"קציצות ירק ופרסה על מצע קרם יוגורט עם נקודות של קרם שמנת פלפלים - הקציצות מושלמות ובמרקם הנכון וקרם היוגורט משמש כשחקן חיזוק המקפיץ מעלה את החוויה..." ליאור נובו לוקחת את אחותה הקטנה לפיש מרקט בתל אביב, המציעה מנות מרתקות מהמטבח החלבי ומנפלאות הים הגדול והכל עטוף באווירה יוונית שמחה. יאסו כבר אמרנו?
"הקציצות, שלוש במספר, שמנמנות ושחומות באופן מעורר תיאבון, חלקן החיצוני מטוגן עד פריכות והפנים רך ועדין, בתיבול מינימליסטי שנותן לירק עצמו לדבר..." חומרי גלם איכותיים, מנות טעימות ומשביעות ומחירים אטרקטיביים הופכים את לוקנטה החדשה למקום המפגש העכשווי של צפון תל אביב. שפרה צח חזרה עם רשמים ומנות שאסור לפספס
"פילה דניס צלוי בטאבון, עם פסטה פרגולה, ברוקומיני ורוטב עגבניות ושום. המנה עשירה והפילה טרי ומשתלב היטב עם יתר מרכיבי החגיגה הזו..." כרמית אופק משתתפת בחגיגות העשור לרוסטיקו שברוטשילד, תל אביב. היה שמח ולמלא בהפתעות קולינריות משובחות
"סלט סשימי טונה שמשלב בין גווני ירוק בהיר וכהה של חסה ואצות וואקמה ועליהן פרוסות אדמדמות של טונה נאה..." TYO, הלאונג'-בר עם התפריט היפני של השף יאמה סאן, היה עד כה נחלתם של מבלי הלילה. מהיום - תוכלו להתענג מנפלאות יפן גם בצהריים. שפרה צח יצאה לבדוק מה קורה בעסקיות החדשות של TYO, וחזרה עם מנות מומלצות. יפן זה כאן!
"הנתח התקבל בתשואות על-ידי בלוטות הטעם, שנהנו מטעמי העישון המרומזים, ממידת העשייה המושלמת, מהתיבול המדויק ומהבשר הכל כך רך עד שזלג מהעצם...". ליאור פנחסי נהנה מטיול קולינרי למערב הפרוע מבלי להחתים דרכון. טקסס ברביקיו שברמת החייל בתל אביב מציעה מטבח טקסני מסורתי עם מנות בשר שנצלות במעשנת מיוחדת לצד תוספות סוחפות, תה קר וכמובן שפע של אלכוהול
"פטה הכבד בליווי ריבת בצל וצנימים הוכתרה ברוב קולות כמנה אצילית ואלגנטית, כזו שתכבוש כל אחד. הפטה היה רך, נימוח ובעל מרקם ענוג. פשוט ביצוע מושלם!..." מאמא מיה בקריית חיים היא כבר שנים המלכה האיטלקייה הבלתי מעוררת של אזור הצפון. קרין אביב יצאה לגלות מהו סוד קסמה
"פלחי עגבניות, קרעי מוצרלה רכה ועלי בזיליקום, במחווה צבעונית לצבעי הדגל האיטלקי, עם תוספת טעם של פלפל חריף, פסטו ולימון..." שפרה צח מתחממת מתפריט החורף המפנק של בית איטלקי שבנווה צדק תל אביב. הכי איטלקי שיש!
