Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> : ארוחת השבוע: מסעדת פנדה'ס - מטבח אסייתי בשחור לבן
לחם בשר הרצליה

מטבח אסייתי בשחור לבן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לאחר טעימה מהוססת מהסשימי, אנחנו מתנפלים עליו במלוא הכוח: נתחי דג הטונה צרובים מבחוץ ומבפנים נאים ורכים. טעמם מופלא והם טבולים ברוטב יפני מתקתק המשביח את טעמם. נגיעת התבלינים הפיקנטים צורבת, מענגת את החיך ומדגישה כל טעימה...'' דניאל רום הפקיר את עצמו לחווית המטבח האסייתי בפנדה'ס, והתאהב

''לאחר טעימה מהוססת מהסשימי, אנחנו מתנפלים עליו במלוא הכוח: נתחי דג הטונה צרובים מבחוץ ומבפנים נאים ורכים. טעמם מופלא והם טבולים ברוטב יפני מתקתק המשביח את טעמם. נגיעת התבלינים הפיקנטים צורבת, מענגת את החיך ומדגישה כל טעימה...'' דניאל רום הפקיר את עצמו לחווית המטבח האסייתי בפנדה'ס, והתאהב

עד לפני כמה שנים לא הסכמתי אפילו לטעום סושי. הצירוף של אצה, ירקות ואורז קר לא קרץ לי מספיק, למרות שהייתי מוקף באנשים שהיו משוגעים לדבר. אני התבצרתי בשלי, מתרץ שאין סיכוי שסושי ישביע אותי כשאני רעב או יגרום לי להתענג על הטעם. בשבוע האחרון הרהרתי בקול רם בעובדה שבכלל לא ניסיתי מספיק להתאהב או לפחות להתקרב למטבח האסייתי. בשבת האחרונה, הודעתי לחברה שלי שבערב הולכים לאכול במסעדה אסייתית. היא הסתכלה עליי במבט המום, אבל הייתה בטוחה שעד הערב עוד אתחרט.

ככה מצאנו את עצמנו על הכביש לראשל''צ, בדרכינו למסעדת פנדה'ס, האסייתית שנפתחה שם לפני שנה. הכניסה למסעדת פנדה'ס עברה דרך מתחם פתוח, שדמה קצת לחצר ביתית. המתחם מוקף בצמחייה ירוקה, בצד ניצבת נדנדת גינה, שולחנות נמוכים וכורסאות ישיבה נוחות פזורים בחלל הפתוח. החלל הפנימי של המסעדה היה עולם אחר לחלוטין. חלל פנדה'ס עוצב בקפידה ע''י אדריכל בגווני שחור ולבן של פנדה עם נגיעות של אדום בוהק וחושני. השולחנות ארוכים ומזמנים קרבה גם לאלו שלא מגיעים יחד. הבר מרהיב והתאורה מעומעמת. מהתקרה נופלות מנורות ענק שנראות כקערות סאטן שחורות עם לבת אש אדומה מתפרצת. תמיר, הבעלים, מספר שאת ההשראה לעיצוב הסוחף, כמו גם לתפריט היצירתי של המסעדה, קיבל ממסעדת וואגממה הלונדונית המצליחה, בתוספת הטאצ' האישי שלו, כמובן.

משהו בחלל המרשים מרגיע אותי משום מה. ההקפדה בפרטים הקטנים מאותתת לי שמסעדת פנדה'ס היא המקום הנכון לאתגר את העדפותיי הקולינאריות. אז אני מפקיר עצמי בידי השף הסיני ומעיין בתפריט. התפריט מתוחכם אף הוא, מושקע ורצוף קוריוזים ואפילו מילון עברי-סיני. כך למשל, מסתבר לי מהתפריט שהפנדה היא הסמל הלאומי של סין והיא החיה השמורה ביותר בעולם, עד כדי כך שמי שמעז לפגוע בה מוצא להורג! התפריט של המסעדה מגוון, וכולל מנות אסייתיות לצד מאכלים יפניים: סלטים אסייתים, ראמנים (מרקי קדרה), אגרולים, בשרים, דגים ונודלס עבודת יד משתלבים במגוון עצום של סושי, סשימי ודים סאמים, ומוצעים במחירים שפויים.

