אחרי שבוע סוער מגיע הזמן להוציא את האף מהבית ואולי לראות קצת שיירי שלג בעיר הבירה. אספנו בשבילכם מסעדות פתוחות בשבת בירושלים, כדי שאחרי שיימסו אנשי השלג, אתם לא תישארו רעבים
שירי שקד: מסעדת אלפרדוס במג'ד אל כרום היא גן עדן קטן של חומוס וסלטים. אבל בעצם מה שקרה הוא ששקד התפתתה ואכלה אותם צלוחית-צלוחית עם פיתות שרופות (מתברר שהם היו טעימים) ואז כשהגיע האנטרקוט היא נאלצה להסתפק בצ'יפס
לקראת תערוכת BEERS 2013 שמתקיימת היום ומחר בפעם ה-3 בהיכלי נוקיה, שירלי רחמים יצאה לסבב טעימות מקדים של בירות ממבשלות מקומיות. שפירא, רונן, הדובים, מיידן, הגולן, הצפון, ג'מס ודנסינג קאמל – טוב שבאתן
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מציעה דרך מצוינת לגרום לילדים שלכם לאכול בריא – לצרף אותם לנבחרת הבשלנים. לבחור מתכון, לקנות את המצרכים, לבשל, לנקות, לקשט ולאכול יחד. וגם: מתכון לחביתיות גבינה ביתיות ומלאות סידן
מאז שנת 1995, קפה פרדיסו מחבר בין מזרח למערב ירושלים. התפריט שאינו כשר הופך את המקום לנקודת מפגש חשובה לחילונים בעיר הקודש, ובסמוך הוקמה P בריבוע - מהפיצריות הטובות בעיר. ומה בצהריים? ארוחה עסקית כמובן
Biggy Z הוא פאב חדש שנפתח בימים אלו ברחוב בוגרשוב בתל אביב, על שמו של החצוצרן ואגדת הג'אז חובב הברבן מניו אורלינס, זכריה ג'ונסון - בעליו של "מועדון הג'אז של ביגי זי" בניו אורלינס, שנפגע על ידי הורקין קתרינה ב-2005
"הזמנתי את מנת מוסר הים, שהוגשה על צלחת מאורכת, ועליה שני דגים עשויים במידת ההכנה הנכונה, כשהמעטפת החיצונית מתהדרת בפריכות נהדרת, ובפנים רכות נפלאה..." שירלי רחמים בפנינה תל אביבית שעד כה חמקה מעיניה – מסעדת אונו
"הסביצ'ה, נתחים עדינים של דניס, הוגשו עם מצע עלים (ארוגולה), צנוניות, עגבניות שרי, גזר וגולת הכותרת – פלפל שאטה עוקצני, שלקח את המנה למחוזות הרפתקניים..." אדם בר לוקח את ג'וניור למסעדת ל'אנטרקוט בתל אביב
המעדנייה של גולדשטיין מציעה תוספת מיוחדת על פי המתכון של הסבא של השף, לומיטו מצטרף ליום העסקים הקטנים עם הנחה מיוחדת ובספייסס מציעים לכם מבצע סוף שנה עד ל-15 בינואר. מבצעים במעדניות – לסוף שבוע טוב
נמל, רשתות דייגים ושפע של סלטים שמוגשים אל השולחן. מסעדות דגים ביפו – מהבורי ועד הקלמארי, מהכרובית בטחינה ועד הפוקצ'ה, מהחמאה והפטריות ועד שמן הזית
"כבר הייתה לי כותרת מוכנה: 'אדם בר ביקר באורנה ואלה, והצליח לא הזמין לביבות בטטה'..." אבל זה לא הצליח. הוא כן הזמין. ומה כבר קרה?!
