מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על בית קפה הכהנים תל אביב

הכהנים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אחד התחביבים שלי הוא לטעום מאכלים נטולי סוכר, רק כדי להתלונן. עוגיית מוס השוקולד עם הקוקוס הטעתה אותי במתיקות ובטעם שלה - היא הייתה פשוט נהדרת ואני כבר מצטער שלא לקחתי הביתה כמה..." עופר פרוסנר, הכהנים תל אביב

אחד הדברים הכיפיים ביותר בעבודה בלילות (דבר שיצא לי לעשות במשך תקופה ארוכה), הוא היציאה מהעבודה היישר אל פתחה של מאפייה שעובדת כבר שעה - שעה וחצי. האופים, כידוע, מתחילים להכין את הלחמים שלהם בשעה מוקדמת מאד בבוקר, ואין דבר מנחם יותר אחרי לילה לבן מאשר בצק על שלל צורותיו.

אחד הדברים הפחות כיפיים, לעומת זאת, הוא לעבוד בימים, להסתובב בעיר העברית הראשונה בחודש יוני, ולקבל מנחת חומה ולחותה. אלו דברים שיכולים להפוך אותך, במילותיה של חברתי הטובה מ' ל"לחץ עם רגליים". אבל, כך גיליתי אחרי הביקור במאפיית הכהנים, לא משנה מה מזג האוויר, השעה ומפלס העצבים שלי – פחמימה טובה ואיכותית תשמח ותרגיע.

אם אתם ילידי גבעתיים אתם בטח מכירים את השם – אבל אנחנו לא מדברים כאן על המאפייה פר-סה, כי אם על בית הקפה בכניסה לרמת החייל. למרות המיקום הקרוב להצטלבות הסואנת של הרחובות פנחס רוזן וראול ולנברג, התחושה בתוך בית הקפה היא פסטורלית הודות לחלון העצום שמשקיף לעבר הדשא הירוק של פארק הירקון הצמוד.

אבל לא באנו לדבר על פסטורליה. בכהנים שמים דגש על בריאות, וכך מכינים שם לחמים ממחמצת טבעית, ולא משתמשים במרכיבים חלופיים כמו משפרי אפייה או לחם – הכל טבעי, או כמו שאומרת חן, מנהלת המקום וקונדיטורית מוצלחת בזכות עצמה – "כמו שלחם אמור להיות". את הלחמים מייצרים במאפייה המרכזית בגבעתיים, והם מגיעים לכאן פעמיים ביום – על מנת לשמור על טריותם.

החלטתי לשמור על המגמה הבריאה של המקום והזמנתי כריך קפרזה בלחם ג'בטה. בפנים הפתיעו אותי לטובה גבינת עזים עדינה, ממרח פסטו שמיוצר במקום ועגבניות טריות. דגמתי גם בורקס נבטים, עניין שקשה להסביר וצריך לטעום, ואם אצטרך לתת לו תיאור הייתי אומר שהוא הזכיר לי קצת אגרול, אבל כזה שמשאיר ידיים יבשות משמן. השלמתי את הארוחה הלא מתוקה עם כמה פרוסות לחם אגוזים מחיטה מלאה, שכמובן לא מכיל שמרים אבל כן מכיל המון טעם. שטפתי את הכל עם כוס מיץ תפוזים סחוט – בכל זאת, צריך לשמור על הקו הבריאותי לפני שעוברים למתוקים.

אחד התחביבים שלי הוא לטעום מאכלים נטולי סוכר, רק כדי להתלונן. עוגיית מוס השוקולד עם הקוקוס הטעתה אותי במתיקות ובטעם שלה - היא הייתה פשוט נהדרת ואני כבר מצטער שלא לקחתי הביתה כמה. גם עוגיית הבריאות (גרנולה, גרעינים וסוכר חום) ועוגיית השקדים (סוכר ושקדים) היו מצוינות, ולמען הסדר הטוב וכדי שהגוף שלי לא יתבלבל ממני יותר מדי – אכלתי גם רוגע'לה. הבעיה היחידה של מאפיית הכהנים, ככל שאני הצלחתי לברר, היא שהיא סגורה ביום שבת ולכן אפשר לאכול בה דברים טעימים רק שישה ימים בשבוע, ולא שבעה. עם סיום הארוחה הרגשתי קליל ולא מפוצץ כמו שקורה הרבה פעמים אחרי שאוכלים הרבה פחמימות. להיפך, ההתמודדות עם החום הכבד של הצהריים התל אביבי נראתה לי כמו משימה קלה הרבה יותר.

עוד כמה דברים שכדאי לציין על הכהנים: באחרונה החליטו להציע כאן ארוחות ילדים – למשל חביתה עם ירקות, או טוסט קסטן עם ירקות, או חצי מנת פסטה, וכוס מיץ ענבים או תפוחים ב-18 ₪ בלבד. גם ארוחות בוקר זוגיות אפשר להשיג כאן במשך כל היום, ויש גם מנות "כבדות" קצת יותר, כמו שקשוקה או רביולי בטטה עם רוטב שמנת ובטטה.

באחרונה התחילו גם לערוך כאן אירועים (עד 60 איש), והתפריט, שיכול להיות על בסיס בוקר, בראנץ' או בופה, כולל מגש כריכונים מלחם קסטן, קערת סלט פסטה צבעונות בתוספת ירקות ובולגרית מגורדת, מגש קישים ואפילו פלטה של טארטלטים ממולאים בירקות אפויים בתנור.