מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת דגים מומלצת

מסעדת דגים כשרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עם הקיץ מתעורר החשק למנות קלילות ובריאות, כמו אהובינו הדגים. בשביל אלו מאתנו שנמנעים מפירות הים שלפעמים מתלווים אליהם, אספנו רעיונות לארוחות במסעדת דגים כשרה באזורים שונים בארץ, שתוכלו גם לשלב עם טיול בחופש

דגי דפנה בקיבוץ דפנה

דגי דפנה – מסעדת דגים כשרה השוכנת בתוך בקתת עץ ממוזגת, אידיאלית לעצירה בטיולים. סביבה עצים, צמחייה, אווירה פסטורלית ובריכות גידול, שמהם מגיעים הדגים היישר אל הצלחת. בתפריט: פורל אדום או לבן בעשבי תיבול ובליווי רוטב שקדים או שום לימון וגם אמנון מטוגן (600 גרם). ליד הדגים: קוקטייל של ברוקולי וכרובית ברוטב צ'ילי ומנות בשריות כמו 300 גרם אנטרקוט שנצלה על גריל פחמים ומוגש בתוספת רטבים.

אל ראנצ'ו בטבריה

הגריל של אל ראנצ'ו שעליו נצלים הדגים הוא מהמוכרים בטבריה, כשאותו הגריל מן שמתפעל אותו באהבה וברמת דיוק מרשימה עושה זאת כבר שנים רבות. ואם כבר גריל, אז אל ראנצ'ו מציעה מציעה לא רק דגים אלא גם בשרים על האש. בין המנות: סטייק סלמון בגריל, דג מושט צלוי על הגריל או מטוגן, סטייק בורגר של 300 גרם המוגש על לחמנייה, כבד אווז וחזה מולארד.

בין הקשתות בירושלים

לא רק האווירה והסמיכות אל הכותל המערבי מביאות את הקהל אל מסעדת בין הקשתות בירושלים, אלא גם מניפולציית השף על מנות הדגים במקום. במסעדה החלבית ניתנו שמות "בשריים" למנות שנעשות מדגים, כמו לדוגמה המעורב ירושלמי, שלמעשה מוכן מדג בס צרוב, פטריות, גרגרי חומוס וחצילים. עוד בתפריט של בין הקשתות תמצאו סביצ'ה סלמון עם קוביות עגבניות, בצל סגול, כוסברה ונבטי חמנייה וגם קבבוני דגים שמוגשים על פילה חציל קלוי עם גרגרי חומוס מבושלים, עגבניות שרי ורוטב טחינה.

גבריאלה בירושלים

בתוך התפריט הכשר למהדרין, שניכרת בו הרוח האיטלקית, שהכין השף ז'אק דיין, נכללת קטגוריית "מן הים". כאן תמצאו ריזוטו דגים – פילטים של ברבוניות מטוגנים על מצע ריזוטו איטלקי מבושל ביין לבן וציר ירקות; לה גונדולה – אצבעות דג מצופות פירורי פאנקו ומוגשות עם צ'יפס; פורל ממולא גבינת פטה ובצל ירוק ועטוף בצק פילו, המוגש עם זוקיני, עגבניות שרי, זיתי קלמטה ובזיליקום – ברוטב סלסה רוזה.

ליליות בתל אביב

ליליות היא בין המסעדות הכשרות המובילות בתל אביב, ומי שמוביל אותה הוא השף נעם דקרס. בחלק של התפריט המוקדש לדגי ים ומים מתוקים, תמצאו מנת דניס מן הים התיכון שמוגשת עם לזניה פלפלים, זיתי תאסוס, אספרגוס ועגבניות שרי; סלמון מהים הצפוני עם תפוח אדמה סגול, אפונת שלג, קרמל מרטיני וצ'יפס ארטישוק ירושלמי; וגם פילה לברק מקומי עם בייבי בטטה צלויה בציר דגים מצומצם, מרווה והדרים.