''הבא בתור לעלות על הבמה היה מרק סרטנים מוקצף עם קוקי סאן ז'אק, בכניסה מלודרמטית. בשר הצדפות נחתך לרצועות ונצלה קלות על הגריל, פעולה שהוציאה ממנו טעם מעט חרוך ונפלא. המרק, שהכיל ציר סרטנים, יין ושמנת, היה מתקתק, עם טעם עמוק של ים. כל כף של הנוזל האוורירי הזה הייתה כמו פיסה של ענן. מעולה''. מיה בר התמוגגה בחודש הסרטנים של קום איל פו
''פתחנו במגוון ירקות מטוגנים במעטפת בצק בציפוי קמח עדשים, עם מטבלים ייחודיים למטבח ההודי. בהם טבלנו בשמחה את הסמוסה (גזר, אפונה ובצל בעטיפת בצק), בטטה ואדה (תפוחי אדמה ובצל מטוגנים בציפוי קמח עדשים), ובהאג'יאה (חציל, טבעות בצל, כרובית ובטטה בבצק מקמח קטניות) וליקקנו את האצבעות...''. מיכל וייס התמוגגה במסעדת אלמורה, ומכריזה: זה הדבר הכי קרוב להודו, בלי טיסה
''לעיקריות חלקנו סטייק אנטרקוט וקבב. באג'נדה מיישנים את הבשרים בחדר מיוחד במסעדה, והתוצאה היא בשר משובח, שנדרש לו תבלון מינימלי של פלפל ומלח (במקרה של הסטייק), ותוספת פטרוזיליה וצנוברים (במקרה של הקבב). טעמנו גם דוגמית של כבד אווז, שמלבד רגשות אשם, עוררה בנו הנאה רבה..'' מיה בר גילתה במסעדת אג'נדה גריל ישראלי אמיתי
''אני בחרתי בסטייק אנטרקוט, שהגשים את פנטזיית הבשר הבוערת בעצמותיי בשבועות האחרונים, אשר הוגש בצלחת גדולה לצד פלחי תפוחי אדמה רכים ושחומים. ג' בחר בסינייה, בשר קצוץ בבהרט, טחינה, פרוסות עגבניה וצנוברים, שהוגשה בכלי מעוגל מסורתי והיתה טובה מאד''. אדווה גן סתיו מאושרת. היא מצאה סוף סוף מסעדה טובה קרוב לביתה: מטרו ביסטרו, בכפר סבא
''בשבילו שיפודי פרגית עסיסיים, שומניים במידה ומלווים בצ'יפס. אני ביקשתי, וקיבלתי, מנה בשם שישברק – כיסונים קטנים ורכים של בצק, ממולאים בפטריות, מבושלים בקערה של לבן רותח. אנחנו מתענגים על המנות עם קנקן של לימונדה מרעננת בעלת טעם מסקרן, שלוקח לנו קצת זמן להבין שנובע ממי ורדים''. מיכל זמרני מצאה את המסעדה המזרחית המושלמת
''הקלמארי, שהתרגלנו לקבל אותו מטוגן כברירת מחדל מוגש כאן כשהוא מבושל. הדבר חוסך את האפקט המוכר של 'פריך בחוץ ורך בפנים', אבל מגלה פשטות נימוחה המתמוססת בפה. הקלמארי נפרד מן העולם בתוך רוטב עשיר על בסיס קרם-פרש, ותודו שגם אתם מוכנים לגמור ככה''. אחרי ארוחה במסעדה בויה, מיה בר מסכימה עם פו הדב: הרגע היפה ביותר ביום הוא רגע הארוחה
''זוג האגרולים היו פריכים, ושודרגו בעזרת רוטב ורדרד חמוץ מתוק. לכיסוני הוון-טון המטוגן ברוטב חריף צורף גם רוטב הבית, תערובת של כוסברה, שמן זית, שום ובצל ירוק. הרוטב, שיש לו לוק ישראלי ירקרק, השתלב נפלא עם הוון-טון הסיני, ולא רק איתו...''. מיה בר לא סומכת רק על עצמה, ומכריזה: אם גם סינים ''אמיתיים'' אוכלים בצ'יינה קורט - היא חייבת להיות טובה
''קריספי בטטה, שיפודי חזה עוף עטופים ברצועות בטטה, ברוטב צ'ילי מתוק, גרמו לי לתהות - אם אני וזוגתי נפרד באותו רגע, האם אני עדיין אצטרך לתת לה שיפוד? אחרי הרהורים לא קלים בחרתי בבחורה, אבל הייתה התלבטות קשה....''. שי וקנין נחשף לרעיון הטאפאס במסעדת סאקויה ברמת ישי, והתאהב. גם בקונספט, וגם במסעדה
