מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אני טורו, מפוצץ מאסאדוס במסעדת אל גאוצ'ו קרית מוצקין

אני טורו, מפוצץ מאסאדוס...


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''סלצ'יצה היא נקניקיה חריפה פר הגדרה, גרסה למתקדמים של הצ'וריסו, עם כל היתרונות של הצ'וריסו ועם תוספת בולטת – חריפות קלה המתפשטת בחלל הפה. או שאולי לא כל כך קלה, כי תבל כבר היה בחצי הדרך להצטרף לברווזים במימי אגם...''. אין כמו ארוחת בשרים למייל-בונדינג. שי וקנין ניסה לשם כך את מסעדת אל גאוצ'ו שבקרית מוצקין. התאים לו בול

''סלצ'יצה היא נקניקיה חריפה פר הגדרה, גרסה למתקדמים של הצ'וריסו, עם כל היתרונות של הצ'וריסו ועם תוספת בולטת – חריפות קלה המתפשטת בחלל הפה. או שאולי לא כל כך קלה, כי תבל כבר היה בחצי הדרך להצטרף לברווזים במימי אגם...''. אין כמו ארוחת בשרים למייל-בונדינג. שי וקנין יצא לערב גברים במסעדת אל גאוצ'ו שבקרית מוצקין. האוכל התאים לו בול

אין כמו ארוחת בשרים טובה לסגור יום לימודים מעייף ומתיש. לצערי ברגע האחרון זוגתי שתחיה, או שתבריא, חלתה לה במחלה קשה וחשוכת מרפא, שפעת, ולא יכלה להתלוות עמי לארוחה. ומה יעשה בן זוג תומך שרק דואג לזוגתו החולה? יכין לה כוס תה עם דבש, ידליק לה טלויזיה בחדר השינה, יכסה אותה - וילך לאכול ארוחת ערב עם חבר טוב. ככה נסענו לנו אני ותבל (שם אמיתי, השם הבדוי שמור במערכת) לנסיעה קצרה אל מסעדת אל גאוצ'ו בקרית חיים לבילוי ערב נעים.male bonding של שני גברים בלי אזכור קל של נשים, טוב אולי קצת, בכל זאת גברים.

המסעדה ממוקמת לה בלב גן יפהפה (כניסה חינם לאורחי המסעדה) הכולל מספר נדנדות, מגלשות, בריכת נוי וברקע מתנגנת לה מוזיקה עכשווית. בבריכה שחו להם בהנאה כמה זוגות ברווזים וברבורים, תוך התעלמות גמורה משני הזכרים הטורפים שהביטו בהם. מאחר והבנו שמכאן לא תגיע ישועתנו, נכנסנו למסעדה. בכניסה המתין לנו רימון, הבעלים, מסעדן ותיק בעל נסיון רב-שנים, שהוביל אותנו לשולחן שנערך באותן שניות ע''י יגאל, המלצר שלנו להערב.

כמנות פתיחה הביא לנו יגאל 3 מנות: אינצ'ילדה פרגית וירקות, אמפנדס בשר, ואמפנדס פטריות. האינצ'ילדה היא למעשה גלילת בצק מוזהבת וקריספית המכילה מרינדת נתחי פרגית עסיסיים בשילוב עם ירקות מבושלים, כל זאת עם תבלון עדין שרק משדרג את המנה. האמפנדס היא מאפה בצק שחום קלות הממולא בתוספות, שלנו הגיעו ממולאים בתערובת בשר טחון מתובל וזיתים ירוקים שהוסיפו מרירות עדינה לטעם הבשר. מנת האמפנדס השנייה הגיעה עם מילוי סמיך של פטריות מבושלות במידה, כשכל המנה נחה לה על מצע דק-דק של רוטב צ'ילי מתוק. בנקודה זו תבל מלמל לו משהו בפה מלא - או שהוא הביע את הנאתו מהמנות או שהוא נחנק. ככה או ככה, התעלמתי בעדינות והמשכתי לאכול.

