה הראשונה במוסקבה, שם דניאל ואחיו עזרו בתור ילדים. את ג׳ון ג׳ולי הם פתחו לפני כשלושה חודשים בלבד.

רביולי כמהין

לעיקרית נהנינו מרביולי ופילה מוסר ים, כאשר ברקע מתנגנת מוסיקת צ'יל נהדרת שהפסנתרן הנעים בה את אוזנינו. את הרביולי, במילוי פטריות ותפוחי אדמה ברוטב שמנת כמהין ופרמז'ן, מכינים במקום, והתענגנו על כל ביס מהם, אני יכולה לומר שהם מהטובים ביותר שטעמתי, תודות לבצק העדין, ולאיזון הנפלא בין המלית לרוטב העשיר. מנה סינרגטית. ציפיתי ל"ורניקי", הגרסה הרוסית לכיסונים מבצק מבושלים והופתעתי מרביולי לפי מיטב המסורת האיטלקית. המוסר ים הוגש כשלושה נתחי פילה שנאפו עם עשבי תיבול בסגנון גרוזיני, לצד אורז ועגבניות ושום צלויים. מנה עשויה היטב ומשביעה מאד.

להתארח בסלון

את הארוחה ליווינו בלימונענע ביתית וקוקטייל "בוקובסקי". מרגש לצפות בדניאל משקשק קוקטיילים ומרכיב משקאות מתוצרת המקום. הוא שוקד על כל אחד ואחד באהבה ויראת קודש. כשהמשקה מוגש לשולחן הוא מציץ מהבר בציפייה לראות את תגובת הלקוח, ומחייך באנחת רווחה כשהוא נוכח שהאחרון נהנה מהמשקה שיצא תחת ידיו. לי זה נתן תחושה שאנחנו מתארחים אצלו בסלון, אולי כי זה הזכיר לי את הציפיה הדרוכה של אמא שלי רגע לפני שאנחנו טועמים ממנות אקספרימנטליות מעשה ידיה.

הלימונענע הביתית הייתה עשויה ליים והייתה לא פחות מנפלאה, מלבד היותה מרעננת וארומטית כמתבקש, אותי שבתה המתיקות המעודנת, שלא לומר כמעט מרומזת שלה. אגב התפריט מתהדר בשני סוגי לימונדה וכן שני סוגי תה קר, כולם מיוצרים במקום. דניאל מספר שההשראה לכך הייתה מסעדות במוסקבה בהן ניתן למצוא כעשרים טעמים של לימונדה טבעית, קונספט אותו רצה לייבא לארץ. אגב למי ששמע על "טרח'ון" גיאורגי (גזוז עם טרגון טרי) וסקרן לטעום אותו בגרסה הביתית, גם הוא יכנס לתפריט בהמשך.
נוסף על המשקאות הקלים הטבעיים המסעדה מציעה גם כחמישה קוקטיילים. אני ניסיתי את קוקטייל הבוקובסקי שנקרא לפעמים גם אמרטו סאוור (Amareto Sour) והוא מכיל ויסקי, ליקר אמרטו, מיץ לימון או ליים, חלבון ביצה וממתיק, על קרח. כאן הוא קיבל גם נגיעת נענע ומקל קינמון. הוא היה מתקתק, הרמוני, קליל למדי והתאים מאד לליווי הארוחה. אגב כל המשקאות הקרים במסעדה (כולל מי ברז) מוגשים בכוסות זכוכית קריסטל מעוטרות.

בראוני עם סורבה תות

לקינוח הזמנו בראוני שהיה עדין חמים מהתנור. הוא היה עשיר ונימוח, משובץ אגוזי מלך. הוגש עם נגיעות קרמל ורוטב שוקולד מריר לצד כדור סורבה תות שדה קליל שאיזן את טעמו. אתו שתינו קנקן חליטה פרחונית מצוינת בתוספת נענע טרייה. עד סוף הארוחה לא הצלחתי לברר מה היה אותו קוקטייל אדמדם מסתורי שהוגש אל שולחננו כצ'ייסר לפתיחה. זה נשאר סוד של הברמן.

ג׳ון ג׳ולי, תפריט דגים וחלבי עם דגש על המטבח הרוסי והגיאורגי עם נגיעות ממטבחי העולם. בצקים וקוקטיילים נהדרים ואירוח רוסי כהלכתו. תענוג ללב ולחיך.