מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

צחוקים, חיוכים חיבוקים ונשיקות בסבסטיאן ביסטרו בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  בחלק מהשולחנות עדיין מתנהלות פגישות עסקיות, ובחלק האחר ניתן לזהות דייטים ראשונים באווירה רומנטית לאור נרות ומפגשים חברתיים. צחוקים, חיוכים, חיבוקים ונשיקות. איזה טיימינג נפלא לכל אלה.

הזמן- שעת בין ערביים, בדיוק המועד בו אזור התעשייה של הרצלייה פיתוח מתחיל להתרוקן . הלוקיישן- סבסטיאן, ביסטרו בר המעוצב בסגנון צרפתי וממוקם באחד הרחובות הראשיים שבאזור. מוסיקה קצבית ונעימה ברקע. בחלק מהשולחנות עדיין מתנהלות פגישות עסקיות, ובחלק האחר ניתן לזהות דייטים ראשונים באווירה רומנטית לאור נרות ומפגשים חברתיים. צחוקים, חיוכים, חיבוקים ונשיקות. איזה טיימינג נפלא לכל אלה. אני מתרווחת לי בספה, ומעיינת בתפריט.

התפריט בסבסטיאן קורץ קריצה עבה מאוד לאירופה, אך גם משלב בתוכו מנות הנתפסות ישראליות, כאלו שהביאו איתן העליות השונות: כאן תמצאו, למשל, מנות פסטה מהמטבח האיטלקי לצד שושקה בורק מהמטבח הבולגרי או קוסקוס עם מרגז מהמטבח המרוקאי. בתפריט יש גם פירות ים, בשרים ועוד. אנו החלטנו לרקוד על כל החתונות והזמנו בלקן (שושקה בורק), צרפת (פטה כבדים), ים (פילה בס) ויבשה (פריים ריבס).

השושקה בורק, למי שלא יודע, הוא פלפל – בדרך כלל אדום- קלוי הממולא בגבינה- בדרך כלל עיזים- ומטוגן בבלילה. בסבסטיאן מוגש פלפל שמן השרוי ברוטב עגבניות ופלפלים, וכמובן יוגורט, כמקובל במטבח הבלקני. פטה הכבדים המוכן במקום משלב בתוכו כבד אווז וכבד עוף, כשלצידו צ'טאני פירות חריף- מתוק וצנימים המוכנים מלחם הבית הטעים. תוסיפו יין אדום משובח ליד וזו תחילתו של ערב מבטיח.

מנת הפריים ריבס הייתה עסיסית, שמנה ועשויה טוב, ולשמחתנו- טעימה ביותר. לצידה הוגש פירה הבית-עם בטטה. מנת פילה הבס ברוטב פפריקה ויוגורט הייתה מעניינת ומקורית. את המנה העיקרית בחרנו ללוות בקוקטיילים מפירות- קוקטייל ליצ'י שובב (וזו לא פרסומת ליופלה) וקוקטייל קלמנטינה מתקתק, בחירה שהתגלתה כמוצלחת מאוד.

לסיום הארוחה, על כוס קפה כמובן, הזמנו פאי פיסטוק. הפאי משלב באופן מקורי מעין פיננסייר מפיסטוק עם פירות יער חמצמצים, כל זאת על מצע של בצק פריך, כשבצד גלידת וניל. התוצאה מפתיעה, מה גם שתמיד נחמד לגלות קינוחים מקוריים ששוברים את שיגרת הטארט טאטן/סופלה שוקולד/קרם ברולה וכו'.

כשיצאנו מסבסטיאן, גילינו לפתע כי גלשנו, מבלי לשים לב, לשעות הלילה המאוחרות. ככה זה כשהאלכוהול משפיע. אזור התעשייה של הרצליה פיתוח רק מתחיל את סצנת הלילה, בסבסטיאן כבר אין מקום לשבת, חניה היא מצרך נדיר, ואנו שמחים על התזמון המושלם של שעת ההגעה עושים דרכנו לכיוון השני בכביש ריק, כשהנתיב השני- הכניסה לאזור התעשיה- עמוס לעייפה בבליינים רעבים.


סבסטיאן
משכית 33, הרצליה פיתוח
טלפון: 09-9513939