בעודנו מתמודדים עם שאריות מנות הפתיחה, הגיע לו יגאל כולו חיוכים עם מנות המשך: צ'וריסו וסלצ'יצה. הצ'וריסו היא הנקניקיה הדרום אמריקאית המפורסמת, לא חריפה, עסיסית ומלאת טעמים כראוי לנקניקיה שמכבדת את עצמה. אם תבל לא היה ההסעה שלי חזרה לחיפה, אני סבור שרשמיו מהנקניקיה היו מגיעים רק עם קריאת שורות אלו. לעומתה סלצ'יצה היא נקניקיה חריפה פר הגדרה, גרסה למתקדמים של הצ'וריסו, עם כל היתרונות של הצ'וריסו ועם תוספת בולטת – חריפות קלה המתפשטת בחלל הפה. או שאולי לא כל כך קלה, כי תבל כבר היה בחצי הדרך להצטרף לברווזים במימי אגם.

אחרי הפוגה קלה נזרקו התותחים הכבדים למערכה. ראשית הגיעה קערה נדיבה של צ'יפס ארגנטינאי מטוגן במידה המתובל בשום ופטרוזיליה, יחד עימה הגיעו שני פלחי תפוח אדמה אפוי מקושטים בעשבי תיבול, צלחת סלט חי ורוטב ויניגרט עדין. ומנגל קטן. על המנגל נחו להם בשקט בשקט, אם להתעלם מרחש הגחלים הלוהטות, נתח סינטה, סטייק אנטרקוט, אסאדו ללא עצם אבל עם מנה נדיבה של שומן, ונתח פרגיות מושרה במרינדת סויה ודבש. יגאל המליץ לנו לאכול את הסינטה לפני שהוא מתבשל יתר על המידה, ואנחנו, כמו שני חיילים ממושמעים, מיהרנו לציית לפקודה. הסינטה, כמצופה, הוא בשר רך ועסיסי כשהתבלון העדין של הפלפל השחור רק מחזק את טעמו המשובח ומוסיף ארומה עדינה למנה. האנטרקוט היה עשוי במידה - מנת בשר המצריכה סט איכותי של שיניים לועסות, אבל שווה כל חלקיק מאמץ. בתוספת מריחה עדינה של צ'ימיצ'ורי, המנה אפילו טעימה יותר. אחרון אחרון ומאוד חביב הוא האסאדו. הגרילמן ראובן, יבוא אישי מהמולדת, הסביר לנו שבאל גאוצ'ו משתמשים בשיטת צלייה אסאדור, מניחים גוש מכובד על אש גחלים קטנה לבישול איטי של 5-4 שעות, ובעת ההזמנה נחתכת חתיכה במידה הרצויה ומקבלת צלייה נוספת למספר שניות, הפעם בחום גבוה. ראובן אף הראה לנו בתרשים חלקי הפרה מהיכן מגיע כל נתח. יצאנו משכילים. האסאדו היא חתיכה רכה להפליא, תודות לבישול הארוך של הבשר המשובח. אם נגזר עלי לאכול רק בשר אחד עד יום מותי - זוהי בחירתי בדעה צלולה.

לקינוח, והרי אי אפשר בלי קינוח, הגיעו שתי מנות: פלאן ריבת חלב לתבל, עיגול פלאן המעוטר בזרזיפי ריבת חלב, ומוס שוקולד צמחי ואוורירי בשבילי. להפתעתנו הסתבר שגם את הקינוחים מכינים בסניף, תודות למומחיות אחד העובדים. יסלחו לנו הקינוחים על שאיננו חולקים להם את הכבוד הראוי, כי בשלב זה כבר היינו שיכורים מהבשר, אך ראוי לציין שהקינוחים אינם נופלים מבשר באיכותם.

בעודנו מתנדנדים לעבר הרכב נשמע ברקע של הגן השיר ''טורו'' (פר הרבעה) של סאבלימינאל, אלון דה לוקו ואיציק שמלי. ככה הרגשתי גם אני.

אל גאוצ'ו
החשמונאים 79, קריית מוצקין.
04-8757385