חן, מסוג המלצריות שבאמת לא פוגשים הרבה, ניחנה למזלנו בסבלנות אינסופית. היא מפליאה להבין מה בדיוק אנחנו אוהבים ולתאר לנו את המנות בשפה שגורמת לנו פשוט לרייר... לכן, אנחנו מעזים ללכת עד הסוף ולהזמין מנות מיוחדות ומקוריות. אני מזמין לראשונה סשימי טונה בקראסט תבלינים על מצע סלט יפני. היא מזמינה גיוזה- כיסוני בצק דקיקים במילוי עוף טחון, בצל מטוגן ופטריות פורטבלו בטריאקי. לאחר טעימה מהוססת מהסשימי, אנחנו מתנפלים עליו במלוא הכוח: נתחי דג הטונה צרובים מבחוץ ומבפנים נאים ורכים. טעמם מופלא והם טבולים ברוטב יפני מתקתק המשביח את טעמם. נגיעת התבלינים הפיקנטיים צורבת ומענגת את החיך ומדגישה כל טעימה. אנחנו נהנים גם מהסלט היפני: תערובת אצות, מלפפונים מסולסלים ורצועות גזר דקיקות. חווית הגיוזה היא חלק מהעונג הצרוף: הכיסונים מטוגנים לשבריר שנייה מיד לאחר האידוי, תהליך שמעניק להם פריכות נהדרת. המילוי היה מעדן בעל טעם בשרי וארומת בצל זהוב מטוגן.

לצד הראשונות אנחנו לוגמים ממשקאות הבית הטבעיים, שגם הם מרכיב חשוב במטבח הסיני, בהיותם מקור אספקת אנרגיה וטיהור לגוף. אני מתענג על משקה ''קו סמוי'' ברדי על בסיס חלב, דבש תמרים ופיג'לינג, וזוגתי על ''קפון קאפ''- ברד פסיפלורה, אננס, אפרסק ווודקה. המשקאות שלנו מעולים, אבל הטעם של הקו סמוי באמת אלוהי.

לאחר רענון החיך אנחנו מוכנים לחגיגה העיקרית. בהמלצת חן המקסימה, שעורכת לנו היכרות מעמיקה עם עולם הסושי, אנחנו מרכיבים קומבינציה ייחודית: ''קטרפילר''- מאקי סלמון חם אינסייד אאוט במעטפת אבוקדו;''cheese cream אבוקדו''- אינסייד אאוט סלמון, גבינת שמנת ועירית במעטפת אבוקדו; סושי טונה - אבוקדו, מלפפון ועירית במעטפת פנקו מטוגן; וסושי סלמון סקין - אבוקדו, מלפפון ועירית במעטפת פנקו. מה שהיה לנו נחמד במיוחד זה שדגי הטונה והסלמון נצרבו טיפונת במיוחד עבורנו, היות והזהרנו שכמתחילים לא בטוח שנסתדר עם דג נא. כל הקומבינציה העשירה הזו הגיעה בלוויית מטבלי טריאקי, ספייסי מיונז וסויה כמובן. היה לנו טעים. מאוד מאוד. כל מילה נוספת שאומר כאן תהיה מיותרת. יותר מכל, נהנינו מהסלמון סקין במעטפת הפנקו. הסושי המטוגן מבחוץ קמעה היה פריך במידה מדויקת וחוסל מייד. אם כבר להתאהב במטבח היפני, חשבנו, אז בזכותו, ואולי גם קצת בזכות חן.

סיימנו את הערב עם קינוח הדגל של מסעדת פנדה'ס: סירת רושה יפהפייה של מוס שוקולד לבן מרוכז עם כדורי שוקולד קטנים משקדים, אגוזי לוז וקרמל, בציפוי גנאש חלק. כל ביס טמן בחובו טעם חדש ומפתיע, כפי שהבטיחה חן. כאן כבר התוודינו שנכבשנו בקסמי המטבח הפנדה'סי, ולא בכדי הפנדה אצילית ושמורה כל-כך. הצרנו על כך שלא זכינו להתאהב בסין ויפן עוד קודם. מצד שני, הרגש למטבח אסייתי דומה לפנדה- שחור או לבן, ומסעדת פנדה'ס הרי לא קיימת כל-כך הרבה זמן. אז שמחנו שחיכינו שנים לָאחת שלנו, ואפילו נשבענו לשמור לה אמונים.

פנדה'ס
לישנסקי 27, ראשון לציון
טלפון: 03-9415700

לחם בשר הרצליה אירועים חדש