מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מסעדות סושי בשרון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המשימה - למצוא לכם ארבע סושיות באיזור השרון שמגישות רולים ברמה גבוהה ומשדרות וייבים של תרבות רחוקה רחוקה. המסקנות – בפנים.

להגיד שהקהל הישראלי אוהב אוכל אסייתי זה אנדרסטייטמנט. אנחנו טסים למזרח אחרי הצבא, לוקחים את הילדים לתאילנד בחופשים וטסים לטיול בר מצווה בסין.

אך עם זאת שאנחנו חולמים על טיולים במזרח הרחוק, דווקא יפן לא הצליחה להיכנס לנו ללב.
אבל למרות שיפן רחוקה מלהיות יעד פופולרי בקרב הקהל הישראלי, הסושי היפני הוא כנראה המאכל האסייתי הכי נפוץ ואהוב בארץ.

הפעם יצאנו למצוא סושיות שוות באיזור השרון. התוצאות? 4 מסעדות מעולות שמגישות סושי טרי, איכותי ואותנטי.

נורי


במסעדת נורי תוכלו לטעום טעמים מכל רחבי המזרח ומשלבת בין מטבחים רבים של תרבויות שונות כמו המטבח ההודי, המלזי, הסיני, היפני והתאילנדי. האוכל כאן מתובל היטב, התפריט מגוון בטירוף והאוכל כל כך מדוייק שאלו שניחנים בדמיון פורה יוכלו לעצום עיניים ולדמיין שהם בכלל באיזה יעד אקזוטי ולא בנתניה.

מה בתפריט?

נתחיל בראשונות, כמו תמיד – מנת עוף מלפפונים, מנה של אטריות שעועית עם עוף, בוטנים מסוכרים, מלפפון, נבטים וצ’ילי חריף בליווי רוטב של חמאת בוטנים, מנת נאם סום חזה אווז המגיעה כרצועות של מולארד שפרוסות בתוך רוטב של צ’ילי תפוזים ומקושטות בנענע ובצל פריך ופנקו סלמון, אצבעות סלמון המצופות בפירורי פנקו יפניים ומוגשות בליווי של רוטב איולי לימון.

אחרי שהתיאבון קצת נפתח, נמשיך לעיקר הארוחה - הסושי המעולה של נורי. נסו את רול הגשם האדום, דניס בטמפורה עם אבוקדו וכוסברה המצופה בשבבי סלק מטוגנים, את הצונאמי בטטה שמגיע עם טמגו ופטריות שיטאקי בציפוי בטטה ואת המקסיקו, אורז שעטוף בטונה אדומה וסלמון עם גוואקמולה וצ’ילי חריף.

באופציות הבריאות, לכו על סלט השורשים הויטאנמי, סלט המורכב מירקות שורש כמו גזר וצנונית, אטריות שעועית, ירקות טריים כמו מלפפון, נבטים, כרוב אדום, כוסברה ונענע ורוטב של שומשום שחור, צ’ילי, מיץ ליים וחמאת בוטנים.

בנורי תמצאו גם באנים נהדרים – באן הממולא באנטריקוט בבישול ארוך עם איולי צ’ילי, באן בורגר עם פרוסות של כבד אווז ובאן של פרגית בציפוי פנקו עם גוואקמולי.

אישימוטו


תעשיית הסושי בארץ יצרה המון מסעדות מפונפנות שמתעסקות יותר במסביב מאשר בסושי עצמו, אבל באישימוטו עושים את זה אחרת. לא מגיעים לכאן בשביל חוויה יוקרתית או קוקטיילים מתוחכמים – באים לכאן כדי לאכול סושי משובח?

אז אם אתם מחפשים לאכול סושי איכותי בלי יותר מדי רעשי רקע, במקום אינטימי עם אווירה משפחתית ונעימה – אישימוטו זה המקום בשבילכם.

מה בתפריט?

באישימוטו נותנים לאוכל לדבר בעד עצמו ומקפידים כבר שנים לעבוד לפי המוטו "מנות פשוטות, מרכיבים טריים וטעמים גדולים".

לפני שהסושי מגיע, כדאי שנפתח את בלוטות הטעם שלנו עם כמה ראשונות – מתחילים עם הסלט התאילנדי הכי אייקוני שיש, סלט של פפאיה ירוקה שמגיע עם כוסברה, בזיליקום, צ’ילי חריף ובוטנים ברוטב סום טאם, וממשיכים לכנפיים קריספיות המגיעות ברוטב טריאקי או ברוטב צ’ילי מתוק ולמנה של בטטה, חציל, כרובית ובצל בציפוי טמפורה המוגשים עם רוטב של סויה מתובלת.

מבחר הסושי כאן הוא אדיר, עם רולים של סלמון, טונה, שרימפס, דג לבן וכמובן הרבה רולים מיוחדים וקומבינציות מעניינות. ההמלצה שלנו היא לנסות כמה מהרולים המיוחדים, ביניהם רול הספיישל סלמון שמגיע עם סלמון, עירית וגבינת שמנת בציפוי של סלמון, הברייקפסט רול, רול עם סלט טונה, טמאגו, אבוקדו, מלפפון ועירית המצופה בפנקו וגם רולים פשוטים יותר כמו הרול שילו, רול של דג לבן עם אבוקדו וגזר בציפוי בטטה.