''אל הנוף הפסטורלי הוספנו מבחר סלטים למנה הראשונה: חומוס, טחינה, סלט ירקות קצוץ דק-דק, כרוב אדום, כרוב לבן, זיתים סורים דפוקים, מטבוחה, חצילים מטוגנים, סלט תירס עם פלפלים ופלפל חריף קלוי. בקיצור - משתה שמכבד את ראש השנה....'' מסעדת כפר נחום, עם הנוף המשגע והאוכל הטעים, מספקת מענה מושלם לטיולי החג
''אלי מגיעה צלחת ענקית מלאה במרק אדמדם וסמיך, בעל מרקם חלק ועדין וטעם חמצמץ-מתקתק, בו שוחים ירקות שורש חתוכים לקוביות גדולות, וארבעה קובה אליפטיים, רכי בצק, ממולאים בבשר וספוגים בטעמי המרק. מנה נהדרת, פשוטה, משביעה וטעימה מאוד...''. מיכל זמרני התענגה על מרק הקובה של קפה נניס ברמת ישי, ורצה לנסות את זה בבית
''החציל, בטעם אמיתי של קלייה, כשהרטבים משלימים אותו, היה מנה צבעונית וטעימה. אבל ההפתעה הגדולה באה מכיוון הסלט, שהיה שילוב יוצא מן הכלל של חם וקר, חמוץ ומתוק....'' האוכל המוצלח, המשלב ניגודים, והשירות המקצועי של מסעדת טרסה בהרצליה, הצליחו להפוך את העצבנות של שפרה צח ובן זוגה להרבה חיוכים מרוצים
''הצמחונית התמקדה במנה נכבדת של ספגטי ברוטב עגבניות, ואילו הקרניבור הלך על 200 גרם סטייק אנטריקוט. מנה גדולה ועסיסית, העשויה בדיוק בצורה הנכונה..'' עם מיקום מבטיח, עיצוב בצבעי פסטל, בריזה מושלמת ואוכל טעים ולא יומרני - לילה ביץ' שבראשון לציון היא המקום המושלם להירגע, ולתפוס קצת שלווה בתום יום עבודה מעיק
''בשלב זה הוגשו לנו אמפנאדס פריכים ממולאים בפטריות ובצל ונקניקיות צ'וריסוס מעולות, עסיסיות ובשרניות שהתפצחו מתחת לשיני הסכין. אחרי חתיכה עבה של הצ'וריסוס מלווה במשיחה נדיבה של רוטב עשבי התיבול גם אתם תתקשו מאד, כמוני, להשאיר מקום למנה הבאה...''. אדווה גן סתיו התארחה במסעדת אסאדו לטינו שבכפר סבא, והרגישה (דרום) אמריקה
''אני השתלטתי בינתיים על מולח'אס, חתיכות קטנות ורכות להפליא של שקדי בקר, עם תיבול שערך חגיגה קטנה של טעמים בפה: טיפונת מר, קצת מלוח וקצת חמצמץ. המנה נדירה יחסית ואינה מופיעה בתפריט, אך אם התמזל מזלכם והגעתם ביום שבו המסעדה מגישה אותה, אתם יכולים לחוש ברי מזל...'' שי וקנין למד בדוניה רוסה שיעור על אוכל ארגנטינאי אמיתי
''המנה הראשונה הייתה תערובת משכרת של טעמים: חציל שלם קלוי על האש עם ארומת טעם שרוף במקצת, שהוגש עם מבחר גבינות קשות לבנות מצוינות, ירקות ומטבל עגבניות מיובשות. החציל הבשרני וטעמו הדומיננטי התמזגו בטעמי הגבינה העדינים. אכלנו הכי לאט שיכולנו והתענגנו על המנה עד כלות...'' דניאל רום מצא פתרון רומנטי קל וזמין, במסעדת אלדין שביפו העתיקה
''הלאפה של לילית, אותה הזמנו בעקבות ההמלצה החמה של אפרת, המארחת מאירת הפנים, התבררה כהברקה: נתחי אנטרקוט מעולה על בצק טעים, טחינה, עגבניה צרובה, חציל בלדי קלוי וערימה של אורגנו טרי, הביאו את השווארמה לכדי שלמות....'' מיה בר קמה ממחלה, יצאה לארוחת התאוששות במסעדת לילית, התענגה על מבחר בשרים ודגים כשרים, וצברה כוחות עד החורף
''מנת ה-MEAT LOFT הצדיקה את כל הרפתקת הערב הזה. הבשרים היו מהטובים ביותר שטעמתי. הסינטה, הבורגר וגם האנטריקוט היו עסיסיים ובעלי ארומה מעושנת ממכרת, ואילו פילה הבקר היה רך כחמאה....'' דניאל רום ביקר במסעדת לופט בראשל''צ, נהנה משירות אדיב וקשוב, והתענג על חווית בשר מרוכזת.
