מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אסתושה במושב לימן

אסתושה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"העניין העיקרי הונח במרכז השולחן, בתוך צלחת: אנטרקוט, טיבון עגל ופרגית עם רוטב יין בצד..." עוזי בשן חוגג יום הולדת לרעייתו במסעדת אסתושה שבמושב לימן – ככל הנראה אחד היפים בצפון הארץ

בדרך לגליל עברנו בלימן, שהוא אחד המושבים היפים בצפון. רעייתי התפעלה מיופיו, לא פחות מהדרך שמובילה אליו, ובצדק. שמה של מסעדת אסתושה שממוקמת במושב משדר ייחודיות ומעורר סקרנות, שתוסבר אולי רק על ידי מיקום המסעדה – בפנייה מסתורית בתוך גן יפהפה.

נכנסנו, לכבוד יום הולדתה של אשתי, שכבר הייתה מרוצה. אחרי קבלת פנים נעימה הוצע לנו תפריט השף. מהתבוננות קצרה בו התבקש שנזמין את הכול, אבל בהסתכלות מציאותית יותר החלטנו להתחיל עם שלוש מנות ראשונות בלבד: פטה כבד שמוגש לצד ריבת עגבניות שרי, גלילת סינטה שנעטפת בכמות נדיבה של פלפל שחור וג'מבו שרימפס שטובלים ברוטב שמנת. בזמן שהמתנו בסבלנות הראויה, התנגנו ברקע צלילי הגיטרה הספרדית מתוך קפה דל מאר. עוד הנעימו את זמננו שתי כוסות יין אדום של יקב דלתון, ואז הן הגיעו.

הכבד הצטיין ברכות מיוחדת, ובשילוב עם ריבת השרי הוא היה מעולה. השרימפס הפגינו פריכות, מרקם מושלם וטעם טעם גן עדן, ומנת הסינטה, שאירחה לה לחברה קבוצת פלפלים קלויים – רגע, אני חייב להגיד בעניין משהו קטן. טעמתי לא מעט סינטות, חלק מהן אפילו צרבתי בעצמי. זו בהחלט עלתה על כולן בטעמה. מידת העשייה הייתה מושלמת, והשילוב עם הפלפלים הקלויים בהחלט הוסיף.

לאחר שמצאנו את עצמנו מנגבים צלחות ריקות, סימנו למלצרית האדיבה, שאנחנו מוכנים למנות העיקריות. אות הפתיחה היה אנטיפסטי שהורכב משעועית ירוקה, מבריקה ופריכה ותפוחי אדמה ברוזמרין שנצלו על הגריל, וגם אורז חם מתובל באגוזים ובצימוקים. העניין העיקרי הונח במרכז השולחן, בתוך צלחת: אנטרקוט, טיבון עגל ופרגית עם רוטב יין בצד.

מה שבמקומות אחרים אולי היו מכנים אותו כפלטת בשרים קיבל כאן פרשנות אחרת, גבוהה בהרבה. רמת העשייה באופן לא מפתיע הייתה מדויקת, וטעם ומיצי המנות הדביק אותנו לכיסאות עד שהן הסתיימו כליל.

אני שמח שהזדמן לנו ביום הולדתה של רעייתי לאכול במסעדה איכותית כאסתושה, עם צוות מיומן בעל תודעת שירות גבוהה במיוחד. כידוע לכל ישראלי שאוהב לאכול (ומתברר שיש הרבה מאתנו), לתפריט המתוקים נשמרת קיבה נפרדת. הפעם זה היה קינוח של פאי אגסים שמולא בקרם שקדים. ובכן, נמצא המקום העודף אליו נטרפה גם המנה המתוקה והנימוחה הזו.

אל תבינו לא נכון. האוכל של אסתושה לא גנב את ההצגה, ובין לבין הצלחנו להגניב שיחת יום הולדת על ענייני דיומא, שכללו, כמובן, קולות אחנה והנאה.