קיבלנו ''שלים'' רחבים ארוכים ומפנקים מצמר, התכרבלנו והמשכנו לפטפט ולפטפט ולקשקש, מסביב היו חבורות של חבר'ה, וצחוקיה, והמון סיגריות, יפעת נזכרה בגסט האוס שלנו בדרמסאלה, וזה היה טוב.
הצטיינו בטעמם נתחוני העוף האפגני המעושנים ,עוף הטיקה ,והבונה גוש שהיא מנה יצירתית הכוללת קוביות בקר מבושלות ברוטב נענע ועגבניות אשר יצרו ניגוד מתוחכם בפה
הקונספט של המקום הוא אוכל טוב ובגדול. הכול מוגש בסטייל אמריקאי, המנות ע-נקיות, הצלחות עוד יותר ואתה מרגיש שלא חוסכים עליך.
שלחנו מזלגות גם לצלוחיות של לבנה מצוינת בפסטו עגבניות, כרובית בציפוי פריך וברוטב צ'ילי, עגבניות שרי עם גבינת פטה צאן ורוטב פסטו, גבינת שמנת עם בצל מטוגן וחציל מטוגן ברוטב סויה ודבש. לצדם הופיעה פוקצ'ה חמימה ופריכה בלווית חמאת שום.
קורדיליה היא לא בדיוק מסעדה. כלומר, היא מסעדה אבל לא מקום שהולכים אליו לאכול. כלומר הולכים לאכול והאוכל טעים ומצוין (על כך בהמשך). אולם לב הענין הוא להצטרף אל השף ניר צוק למשהו שמזכיר יותר צניחה חופשית אחרי שפן עם שעון מאשר הטקס המוכר של תפריט ומנות וחשבון.
שם פרטי: אוכל, שם משפחה: איטלקי. ביקור ראשון במסעדת פסטריה מעודד חזרה לביקור שני ושלישי....
על הפוקצ'ה הנאפית במקום פשוט אסור לוותר. אוהבי לחמים יתמוססו מהשילוב הריחני של הפוקצ'ה שיצאה זה עתה מהתנור , עם שמן זית ועשבי תיבול.
פנינה אמיתית ואהבה ישנה על פתיליה. היום שאחרי הסושי אצל יוחנן.
כפר סבא זה לא תל אביב יודע כל תינוק אבל ,קפה ים, מקפיץ את השרון מדרגה. היינו חבורה של חברה אוהבי טריפעס רעבים, מהשרון, שנשבר להם לנסוע שעה למסעדה, ושחקנו אותה בגדול.
"קרוסל", מסעדה של איש אחד, מסעדה צרפתית-חלבית-כשרה- חמישה שולחנות בסך הכל, שכולם, כך נראה, הוזמנו מראש, על ידי פרנקופילים מקומיים....
כפי שהוכיחו בעבר קיסרי האימפריה הרומית, רושם מונומנטלי אפשר ליצור גם ברחוב ולא רק בארמון הקיסר. ''פראזה'', היא מסעדת גורמה צרפתית, עם חצר מלאה באותנטיות ירושלמית...
אם אתם מחפשים מקום עם אווירה נעימה, מנות נדיבות, אסטתיות ביותר, ומעל לכל טעימות בטירוף – רשמו לפניכם את השם ''פומודורו''.
לכל אחד הסנדוויץ' שלו. לעיתים קרובות רק שתי פרוסות לחם החובקות ממרח. המשקיענים יפגישו בו את הגבינה עם הנקניק האהוב עליהם. המהדרין יוסיפו חסה, עגבניה ואולי גם מלפפון חמוץ. זה הסנדוויץ' הישן והמוכר.
הבשרים על האש, well done, אך בכל זאת עסיסיים ומתובלים בדייקנות. במיוחד יש לציין את קציצות הקבב העסיסיות והפריכות, ואת הסטייק......
פעם כדי לשבת נמוך ב''זולה'' באוירה הנכונה, צריך היה לנסוע לסיני, בינתיים הגיעה סיני אלינו. וגם כאן על יד הבית, כמו במקור, אפשר.....
ה"ריידל" (גלגל באידיש) היה מקום מפגש לגברים בלבד בימי זיכרון הראשונים (שימו לב פמיניסטיות). אבל היום ישמחו לארח אתכם בחיוך לבבי על נשיכם וטפכם. בערב קיץ, כייף לשבת בחצר ולהנות מבריזה מצוינת,
קיץ תל אביבי הוא עבורנו מבחן סיבולת. מין מחלה עונתית שלצד התרופות הקבועות (מזגן, חו''ל, מקלחות ורביצה ללא תנועה), ניתן לדעתנו לרפא גם ע''י אוכל טעים. אחרי הכל, כמו כולנו, גם אנחנו גדלנו אצל אמא יהודיה... אז ביום קיץ תל אביבי מהביל, גנבנו שעתיים פנויות בצהריים ובאנו לאכול ב''אדוארדו''.
פסטיבל הג'אז המתקיים השבוע, היוה תרוץ למשלוח חייל חלוץ לדגימת מסעדות בעיר הדרומית. יצאנו למשימה בפסטורי, האיטלקית הותיקה, בלי דעה קדומות, אבל, כבר בכניסה ידענו שהתמזל מזלנו. המוזיקה השקטה, האורות הרכים, העיצוב העדין שכולו איטליה, שלחו אותנו באחת למחוזות רחוקים.
.