יחד עם בירה תאית צוננת קיבלנו מו יאנג , בשר לבן צלוי ופרוס דק, עם מישרה שום, נאם פלה ופלפלים על מצע של כרוב לבן פריך שהיה חמים והתקרר מעט מהרוטב הפיקנטי. מנה מצוינת.
תחשבו על שעת לפנות ערב, או לפני הצהריים, תחשבו על שעה שלא מזמינה ארוחה מלאה עם מנות, אלא טעימות של אוכל מתובל היטב ליד האלכוהול. אצלי זאת בדרך כלל שעת בין ערביים שבה יש איזה קושי להחליט מי אתה בדיוק ואז הבירה וגם האוכל המתובל עוזרים לך לייצב את האישיות.
האוכל שמלווה את האלכוהול, כך בכל המטבחים יהיה תמיד מתובל היטב, כדי שיחליק בגרון ושתהיה שמחה לכל הצדדים. למי שעוד לא מכיר את המטבח התאילנדי, מנות הקאב קם החדשות שבו זו הזדמנות מצוינת לעשות לו היכרות איתם ולמי שכבר מכיר, הוא לא צריך המלצות.
תאילנד, יודע כל מי שהיה היא ארץ מרתקת עם מטבח מעודן ואנשים נחמדים. יריב מלילי, בעליה של מסעדת בית תאילנדי מבשל בה כבר שנים רבות, יחד עם אשתו סונן, בת למשפחת מסעדנים תאילנדית אוכל תאי מקורי. לאחרונה רוענן התפריט המוצלח של בית תאילנדי במנות ''קאב קם''- מנות תאיות פיקנטיות בשר או דג צלויים ומתובלים היטב שמוגשות לצד בירה תאית נעימה ונאכלות בחברותא.
ישבנו במרפסת הבמבוק (שיובא כולו מתאילנד ), הזמנו את הקאב קם והן התחילו לזרום. יחד עם בירה תאית צוננת קיבלנו מו יאנגקאו לאולאאפקאוקוא
בבית תאילנדי יש לי תמיד בעיה קטנה שמוכרת לכם וודאי מהסרטים: ''חזרה למקום הפשע''. לא משנה לאן אני הולכת ומה אני מזמינה תמיד אני מתפתה להזמין את הרומן התאי נראשון שלי גאנג נומאי נאה
יחד עם הקאב קם הוגש סטיקי רייס, כמו שמקובל באזורים החקלאיים של איסן –חבל הארץ ששרוב התאילנדים בישראל באו ממנה ושם הוא מהווה את המזון העיקרי- אותו אורז דביק וגמיש שמאודה בכלי קש קטנים עם מכסה וגם מוגש בהם משמש כדבק בין המנות החריפות ועזות הטעם מסביב: לוקחים קצת אורז על הכף או בכף היד, מעלים עליה פרוסת בשר או טובלים במרק ברווז ואוכלים, יחד עם לגימה מהבירה הקלילה.
למרות שקינוחים לא מקובלים במטבח התאילנדי, הרי שהמנות המתוקות שם מקסימות, לא פחות: חלב קוקוס חם עם פרוסות של בננה נותנת מבט אחר על חלב קוקוס – טעים וטהור עד ששווה לחזור רק בשביל זה.
בית תאילנדי
בוגרשוב 8 פינת בן יהודה, תל אביב
טלפון: 03-5178568