עד שהתחלתם לנשום אוויר צח והצבע הירוק נכנס לכם לזווית הראייה – לא תעדיפו מסעדת שף על פני סטקייה? אז מתברר שגם לאזור הצפוני בארצנו יש מה להציע בתחום הקולינריה, אספנו בשבילכם הצעות למסעדות שף בצפון
ארנולד'ס בנתיב השיירה
כבר מזמן הכריזו עליה כאחת ממסעדות הגורמה הכשרות הטובות בארץ, ואכן השף אורי (ארנולד) ארנון מפליא כאן בבשר. בין קדירת בקר ביין אדום וירקות שורש, כבדי עוף מוקפצים ביין פורט וצימוקים וריפ סטייק טרי על העצם מרמת הגולן – בטוח תמצאו משהו שאתם מעריכים. חוץ מאלו מגישים כאן גם מגוון מובחר ממיטב היקבים המובילים, אז תיהנו בטיול.
קימל בגלבוע בכביש התענכים
השף שאול בן אדרת (קימל, התרנגול הכחול) יודע ליצור הרכב מנצח, והפעם הוא עשה את זה בעצם החיבור בין הנוף של הגלבוע לתפריט המשובח שלו במסעדת קימל בגלבוע. פטה כבדי עוף בקלוודוס דבש וריבת גזר מתובלת, סטייק טרטר עם צלפים, בצל, חמוצים, חרדל דיז'ון וחלמון ביצה וגם שאטו בריאן פילה בקרם כמהין ואגוזים. כל זה, אגב, מתבשל מחומרי גלם מקומיים.
קונפי בחיפה
מתוקף תפקידה של חיפה כבירת הצפון היא גם פנינה קולינרית באזור. קחו את מסעדת קונפי שבמלון קראון פלאזה בעיר, בהנהגת השף גיא פרץ. את ההשראה הוא הביא מהמטבח המרוקאי, והיא ניכרת במנות המסורתיות אך משודרגות: פסטייה במלית נתחי עוף בשילוב אגוזים, צימוקים ושקדים בניחוח קינמון וג'ינג'ר שמונחת על ריבת שרי ברנדי, וגם טאג'ין דגים מרוקאי בקדירת פלפלים חריפים עם שום וכוסברה.
שוקה בקריית ביאליק
ואם הגעתם לאזור הקריות, חפשו את מסעדת שוקה שבקריית ביאליק, שבראשה השף שוקי קדוש. במטבח שלו הוא מכין מנות גורמה חדשות יצירתיות וכשרות: ניוקי פטריות כמהין עם שקדי עגל, ציר בקר וטרגון; טורנדו שוקה – מגדל צלעות טלה ופילה בקר עם נתח כבד אווז ברוטב ציר בקר ועוד הרבה אחרות. אם תצליחו, נסו לתאם ארוחת טעימות ממנות השף – היא תעשה לכם את הטיול.
-
ארנולד'ס - מסעדת שף בצפון
-
קימל בגלבוע - שילוב תפריט-נוף מנצח
-
שוקה - מסעדת שף בקריית ביאליק