מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת באדולינה

באדולינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יצאנו לאכל במסעדת באדולינה בזמן הרצתה, בישוב שכניה אשר בחבל משגב.

הימים הם ימי פוסט קורונה (בערך...) ומסעדה חדשה שנפתחת מרגשת את ליבי. עם הרבה ציפייה לקראת הבאות שמנו פעמינו למסעדת באדולינה בזמן הרצתה, בישוב שכניה אשר בחבל משגב.

נוף מפעים של שעת בין ערביים, של מפרץ חיפה, החל לנצנץ מרחוק, החלטנו לשבת בפנים למרות שמרבצי הזולות (ישיבה נמוכה) בחוץ היו אופציה מפתה. על הדשא בחוץ עם הישיבה הנמוכה אני ממליצה כמקום אידאלי לאלו שיבואו עם ילדים ורוצים לתת להם להתרוצץ חופשי ולהשגיח בזווית העין או לאילו שיבואו בשעת הצהריים עם החברה לבירה ונשנושים.

בפנים, מגלים חלל מעוצב עם קיר ענק מצופה בברזל בניין שהפתיע אותי באלמנט העיצובי, ממש לא יכולתי להוריד ממנו את העיניים ואת הידיים. ברקע, מוסיקה משולבת מכל הזמנים בווליום שמאפשר שיחה. מהר מאוד הבנתי שהרבה מחשבה הופנתה פה לפרטים הקטנים. אחת ההפתעות התגלתה כשעיני פגשו מדף מלא שמיכות פליז שמחכות לעטוף את האורחים בעונה הקרירה.

ראשונות

למנות הראשונות הזמנו פטה כבד, שהגיע עם טוסטונים, ריבת בצל בטעם מעודן שקופה למראה הודות לבצל והיין הלבן. הפטה היה יציב ועוטר בשבבי עירית, מנה מצוינת.
מנה ראשונה נוספת שטעמנו הייתה מנת אנטיפסטי, ואם מותר לקלקל את אלמנט ההפתעה, היא מגיעה בצורה הגשה יוצאת דופן (טוב, לא אגלה בדיוק איך היא מוגשת, אבל זאת לא הגשה שגרתית). המנה כוללת פלפלים קלויים, בטטה מטוגנת קלות, כרובית בתנור, חציל רק ועדין וכרוב בתנור עם חריכה קלה שמוסיפה עומק ועשן לטעמה. היינו זוג ולא הצלחנו לסיים את המנה.

מנות ראשונות נוספות שניתן למצוא בתפריט (אך לא טעמנו), לחם כפרי עם חמאה ומתבלים, קרפצ'ו בקר, כנפי עוף מוקפצות ברוטב צילי וברביקיו.

עיקריות

בהמלצתו של יגאל, בעל המקום, לא ויתרנו על הרביולי כמהין, וזה כשהפרטנר לארוחה לא אוכל פטריות, אבל קיבלנו את ההמלצה ולא הצטערנו. ניכר שהרביולי הורכב מחומרי הגלם הטובים ביותר, הוא הגיע עטוף ברוטב שמנת כמהין ופטריות טריות ופרמז'ן מגורר בנדיבות. מנה כבדה ומכובדת בנוכחותה, בהחלט מומלצת לחלוק עם אדם נוסף לצד מנה עיקרית נוספת.

המנה העיקרית השנייה אותה טעמנו הייתה נתח סלמון שזוגג ברוטב חרדל ודבש. הסלמון הונח לצד פירה במרקם קרמי, מעוך במידה טובה שלא הפכה את הפירה למחית מחד ושמרה על תפוחי האדמה סמי שלמים מאידך. השילוב של הסלמון, הרוטב והפירה בביס אחד היו מושלמים. שוב, המנה הרשימה בנדיבותה ובדיוקה.

התפריט כולל בעיקריות גם המבורגר בקר טרי, סטיק אנטרקוט, סטייק פרגית ושניצל עוף ביתי. מגוון שמאפשר לכל אחד למצוא משהו טעים, פשוט ולא מתחכם, תוך הבטחה שהכל פשוט יצא טעים וטרי.

קינוחים

לקינוחים הגענו בידיעה שנוכל לטעום מנה אחת מפאת מעט המקום שנשאר לנו (לא נולדנו עם קיבה נפרדת לקינוחים). למרות שהקראק פאי הומלץ בחום, אנחנו אנשים שצריכים לראות קצת שוקולד בקינוח ובחרנו בשוויצריה הקטנה, שכוללת תחתית של עוגיית מרנג שוקולד, קרם מסקרפונה, שוקולד מריר ומעליו נטיפי שוקולד לבן ורוטב תות. מנה מעולה, הגשה מקסימה, המנה חוסלה בכיף רב.
קינוחים נוספים אפשריים לבחירה, עוגת שוקולד חמה, עוגת גבינה אפויה, פאי תפוחים ופאי פקאן, מוגשים עם גלידת וניל או פרווה.

מה אהבתי?

אהבתי שהמסעדה פתוחה גם בשבת והיא מתאימה את עצמה לאירוח החל משעות הצהריים, למשפחות וילדים (פסטות, המבורגר, שניצל ומנות ילדים). עת יורד הערב, המקום מתאים לזוגות וקבוצות חברים שרוצים להיפגש על יין טוב ובירה. תשומת הלב לפרטים בכל שלבי הארוחה, לצד אויר ואוירה שמשתלבים יחד למקום שפשוט נעים לשבת בו ובטוח לחזור אליו.