באישימוטו תמצאו גם מרק מיסו יפני מעולה, מנה של שרימפס קריספי בליווי של מיונז בזיליקום לימוני וגם מנות של נודלס ואורז כמו מסמן קארי ונודלס סצ’ואן חריף.

קיוטו


מסעדת הסושי הותיקה נחשבת כבר שנים להיות אחד מהמקומות הכי שווים בארץ לטעום אוכל יפני איכותי. בקיוטו כבר למדו במשך שנים איך לעבוד כמו שצריך וצוות המסעדה דואג לתת שירות ברמה גבוהה ולספק לסועדים חוויה תרבותית מעניינת ומהנה.

את הסושי מכינים כאן בצורה מוקפדת ויסודית, בדיוק לפי הספר, ומתמקדים בחומרי גלם איכותיים וטריים כמיטב המסורת היפנית.

מה בתפריט?

פתחו את הארוחה עם גיוזה נהדרת, מנת הסשימי ספיישל, מנה של סלמון טונה ולוקוס המוגשים על מיקס עשבים פיקנטי וארומטי ברוטב של סויה קרמל, מנת הטאטאקי טונה, מנה של נתחי טונה צרובים בליווי של רוטב פונזו ושיפודים של סלמון, פילה בקר ופרגית ובצל הנצלים על הגריל ומוגשים ברוטב טריאקי מתקתק.

גם אם אתם בדרך כלל לא ממש מזמינים מרקים, כאן שווה לשבור את החוקים עם ראמנים יפניים אותנטיים המגיעים בגרסה של פירות ים או שרימפס ובגרסה של עוף או בקר ומרק מנרוי טמפורה טופו מעולה מציר פטריות יפני.

אחרי שחיממתם את החך, בואו נמשיך לגולת הכותרת – הסושי.

ניגירי אפוי וחם עם סלמון, ילוטייל או לוקוס המוגש ברוטב טריאקי ורולים קלאסיים כמו הסלמון צ’יז רול המכיל אבוקדו, בטטה, עירית ומלפפון ברוטב טריאקי, הספיידר רול שמכיל סרטן רך בציפוי פריך וירקות.

רולים צמחוניים כמו הטופו רול, טופו בטמפורה עם מלפפון וקמפיו שעטופים באבוקדו ומוגשים ברוטב טריאקי ורולים מיוחדים כמו הספיישל אונאגי, רול של שרימפס חלוט, מקל סרטן, ירקות ומיונז שעטוף בצלופח ומוגש ברוטב טריאקי.

לא רק הסושי כאן מעולה – נסו גם העיקריות של קיוטו כמו הפילה דניס טפניאקי המוגש עם ירקות המוקפצים בשום וג’ינג’ר והיאקיניקו סירלוין, מנה של נתחי סינטה ברוטב סויה, שום וג’ינג’ר עם ירקות מוקפצים.

יאמאטויה


מסעדת השף היפנית הנהדרת הזו הוקמה על ידי איה אימטני ז"ל שניהלה מספר מסעדות ביפן, באירופה ובישראל וייעצה לרבות אחרות. התפריט כאן הוא בסטייל יפני-גורמה, ואתם יכולים להיות בטוחים שתזכו לטעום כמה מהמאכלים היפנים הכי מיוחדים בארץ – כאלו שלא תטעמו בשום מקום אחר.

מה בתפריט?

מתחילים עם צומאמי מנאמה, רצועות של במבו שוט וגזר המוקפצות ברוטב טריאקי וצ’ילי חריף ומוגשות קרות, וואקמה סו, סלט של אצות וואקמה עם מלפפונים ברוטב של ג’ינג’ר, חומץ אורז יפני ושומשום לקישוט, ספייסי טופו בציפוי פריך עם רוטב צ’וקה שום פיקנטי ושומשום ובצל ירוק מלמעלה וסלט הסשימי המעולה של המקום המגיע כסלט של סשימי סלמון, טונה ודג לבן עם ירקות טריים, אבוקדו וטמאגו עם רוטב של פונזו ושמן זית.

מהרולים של יאמאטויה, נסו את היאסיי רול, רול של טמאגו, קנפיו, אבוקדו ומלפפון שעטופים בבטטה ואבוקדו ואת ההוטטה ספיישל רול המגיע כרול של בשר צדפות, סלמון, ספייסי מיונז וירקות טריים במעטפת של פלחי לימון ועיטור של סלט איקרה.

אם אתם כבר פה, אל תוותרו על ההזדמנות לטעום אוכל יפני מסורתי – מנת יאקי בוטה מיוחדת שהיא בעצם רצועות של בשר לבן הנצלות על הגריל ומוגשות בליווי של ירקות ורוטב ספייסי מיסו ומנת קאטסו דון מעולה שהיא שניצל יפני שמבושל עם ביצה ובצל ירוק.