"האחת מהים והשנייה מהכפר: פילה דג לברק עשוי על פחמים, שהוגש על מצע ירקות צלויים, ופילה בקר שהוכן בדיוק מושלם, עם נגיעות עדינות של פורט מצומצם, ולצדו פירה מבטטות ותפוחי אדמה ירושלמיים..." דן תורן, חנדלה, גבעת חן
"בפדרו מיישנים בעצמם את הבשר, ומלאכת המרכבה של שלל הטעמים והמרכיבים היתה כל כך מוצלחת, ששמחנו שלא בחרנו בסתם סטייק, שלא היה מביא לידי ביטוי את היצירתיות של השף ומזכה אותנו בעושר הטעמים הזה..." אדם בר בחופשה באילת
"אבל השאלה החשובה היא איך האוכל? זו שאלה מצוינת, וכמוה גם האוכל..." עופר פרוסנר אוכל במסעדת בוקצ'ו שבפינת הרחובות הירקון ופרישמן בתל אביב, וגם מביא לכם את היוטיוב עם המתכונים המיוחדים של ניצה
שפרה צח ובן זוגה הסקפטי אוכלים "יופי של ארוחה" במסעדת רונימוטי שברחוב מאזה, תל אביב. ביום שני הקרוב, 11 במארס, תארח רונימוטי את השפית מרגרט תייר לארוחה יחידה מסוגה שמשלבת את כל טעמי אגן הים התיכון
"ראשית – כרוב על פחמים הוא מעדן מפתיע, למי שעוד לא פגש. כשהוא פוגש קלמרי טרי ועסיסי, ורוטב שיש בו חמיצות של יוגורט וחרפרפות של שאטה – הם מתאחדים למנה עשירה ומסעירה..." אדם בר מגיע לברטי בקינג ג'ורג' תל אביב
"אם בראשונות שם המשחק הוא שילובים, בעיקריות שלנו יש שחקן אחד. הבשר. כל אחד מאתנו מקבל מגש עץ רבוע ועליו נתח בשר עבה ומעורר תיאבון, ולצדו עצם-מח עם כפית כסף קטנה, להוצאת התוך הטעים..." שפרה צח חוגגת ברפאל, תל אביב
"נתח עבה ובשרני בהכנה מדויקת ובתיבול מינימליסטי, שמקיים דואט הרמוני עם המצע הארומטי שמתחתיו..." שפרה צח בארוחה ש"באופן נדיר הייתה מעולה מהביס הראשון של המנה הראשונה ועד הכפית האחרונה של הקינוח..." – דלאל, תל אביב
"אם יבואו טורקים לארץ, אקח אותם לפאשה. בינתיים אני הולך בלעדיהם. יותר אוכל בשבילי..." עופר פרוסנר אמנם משתדל לא להתעסק בפוליטיקה, אבל בשביל אוכל טורקי משובח הוא מוכן ליחסים דיפלומטיים עם פאשה בתל אביב
"אני מרגיש איך הפנים של מסמיקות במבוכה, אז אני בוחר לשתוק ולאכול. ולאכול. ולאכול. להסביר כמה היה טעים? לא, לא צריך. רק אגיד שזה עדין ממש, ושהמילוי משתלב בצורה שהיא פשוט נכונה..." עופר פרוסנר בקראפרי, תל אביב
לכבוד סוף השבוע, הנה המלצות לתפריטי לילה במסעדות. מהם התנאים המקדימים לצריכת תפריט לילה? שעת סוף שבוע מאוחרת, רגליים עייפות מריקודים, או כמה שעות טובות בפאב שלא מגיש אוכל. והתוצאות? בטן מלאה שתשלח אתכם ישר למיטה
דואט אווז ברוטב תפוזים, צלחת פירות ים זוגית, זוג צלעות בייבי טלה, מרטיני פסיפלורה - הכנו לכם לא פחות מ-10 מנות שתאהבו לאכול במסעדות
ולנטיין 2013: שוב נגזר עליכם לחגוג את חג האהבה. אל חשש, הכנו לכם תכנית פעולה. היא מורכבת מארוחה מעולה במסעדה טובה, כשבחלק מהמקרים יעניקו לכם ורדים, ולפעמים גם ימזגו נוזל מבעבע לכוסות. זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע
"מנת הטורטליני שלו מפתה קודם כל במראה שלה: מעגל של כיסוני טורטליני דקי-בצק ושופעי מילוי, ממולאים תבשיל פטריות וכרישה וטובלים ברוטב חמאה, שום ועגבניות מיובשות..." שפרה צח, דון ויטו שבצדו האחורי של בסיס תל השומר
