"המטבח של מודרן מוגדר כירושלמי-מודרני. התפריט מתכתב עם מטבחים שונים שבנו את התרבות הגסטרונומית הירושלמית, וכך ניתן למצוא בו השפעות מהמטבח הספרדי, האשכנזי, הערבי והמרוקאי...." מי טל שבתאי על מודרן בירושלים
"במנה הרביעית, השף הפתיע עם כיסוני טלה: כיסונים עדינים ממולאים בבשר טלה, ולידם סלט עלים יפניים עם רצועות סלק, צנון וגזר מתובלים ברוטב חמצמץ..." אורלי פרש-אזולאי, ארוחת טעימות ממנות השף במסעדת שוקה, קריית ביאליק
"חמישיית צלעות הכבש שסודרו במניפה על הצלחת גורמות לי לחייך גם עכשיו, כשאני רחוקה אלפי קילומטרים מהעיר ומסעודת המלכים..." לינור דגן חזרה מאילת והביאה את הסוד של המקומיים: מסעדת פדרו, הרחק ממרכזי התיירות
השף גיא פרץ למסעדות קונפי בחיפה וגספאצ'ו באשקלון מספר על המטבח, על חומרי הגלם, ועל ההשראה שקיבל מאימא. ויש גם בונוס: מתכון לטאג'ין שקדי עגל בשאלוט, סילאן, תאנים, קינמון וג'ינג'ר, בעיטור שקדים קלויים. שיהיה בתיאבון
כמה קלוריות יש בשוט של וודקה? ומה אם שותים אותו מול המחשב? מה עדיף – לאכול מהסירים או מהשאריות של הילדים? לאכול שתי עוגיות ליד הקפה או לאכול עם המשפחה? הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מסבירה לנו איפה טעינו בדיאטה
כל היתרונות של אל גאוצ'ו: גריל דרום אמריקאי, אווירת פולקלור ומוסיקה לטינית, בשילוב עם מיקום מרכזי בחיפה ותעודת כשרות. ומה עוד? כן, בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת. זו תהיה ארוחה טובה באמת
מתי אתם נוסעים צפונה? אז כדי שיהיה לכם על מה לספר כשתחזרו, אספנו בשבילכם ארבע מסעדות בשר בצפון. נתחי בשר מיושנים, מכשירי גריל גדולים, שקדי עגל, נתחי קצבים – הצפון הוא אם כל הבשר. שיהיה לכם טיול נעים
"אני אף פעם לא שבעה מדי לבשר, ושני הטאפאס הבאים היו גולת הכותרת של הארוחה. הראשון: שקדי טלה עם ניוקי צלוי על הפלאנצ'ה, עם עגבניות שרי צלויות, לבנה, שמן ירוק ועשבי תיבול..." אפרת רוזנטל, טעימות בטאפאיה ראשון לציון
"תודו שצריך שף עם ביצים גדולות (ולא, לא מגישים כאן ביצי יען, הבנתם בדיוק למה אני מתכוון) כדי להוציא את הסביצ'ה לסיבוב שכזה מסביב לעולם, ולחזור אתו הביתה בשלום..." אדם בר על הבחירות של יואב בר במאראבו
"בזה אחר זה, הגיעו לשולחן חזה ברווז על ריבת פירות יבשים ותפוז מקורמל, נקניקיות מרגז עם שני סוגי חרדל דיז'ון, שווארמה עגל עם טחינה על פירה קולורבי, תבשיל כבש עם צימוקים וסילאן..." עופר פרוסנר וא"א במעלות, ירושלים
מסעדת שלו ביער שבקריית טבעון ומסעדת לבן בירושלים יציעו לכם בקרוב תפריטים חדשים. ממנות צרפתיות בצפון הארץ ועד לכבד אווז מתובל בכמהין בעיר הבירה – זו תהיה יופי של התחלה לקיץ
ירושלים חוגגת את פסטיבל האורות בתאריכים 6-14 ביוני. האירוע האמנותי הגדול מסוגו בארץ כולל יצירות מפוסלות באור, הקרנות ענק על מבנים ומופעי מוסיקה ואש. בנוסף מציעות לכם מסעדות בעיר ארוחות במחירים מוזלים, הנה המלצות
כשפילה הדג מגולגל בתוך דף אורז, כשהסשימי נימוח, כשמנת האורז מוקפצת בשום וביצה ומעוטרת בבצל ירוק, כשאטריות הזכוכית שורות בתחמיץ סויה ושומשום - אתם יודעים שהגעתם רחוק. אספנו בשבילכם מסעדות סושי מומלצות
דגים בגריל, מטוגנים, מבושלים או על הפלנצ'ה - אספנו בשבילכם מסעדות דגים מומלצות, כי הקיץ כבר כאן, ואתם בטח רעבים למשהו קל ובריא. חוץ מזה, אם יש משהו יותר טעים מטעם הדגים, הרי זהו הנוף שמתלווה אליהם – הייתם כבר בים?