"נתח הקצבים שהושרה יחד עם פיסטוקים ופטריות ברוטב בלסמי וסויה הונח על צלחת מאורכת וסביבו עמדו כבמסדר חיילים של תפוצ'יפס תוצרת הבית על קרם כרובית..." שלו ביער בקריית טבעון מציעה שילוב מושלם של מטבח שף עילי, אווירה בניחוח כפרי וקסם של מבנה היסטורי מרתק. קרין אביב בערב בלתי נשכח של טעמים וניחוחות מרתקים
"דג לברק בתנור, המגיע עם שום, שמן זית, רוזמרין ותבלינים, כאשר ניתן לבחור את התיבול בו אתם חפצים. הלברק היה כה טרי ועסיסי ואיך לא ערב לחיך עד מאוד..." כרמית אופק נשאבה אל תוך עולם הדגים הקסום המתגלה במלוא תפארתו בדרבי בר דגים ברמת אביב. אז מי מצטרף לעשות גלים?
"גולת הכותרת שזכתה למירב המחמאות מצד חברתי לשולחן הייתה מנת השווארמת-ים האלוהית. שילוב טעמים מטורף של דג, טחינה, בצל עגבניות ופיתה מהטאבון המקומי..." במשך שנים רכשה לעצמה גוז' ודניאל מבני ציון מוניטין של ביסטרו כפרי איכותי, עם אוכל משובח, היצע גדול של אלכוהול ותפאורה ירוקה מלבלבלבת. חגית גרוס יצאה לבדוק הכצעקתה
"על הצלחת ניצבת תלולית נדיבה של עשבי תיבול קצוצים דק, ובהם פטרוזיליה, כוסברה ונענע, משובצים בפיסות דג נא וצנוברים, וסביבה משיחת לַבַּנֶה סמיכה וחמצמצה לתוספת צבע וטעם..." שפרה צח הולכת שבי אחר המטבח הערבי הגלילי של פארוק בשוק ביפו. מוזמנים לגלות מהו הקסם
"מדובר בשלוש קציצות גדולות ושמנמנות, עשויות ממחית של תפוחי אדמה, חומוס ואפונה בתיבול הודי, מטוגנות בציפוי פנקו פריך מאוד ומוגשות עם רוטב צ'אטני מתוק-עוקצני שמחמיא להן..." ים 7 בהרצליה מגישה לאורחים נוף חופים, רעש גלים ומנות מענגות מנפלאות הים הגדול. שפרה צח התענגה מהטעמים ולכאן עוד תחזור. אז מי בא לים בחורף?
"שתי מנות דג לפתיחה: סביצ'ה פלמידה ביוגורט ונגיעות של פניני בלסמיקו וטו-נא שהיא מנת טטאקי טונה צבעונית ועשירה המוגשת על מצע קרם חרדל עדין..." דן תורן חוזר שוב ושוב לפדרו אילת בגלל הטעמים והאווירה, והפעם הוא גילה שבמקום יש בר יין חדש, מי מצטרף?
"משם המשכנו למנת "טורשון" כבד אווז עם אבקת פיסטוק, פטל מוחמץ ובריוש חמאתי. מנה נהדרת ומושחתת לגמרי. אבקת הפיסטוק הוסיפה טעם ומרקם מעניינים והפטל נתן טוויסט מתוק-חמצמץ..." יונתן שטרנברג ירד מתחת לפני האדמה כדי לבקר במקדש היין מקומי המציע אוכל ראוי מאוד ועטוף באווירה של נשפים מהמאה ה-19. ז'אז'ו בר ייו, מתחם שרונה, תל אביב
"ברוקולי טרי, עגבניות מיובשות ונתחי חזה עוף בשמן זית ושום. אהבתי את השילוב המיוחד של העגבניות המיובשות עם המרכיבים הירוקים העדינים בפסטה..." כרמית אופק מגיעה לבית איטלקי בתל אביב, מסעדה המביאה את טעמי ארץ המגף לסועדים שלה, תוך הקפדה על חומרי גלם משובחים, טריות והמון אהבה
