בזמן שכאן עוטפים סנדוויצ'ים לבית הספר, יוצאים לעבודה, מחכים בסבלנות בפקקים ומקשיבים לחדשות ברדיו, יש מי שמחליט לצאת מהשגרה האפורה ולנסוע לאילת. החלטה מצוינת, עכשיו רק חסרה המסעדה. מסעדת בשרים באילת
רק בשרים
כאן מדובר במסעדת קצבים איכותית, שמציעה שני תפריטים לבחירה: תפריט המלצות השף ותפריט הקצבייה, שם מופיעים מבחר נתחי בשר משובחים. לפני שתגיעו למנה העיקרית תוכלו להתחיל בפוקצ'ה מרוקאית שנאפית בתנור אבן ומוגשת עם איולי, אריסה וזיתים, לעבור לסלט עגבניות ושום, ואז להגיע לדבר האמתי: שיפוד קבב טלה, סינטה טרייה מרמת הגולן, פילה בקר מרמת הגולן ועוד ועוד.
פדרו
המסעדה ובר היין פדרו ממוקמים בשכונת מגורים, הרחק ממוקדי התיירות של עיר הקיט, מה שהופך את החוויה לנעימה בהרבה. הייחוד העיקרי של פדרו הוא התמקדותה בבשר טרי במיוחד שמגיע מרמת הגולן. אמנם יש גם מנות דגים ופירות ים, אבל חשוב ביותר, אם כבר הגעתם, לבדוק את 70 סוגי היין, ובמיוחד את יין הבית, שמיוצר כאן באילת.
ראנץ' האוס
כמו באמריקה. בשרים איכותיים שמוצעים לפי משקל, שירות טוב ומסעדה מעוצבת וותיקה. מתוך התפריט: פתיחה של אלסקה – פרוסות דקיקות של אלתית טרייה בתחמיץ שמן זית, לימון וצלפים; ספייר ריבס בקר – 800 גרם צלעות בקר קדמיות מושחמות ברוטב ברביקיו. והמלצת השף: צלע בקר עם עצם – עסיסי.
פסטורי
בחוף הצפוני של אילת,
פסטורי מביאה חוויה טוסקנית. התפריט שופע בבשרים ובדגים ומאכלי ים, ובמטבח שוקדים על מתכונים איטלקיים מסורתיים. כך תמצאו כאן פולו טליאטלה שהיא שכבות חזה עוף שנצלות בגריל עם פטריות פורטבלו ופסטה טליאטלה אל אוליו; קונטרו פילטו שהוא 300 גרם של סינטה פרוסה ומונחת על חיטה מתוקה עם חמוציות וקינמון ועוד הרבה מעדנים אחרים.
מרינה גריל
התרחקנו מעט מטוסקנה והגענו למסעדת הבשרים מרינה גריל שבטיילת המלך שלמה באילת, כאן מתרכזים בחך הישראלי עם השפעות צרפתיות וים תיכוניות. את הארוחה תוכלו להתחיל עם קרפצ'ו סינטה – נתחי סינטה, פתיתי שמן זית, סלסת עגבניות באכסלה ומלח ים, להמשיך עם צלע עגל שמוגשת בליווי ירקות השף, ולסיים עם עוגת שוקולד נימוחה וסורבה קוקוס.
ברביס
ומהמזרח התיכון הרחקנו עד אמריקה – אל
הדיינר האילתי ברביס, שמציע שפע של המבורגרים ביתיים מיוחדים. הנה כמה שאתם חייבים לנסות: המבורגר אנטרקוט שמוכן מ-100% אנטרקוט טחון גס ומוגש עם בצל מטוגן וממרח שום; המבורגר מורנו שנעשה מבשר טלה מתובל; המבורגר קאריבי שכולל בשר, שינקן, אננס, פלפל ירוק ופרוסות אננס צלוי; והמבורגר ברביקיו שנקרא כך על שום התיבול, הבצל המטוגן והעגבנייה הצלויה.
אל גאוצ'ו
את הקונספט של מסעדת הבשרים הדרום אמריקאית אל גאוצ'ו אתם בטח כבר מכירים: בשר והרבה ממנו. כאן באילת מדובר במסעדה רחבת ידיים שכוללת יותר מ-400 מקומות ישיבה וחדרים פרטיים לחגיגות פרטיות. ומה בתפריט: אנטרקוט אורוגוואי מנתח אנגוס, סטייק צ'וריסו, פיצ'ו (שיפוד חרב ארגנטינאי) של פילה וירקות קלויים, אסאדו עגל חלב ועוד הרבה עסיסיים אחרים.
קאזה דו ברזיל
קאזה דו ברזיל היא אחת מרשת מסעדות גריל ברזילאיות, שעובדת לפי שיטת השיפוד הרץ. על השולחן שלכם – רמזור. כשהוא ירוק, הבשר ממשיך לזרום, וכשתחליטו לנוח לכמה דקות, תעבירו אותו לאדום. ובין לבין, הנה כמה רעיונות: אנטרקוט מיושן, אסאדו עגל, חזה מולארד, פיקאניה, מאמיה, פרגיות במרינדת סויה-דבש-יין לבן, כבד עוף ברוטב פרובנסל – עד שתגידו די.