הגיבורים שהיו רגועים עד עכשיו ולא טרחו להזמין שולחן למסעדה הערב, אולי ייאלצו הערב לאכול את הכובע. לא נורא, מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות שנכון לרגע זה עדיין נשארו להן כמה שולחנות פנויים. רק לחצו על הכפתור "הזמן שולחן"
מוזמנים לפתוח את השבוע עם אוויר צח, שדות ירוקים ואווירה רגועה במסעדה הכפרית לה פרובינציאל שבמושב גיאה. התפריט העשיר מציע מגוון מנות שמוכנות במקום, ובשעת צהריים מוצעת כאן כמובן ארוחה עסקית משתלמת
"אויאמה מתמחה בהכנת דים-סאם ואת כל הבצקים מכינים במקום על פי מתכונים סיניים. פירוש המילה בסינית הוא נגיעות קטנות בלב, ואין ספק שהן נגעו בשלי..." בביקור אצל ההורים בפתח תקווה, שירלי רחמים מגלה את אויאמה
איזה בקבוק תפתחו בדקה לחצות? מה תביאו אתכם הפעם למסיבה? ומהו המבעבע הלוהט של 2013? יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות מבעבעים לסילבסטר 2013
טעימה קטנה מהמיטב של סילבסטר 2013: כבד אווז חים ברוטב פירות יער, פטל, אוכמניות ודובדבנים בקימל, מרק ארטישוק וכמהין ביבנה מונטיפיורי, לוקוסים שלמים בהרברט סמואל וטרטר טונה על קרפצ׳ו בורי במאראבו. שתהיה שנה טובה
כבר הצענו לכם המון רעיונות למסעדות ולמסיבות בסילבסטר, אבל מה אם בא לכם השנה לחגוג אותו בבית? מה תגישו ליד השמפניה? ומה בעניין הקוקטיילים? הנה כמה הצעות מצוינות, שקיבלנו ממסעדות, למתכונים לסילבסטר
"תפריט האלכוהול המיוחד לערב הישראלי מבקש ממך להחליט איזה מין ישראלי אתה... קובי ואני כבר ידענו. אני מהרגישים והוא ישראלי אמתי..." אורלי פרש-אזולאי מעבירה ערב ישראלי שמח בשף-בר אלתרמן שבחיפה
מי רוצה לרקוד על הבר? איפה שותים כל הלילה? איזו מוסיקה הולכת להטריף אתכם הערב? לכבוד שנת 2013 אספנו בשבילכם לא פחות מ-13 מסיבות סילבסטר שוות. התחלתם לספור לאחור?
"הם התייצבו בעמדות, וברגע שהשגריר היפני נתן את האות פצחו בזריזות במלאכה: חותכים, מגלגלים, צורבים, עורמים ומגלפים. היתה להם סיבה טובה..." שפרה צח צפתה בתחרות קיקומן סושי-מאסטר 2012
פריים, ברחוב ראול ולנברג של רמת החייל בתל אביב, מציעה חלל גדול ואלגנטי, מוסיקת רקע, מסכים גדולים שבהם מועברים אירועי ספורט בשידור חי וקהל צעיר, שמגיע מאזור ההייט-טק בבניינים הסמוכים. ואם צהריים אז עסקית
"מרכיבי הרוטב המפורסם עטויים מעטה סודיות כבד ביותר. מפרסומים זרים נוכל לציין שהם כוללים פרחי תימין, כבדי עוף, חרדל דיז'ון ושלושה שאנסונים..." מוריס פייבוש מתענג על המטבח הצרפתי של ביסטרו ויין בהרצליה פיתוח
אם החלל קטן ונעים וכולם מצטופפים ליד הברמן – זהו בר מצוין לבלות בו גם את הימים הקרים ביותר בחורף. אספנו בשבילכם ארבעה ברים חורפיים
סוף שבוע חורפי במיוחד לפנינו, אבל אנחנו לא מפחדים, כי השף צ'ארלי פדידה, השף מוטי בוחבוט, השף שאול בן אדרת והשף מיקי סויסה הביאו לנו מתכונים למרק. שיהיה חורף חם
"דג מוסר ים הוגש יחד עם סרדין קטנטן שדאג להמליח את הטעמים, נצרב ונזרק אל מי הים החדשים שבהם יחיה מעתה ועד הרגע שנסיים לסעוד אותו - רוטב לימון שום ושמן זית, שנראה כאילו שחה בו כל חייו..." ענבל גרזון, נויה, ירושלים