"מנת פיוז'ן אחרונה של ניוקי פירות ים – מולים, שרימפס וקלמארי עם עגבניות שרי, פטריות, כרובית, אספרגוס ונענע יחד עם ניוקי משובחים ברוטב קארי מצוין..." גיא סופר מגיע למסעדת טוקו במתחם יס פלאנט בראשון לציון
בזמן שכאן עוטפים סנדוויצ'ים לבית הספר, יוצאים לעבודה, מחכים בסבלנות בפקקים ומקשיבים לחדשות ברדיו, יש מי שמחליט לצאת מהשגרה האפורה ולנסוע לאילת. החלטה מצוינת, עכשיו רק חסרה המסעדה. מסעדת בשרים באילת
מתברר שאחת לחודשיים בוחרים בריבר במדינה או באזור, ומקדישים להם תפריט מיוחד שכולל מנה ראשונה, עיקרית וקוקטייל במחיר של 99 ש"ח (אפשר גם להזמין כל מנה בנפרד). אז מה ציפה לנו בסין? עופר פרוסנר אוכל בריבר תל אביב
"אני לא מתעייף מלהגיד את זה – הריזוטו והצאצא הממזרי שלו, הארנצ'יני, הם מצב הצבירה הנעלה ביותר שאורז יכול לשאוף אליו. בגוסטו יש לארנצ'יני עוקצנות של שום, ומצע הארוגולה מאזן אותו, וזה כיף..." אדם בר, גוסטו, תל אביב
"במנות העיקריות החלטנו בכל זאת לעבור קצת מערבה, והזמנו מנת ביניים של קלמארי עם דפי פסטה, ברוקולי ואפונה ירוקה, ברוטב של סרטנים וחמאה. פה הפוקצ'ה באה לעזרתנו, והצלחת לוקקה עד תום..." גיא סופר, ערב סוער בשילה תל אביב
במהלך חודש המסעדות הקרוב (10 בינואר – 9 בפברואר 2013) מחזיקי כרטיס אשראי של חברת LifeStyle Plus יוכלו ליהנות במבחר מסעדות מתפריט ארוחה מיוחד ב-75 ₪ לסועד, 25 ₪ לילדים. אספנו בשבילכם כמה המלצות
שנת 2013 היא שנת העשור של NG בר & בשר בנווה צדק תל אביב, ולרגל החגיגות היא מתכבדת להזמין את חברי מועדון הלקוחות שלה להטבה חודשית מתחלפת. עדיין לא אכלתם ברווזים, חזירונים וארנבות בידיים? הגיע הזמן!
"הזמנתי את מנת מוסר הים, שהוגשה על צלחת מאורכת, ועליה שני דגים עשויים במידת ההכנה הנכונה, כשהמעטפת החיצונית מתהדרת בפריכות נהדרת, ובפנים רכות נפלאה..." שירלי רחמים בפנינה תל אביבית שעד כה חמקה מעיניה – מסעדת אונו
"הסביצ'ה, נתחים עדינים של דניס, הוגשו עם מצע עלים (ארוגולה), צנוניות, עגבניות שרי, גזר וגולת הכותרת – פלפל שאטה עוקצני, שלקח את המנה למחוזות הרפתקניים..." אדם בר לוקח את ג'וניור למסעדת ל'אנטרקוט בתל אביב
"אויאמה מתמחה בהכנת דים-סאם ואת כל הבצקים מכינים במקום על פי מתכונים סיניים. פירוש המילה בסינית הוא נגיעות קטנות בלב, ואין ספק שהן נגעו בשלי..." בביקור אצל ההורים בפתח תקווה, שירלי רחמים מגלה את אויאמה
כבר הצענו לכם המון רעיונות למסעדות ולמסיבות בסילבסטר, אבל מה אם בא לכם השנה לחגוג אותו בבית? מה תגישו ליד השמפניה? ומה בעניין הקוקטיילים? הנה כמה הצעות מצוינות, שקיבלנו ממסעדות, למתכונים לסילבסטר
"מרכיבי הרוטב המפורסם עטויים מעטה סודיות כבד ביותר. מפרסומים זרים נוכל לציין שהם כוללים פרחי תימין, כבדי עוף, חרדל דיז'ון ושלושה שאנסונים..." מוריס פייבוש מתענג על המטבח הצרפתי של ביסטרו ויין בהרצליה פיתוח