מסעדת אלפינה שוכנת בטיילת נתניה ופונה אל הים. למסעדה עיצוב קלאסי עם שולחנות אינטימיים עטויי מפות לבנות, וגם תפריט עשיר, שכולל מנות דגים ופירות ים מהמטבח הצרפתי. בשעות 12:00-17:00 מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת
שוב קיץ עלינו. מי שמסתדר מצוין עם הקיץ הוא האוכל התאילנדי – שופע ירקות, מבושל קלות, מוגש במהירות וקליל לפרקים. אז אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שמציעות לכם תפריט שכולל אוכל תאילנדי, ושיהיה בתיאבון
"בידיים מיומנות, עומרי כבר משקשק ג'ין, לימון כתוש, בזיליקום טרי, ליקר אוכמניות וסוכר חום. הנערה מהפרברים שותה בשמחה..." אורית איציק בזאייצ'יק – בר שכונתי על-אזורי בנחלת בנימין, תל אביב
"דיאגטו הוא פילה מגולגל הממולא בנתחי בייקון ומוקרם בגבינה, שמוגש על מצע שעועית - מחזה שכל סועד היה מוצא אותו מרהיב..." עוזי בשן מעביר את הבן טקס חניכה במסעדת מיט שבחיפה - מסעדה מהסוג שמכבד את התחביב הבשרי שלו
"אני מזמינה את מנת הדגל: פילה מוסר ים על פירה חרדל דיז'ון בטפנד זיתי קלמטה, עם עגבניות, לימונים כבושים, אורגנו, תרד ושעועית ירוקה..." אפרת רוזנטל ובן זוגה, ארוחת דגים על חוף הים של ראשון לציון, במסעדת פפה
מה הופך את מול ים למול ים? שלום מחרובסקי, המייסד והבעלים, מציג מדריך קולינרי חדש וראשון מסוגו בעולם - סיפודפדיה - אנציקלופדיה של דגים ופירות ים. תענוגות הים, אמנות וצילומים יוצאי דופן
אולי כדאי הפעם לשנות את סדר העדיפויות? במקום לבחור את יעד החופשה הבאה לפי האזור בארץ, פשוט תבחרו לפי המסעדה בבית המלון. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בבתי מלון, וגם הבאנו בשורה: כמעט בכולן אפשר לסעוד גם ללא לינה
חדש בפתח תקווה: אוסקר ווילד – פאב אירי המעוצב בהשראת הסופר והמחזאי האירי, מפגין משיכה לאסתטיקה ולפרטים הקטנים. במרכז – בר גדול עם יותר מ-100 סוגי ויסקי, 50 סוגי בירות ו-15 ברזים, וליד האלכוהול – תפריט אוכל משובח
מהחלונות של טו סי (2C), בקומה ה-49 של מגדלי עזריאלי, נשקפת תל אביב כולה. פאר הכרך שבחוץ מתכתב עם יפי המסעדה, וגם עם התפריט האיכותי. בימים א'-ה', בשעות 12:00-17:00, הוא מוצע במחירים מיוחדים של ארוחה עסקית
נוסעים צפונה בשבועות, מטיילים בין הרים ובין גבעות, נושמים אוויר, ובדרך עוצרים במסעדה. במושבוצ מכינים לכם סופלה גבינות, אצל אדלה מבשלים אוכל מקומי, בתאי צ'ין סוחטים מיץ, ובחוות התבלינים - פסטיבל קולעים
ארבעה מתכונים אחרונים לשבועות שכבר כאן. נתחיל בשתי עוגות גבינה, כי לזה אנחנו מחכים כל השנה, ונמשיך עם ניוקי שמנת ופטריות ודג על מצע מלח גס. ותודה ללחם ארטיזן, קונדיטוריה גליה, שף צ'ארלי פדידה ושף מיקי סויסה. חג שמח