"נתח השייטל צרוב מבחוץ ואדמדם מבפנים, ומוגש פרוס עם אפונת גינה, קונפי שום וזעתר טרי – תוספות שמעניקות טאצ' מרענן כקונטרה לטעם ה"בשרי" המודגש..." שפרה צח מגלה את תפריט החורף החדש של דה לוקאל, ביסטרו מרתק וכובש בלב תל אביב
"הפסטה, אורקייטה מופלאה, מבושלת כאן אל דנטה, בדיוק כמו שצריך, והרוטב... אוי, איזה רוטב... תרד, זיתים, עגבניות מיובשות וכמובן צ'ילי..." גיל ח' עמית מתמוגג מהתפריט האיטלקי המשובח של ג'ויה, רמת החייל, תל אביב
"מנת חזה עוף בקארי וירקות שהוגשה לצד אורז לבן– קארי פיקנטי עם נגיעות חלב קוקוס, כוסברה, נבטים וירקות פריכים השתלבו לכדי מנה טעימה מאוד והוכתרה כמנה הטובה בארוחה..." יונתן שטרנברג בזמן משפחתי איכותי, משביע וטעים במלך החדש של הבירה - קינג ג'ורג', סינמה סיטי, ירושלים
"מנה צמחונית של ניוקי סלק לצד כרישה וקרם גבינת קממבר. אומנות הניוקי התגלתה כאן בשיא תפארתה לצד שילובים של טעמים עדינים של הכרישה ודומיננטיים של הגבינה..." קרין אביב מגיעה לדלאל בתל אביב, המסעדה שהפכה למוקד עלייה לרגל בזכות הקולינריה המשובחת, הקונדיטוריה הצמודה והאלכוהול הסוחף
"מאגף הדגים אנחנו מתמוגגים מפילה דניס צלוי מוגש על מצע של פירה כתום ברוטב יין לבן, לימון ושום בתוספת סלט ירוק..." יפית שבחון שרף נהנתה מארוחת צהריים מפנקת (וזמן איכות עם אמא), בטאבולה, איטלקית אמיתית בהרצליה פיתוח
"הדג נאפה בשלמותו ומגיע בתוך מחבת ברזל לוהטת, בשרו העסיסי נפרד מהאידרה למגע מזלג והוא טובל ברוטב ארומטי של עגבניות, שום, צ'ילי ויין לבן..." שפרה צח יודעת לאיזו מסעדה כדאי לחזור שוב ושוב. השולחן של השף עומר מילר משלבת בין הקבוע והמוכר לבין החדש והעכשווי.
"מנת בקלוואה טלה הייתה מעולה, עוד מנה שלכאורה נראית פשוטה – בצק עלים, בשר טלה קצוץ ורוטב טחינה-סילאן. הבצק היה פריך ולא עבה מדי והבשר תובל בתערובת תבלינים, ניגוב קל ברוטב והמנה חוסלה כהרף עין..." יונתן שטרנברג, כרמים, מושב סגולה
"אהבתי במיוחד את ה"פאת פת" עוף – פיסות עוף טבולות בתבשיל קארי עדין עם חלב קוקוס, פלפל אדום, נצרי במבוק ושעועית ירוקה..." שפרה צח מבקרת בחדשה של טייגר לילי בשרונה מרקט ומרחיקה אל עבר מחוזות תאילנד המרתקים. בסוף נרשמה חזרה לארץ
"סביצ'ה שבה חברו להם יחדיו קוויאר ופרוסות דג דניס נא, כבוש ברוטב של צ'ילי ולימון, והכל מעוטר במלח גס ושומשום שחור ומשתלב למנה צבעונית, קלילה וטעימה..." האם הצליחה מסעדת באבא יאגה (בעברית: מכשפה) בתל אביב לכשף את שפרה צח עם אוכל רוסי מסורתי?
"הטעם העמוק והמעושן של החצילים השתלב עם מרקם מוס קטיפתי ועדין המחליק בפה. עומר מילר לקח מנה פשוטה בבסיסה ושדרג אותה למופלאה, לא פחות...". ליאור פנחסי נשאר עם טעם של עוד (מישהו אמר קרם חצילים?) מהביקור הסופר מוצלח במסעדת חדר האוכל של השף עומר מילר בתל אביב