''אני בוחרת בצרצואלה, קדירת פילה דג ופירות ים מבושלים בשני סוגי רטבים, בתוספת ברנדי, מוקרמים בגבינה מלוחה. למרות שפירות הים שלי שוחים בדרך כלל בשמנת בלבד, אני מתענגת על הטעם של רוטב עגבניות הפיקנטי, וכמה שהוא הולם את המנה. הבשר עצמו מבושל בדייקנות, למרקם גמיש וקפיצי, והגבינה המלוחה סוגרת היטב את המנה'' מיכל זמרני מוכנה לעבור לגור בצוללת של קפטן נמו
לא חייבים להתאמץ ולהזיע מעל הכיריים כדי לאכול אוכל יהודי טוב. קרן ויזנר ביקרה בשוק המזון של המסעדה היהוזית בבני ברק, והתבשמה מניחוחות הכבד הקצוץ, הפסטלים, הקרפלעך, הגפילטע פיש, הבשרים והעופות והקיגל, הכל גלאט כשר. היא גם לקחה הביתה טייק-אווי, וזכתה למחמאות שלא בצדק. גם אתם יכולים
''מנה של נתחי דג ים נא, חצילים כבושים ושמן פלפלים לימוני, הייתה יפה כמו ציור: פרוסות דג מוסר, שבזקו עליהן מלח גס, ושני חצילים כבושים, שנראו כמו אגסים ביין, וטעמם חמצמץ. מסביב לקולאז' הצבעוני צוירה מסגרת כתומה, היא שמן הפלפלים, שהוסיפה טעם לכל מה שהערמנו על המזלג...''. אדם בר סעד במסעדת לה רג'אנס בתל אביב, והרגיש כמו בחו''ל
''בצלחת נפרדת הגיע ''טורה דה-לומו'', מנה יפה כל כך, שהיה כמעט לא נעים לאכול אותה. אבל רק כמעט. על צלחת גדולה שחה פילה עסיסי ברוטב פלפלת מעודן. סביבו היו מסודרים ירקות קלויים. מנה צבעונית ומשובבת נפש...'' עם אוכל משובח ותפאורה הולמת, מסעדת אל גאוצ'ו בקרית מוצקין היא המקום האידיאלי לארוחה רומנטית
''האוכל, מצידו, יכול גם הוא לשמש משל למערכת יחסים ארוכת טווח: לא מתנפל בתוקפנות על החיך אלא כזה שצריך להתיידד איתו בהדרגה, לספוג לאט את מורכבות הטעמים, לנסות לפצח מה יש בו ואז ליהנות ממנו במלואו''. שפרה צח יצאה לפגישה רומנטית במסעדת לוקאס, וחזרה עמוסת תובנות על אוכל, אהבה והחיים
''הניוקי שלי טעים ונימוח בפה, עטוף ברוטב עגבניות ושמנת. כדי להדגיש את טעמו אני מרעיף עליו פתיתי פרמז'ן. אני מרוצה. מרוצה עוד יותר היא בת זוגתי. הקיש שלה הוא לא עוד סתם קיש: הוא מעטפת בצק פריכה וטרייה, ממולאת בשלל פטריות חמות וטעימות, עשירות בטעם ובריח, עונג צרוף...'' דניאל רום התענג בקופי אנד פרינדס
''הארוחה נפתחה בקרפצ'יו בקר בבלסמי ופרמזן שהיה רך עדין ובמליחות הנכונה; חציל בלאדי על מצע טחינה; ופרחי כרובית מצופים ברוטב צ'ילי מתוק חריף. לבסוף הגיעה גם מנת כבד אווז מדהימה ביופייה וטעמה, שהוגשה ברוטב קרמל תפוחים והוכתרה כמנה מנצחת''.... כתבתנו התל אביבית התמוגגה בOPEN הירושלמית
''הבטנו זה בזו במבטים שבעי רצון. שווה לצאת מהבית כדי לבוא למקום כמו פביאנה פסטה. מסתבר, שכמו לכל בני הזקונים, גם לינוקא הזו יש אופי שונה משל שאר בני המשפחה, והיא, כמו אחותי הצעירה, לקחה את הגנים המשובחים שקיבלה בבית, ועשתה מהם משהו אחר לגמרי''. מיה בר בדקה השבוע את הסניף החדש של פביאנה פסטה וחזרה עם תובנות...