Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת טוקו מתחם יס פלאנט ראשון לציון

טוקו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת פיוז'ן אחרונה של ניוקי פירות ים – מולים, שרימפס וקלמארי עם עגבניות שרי, פטריות, כרובית, אספרגוס ונענע יחד עם ניוקי משובחים ברוטב קארי מצוין..." גיא סופר מגיע למסעדת טוקו במתחם יס פלאנט בראשון לציון

לאשתי ולי יש בעיה נמשכת. בעוד היא מחובבות הסושי הגדולות, אני טוען שאורז עם טיפת דג הוא לא אוכל. הפעם החלטנו על ערב זוגי במתחם יס פלנט החדש בראשון לציון, "דינר אנד א מובי". החלק של הסרט היה יותר קל, מאחר שהחלטנו מראש מה לראות. ההגעה גם היא לא הייתה בעייתית – ליס פלאנט יש מגרש חנייה ענק, ואפילו גילינו איך להגיע מתוך ראשון לציון בלי להקיף בדרך את הסופרלנד (ושאר קצות העולם). כל שנותר היה הארוחה. והאמת היא שזה לא היה קשה. טוקו מציעה תפריט אסייתי משולב עם דרום אמריקאי, עם מבחר נאה בשבילי וגם בשבילה. העיצוב עליז ותוסס בסגנון דרום אמריקאי, מוזיקה נעימה ברקע, והכי חשוב – השף ניצן רז עומד מאחורי התפריט, ואנחנו זוכרים לו חסד ממסעדות קודמות.

אחרי כל ההקדמה הזו, ניגשנו להחליט מה אנחנו בעצם רוצים לאכול. התפריט המגוון כולל, לצד מנות מהמזרח, גם מנות מדרום אמריקה, בשרים, דגים ומבחר מרשים של יינות וקוקטיילים. כבר בחרנו לנו שני קוקטיילים כשמלצר יעיל במיוחד הציע שנטעם את יינות החודש, של ברקן: צפית, יין מסדרת האסמבלאז', שהוא מיזוג זנים, ואלטיטוד, הסדרה הגבוהה של ברקן. שניהם באמת היו מצוינים, אבל אנחנו, כאמור, כבר היינו נעולים, ודרשנו את הקוקטיילים שלנו: מוחיטו מורדו, מלא בפירות יער שדגתי מהכוס אחרי שסיימתי, וטוקולאדה הכולל ואן גוך, קוקוס, ליקר יוגורט, מנגו, אננס, רוטן אלדר פאוור ומיץ תפוזים בשבילה.

עכשיו ניגשנו לעיקר. פתחנו עם סלט מלפפונים אסייתי, טעים ורענן. ב-18 ש"ח מקבלים הר של נבטים, מלפפונים ובוק צ'וי מעוטרים בשומשום שחור, מיסו ושום. המשכנו עם פופקורן שרימפס (52 ש"ח, ויש גם גרסת עוף): הגיעה כמות יפה מאוד של שרימפסונים בטמפורה קראנצ'ית, על מצע של חסות בוויניגרט אסייתי, מנה שהשאירה טעם של עוד בלכתה. לראשונה אחרונה דגמנו קרפצ'יו בקר (52 ש"ח) – זו המנה שאולי הכי רחוקה מהתיאור שלה בתפריט. קרפצ'יו זה לא היה. הבשר היה חתוך דק (אבל לא יותר מידי), ספוג ברוטב ומקושט בתועפות של פטריות, קשיו ופלפל כבוש – טעים ושונה.

אחרי כל אלו החלטנו לעבור לאגף הסושי, שאני מצדי התחייבתי לעזור בו, והאמת היא שהופתעתי לטובה. רול אל-טוקו עם סלמון, פלפל חריף, בצל סגול, מוצרלה חמה, מיונז יפני חריף, שבבי בצל – שילוב טעמים מפתיע ומיוחד. הייתם חושבים שברול קלאסי של סלמון אבוקדו לא יהיו הפתעות, נכון? אז תתפלאו. ברול הזה הייתה שכבה דקה מאוד של אורז וכמות עצומה של דג, שנתנה למנה לדבר. הרול האחרון – ניו קליפורניה – הוא סושי הרד-קור לגמרי עם סרטנים, שרימפס, ביצי טוביקו וטעם מאד דומיננטי של ים, לאוהבי הז'אנר בלבד.

זו כבר הייתה חזירות, ובקושי גמרנו את המנה הבאה, אבל לאור ההצלחה בתחום פירות הים, ניסינו מנת פיוז'ן אחרונה של ניוקי פירות ים – מולים, שרימפס וקלמארי עם עגבניות שרי, פטריות, כרובית, אספרגוס ונענע יחד עם ניוקי משובחים ברוטב קארי מצוין. אם היה לחם לנגב את המנה, בטח לא היינו מצליחים, אז טוב שלא הזמנו.

לקינוחים, כתמיד, קיבה נפרדת: קדאיף פיסטוק שבא עם סורבה פירות יער היה טעים אבל לא מרגש. לעומתו הסופלה שוקולד הגיע מקץ 12 דקות מרגע ההזמנה רותח מהתנור וקנה אתנו מיד.

האם נחזור? בטוח, כי יש עוד הרבה מנות לנסות. בינתיים אנחנו משתרכים בעצלתיים ליד קופות הקולנוע.

צילום: בועז לביא