כפר סבא זה לא תל אביב יודע כל תינוק אבל ,קפה ים, מקפיץ את השרון מדרגה. היינו חבורה של חברה אוהבי טריפעס רעבים, מהשרון, שנשבר להם לנסוע שעה למסעדה, ושחקנו אותה בגדול.
"קרוסל", מסעדה של איש אחד, מסעדה צרפתית-חלבית-כשרה- חמישה שולחנות בסך הכל, שכולם, כך נראה, הוזמנו מראש, על ידי פרנקופילים מקומיים....
כפי שהוכיחו בעבר קיסרי האימפריה הרומית, רושם מונומנטלי אפשר ליצור גם ברחוב ולא רק בארמון הקיסר. ''פראזה'', היא מסעדת גורמה צרפתית, עם חצר מלאה באותנטיות ירושלמית...
אם אתם מחפשים מקום עם אווירה נעימה, מנות נדיבות, אסטתיות ביותר, ומעל לכל טעימות בטירוף – רשמו לפניכם את השם ''פומודורו''.
לכל אחד הסנדוויץ' שלו. לעיתים קרובות רק שתי פרוסות לחם החובקות ממרח. המשקיענים יפגישו בו את הגבינה עם הנקניק האהוב עליהם. המהדרין יוסיפו חסה, עגבניה ואולי גם מלפפון חמוץ. זה הסנדוויץ' הישן והמוכר.
הבשרים על האש, well done, אך בכל זאת עסיסיים ומתובלים בדייקנות. במיוחד יש לציין את קציצות הקבב העסיסיות והפריכות, ואת הסטייק......
פעם כדי לשבת נמוך ב''זולה'' באוירה הנכונה, צריך היה לנסוע לסיני, בינתיים הגיעה סיני אלינו. וגם כאן על יד הבית, כמו במקור, אפשר.....
ה"ריידל" (גלגל באידיש) היה מקום מפגש לגברים בלבד בימי זיכרון הראשונים (שימו לב פמיניסטיות). אבל היום ישמחו לארח אתכם בחיוך לבבי על נשיכם וטפכם. בערב קיץ, כייף לשבת בחצר ולהנות מבריזה מצוינת,
קיץ תל אביבי הוא עבורנו מבחן סיבולת. מין מחלה עונתית שלצד התרופות הקבועות (מזגן, חו''ל, מקלחות ורביצה ללא תנועה), ניתן לדעתנו לרפא גם ע''י אוכל טעים. אחרי הכל, כמו כולנו, גם אנחנו גדלנו אצל אמא יהודיה... אז ביום קיץ תל אביבי מהביל, גנבנו שעתיים פנויות בצהריים ובאנו לאכול ב''אדוארדו''.
פסטיבל הג'אז המתקיים השבוע, היוה תרוץ למשלוח חייל חלוץ לדגימת מסעדות בעיר הדרומית. יצאנו למשימה בפסטורי, האיטלקית הותיקה, בלי דעה קדומות, אבל, כבר בכניסה ידענו שהתמזל מזלנו. המוזיקה השקטה, האורות הרכים, העיצוב העדין שכולו איטליה, שלחו אותנו באחת למחוזות רחוקים.
.
מסעדות בראשון לציון