מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת הר מירון בגוש חלב

הר מירון בגוש חלב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת המעורב הערבי, שכוללת שיפוד פרגית, שיפוד כבש, צלע כבש וקבב הדגימו את תשומת הלב המושקעת בפרטים..." שירי שקד במסעדת הר מירון שביישוב גוש חלב (ג'יש) הצפוני – בפעם הבאה שתהיו על כביש 89

בתוך שלל המסעדות המזרחיות באזור הצפון, לא קל להתבלט. כולם מכינים סלטים טעימים, חומוס טוב ובשר ראוי. השירות נהדר, האווירה טובה וחוויית האכילה מותאמת לציפיות. אז איך בכל זאת יוצרים בידול? אם תשאלו את פואד, הבעלים והשף הראשי של מסעדת הר מירון בכפר גוש חלב (ג'יש), הוא יגיד שהכול עניין של תשומת לב והתייחסות לפרטים הקטנים. והוא מדבר מניסיון. אחרי 14 שנות עבודה במטבח של מסעדה מזרחית בעכו, הוא פתח את המסעדה שלו. 17 שנים עברו והיא עדיין מלאה גם בסופי שבוע ובחגים ומוציאה לקוחות מרוצים שחוזרים פעם אחר פעם.

הר מירון קיבלה את שמה עוד כששכנה בתחנת הדלק בכניסה לג'יש, המשקיפה לנוף עוצר הנשימה של הר מירון. גם כשנדדה למעמקי הכפר, השם נשאר. התפריט המזרחי עמוס כל טוב ואפילו מציע מנות מודרניות יותר כמו סטייק ברוטב שמנת ופטריות ומנות פירות ים, לטובת מי שאינו מסתפק באוכל מזרחי אותנטי. כשנכנסים למקום רחב הידיים שגם מעוצב במודרניות קלילה, רואים את הנוף הירוק והכפרי שנשקף מהחלון וכבר מפתחים רעב.

נתנו לפואד לבחור עבורנו מנות וקיבלנו שפע מפנק: סלט פתוש קלאסי שכולל ירקות טריים קצוצים דק, הר גבינת בקר קשה מגוררת, פיסות קטנות של פיתה מתובלת ומטוגנת פציחה וסומק מריר שמעניק טעם מופלא למנה. סלט חצילים בטחינה סמיכה ועשירה, ומולו סלט חצילים שרופים בטעם אוורירי וחרוך. סלט גרגיר עתיר לימון ושמן זית פותח תיאבון, טבולה אמתית בצבע ירוק עז וטעם הולם וכרובית מתובלת ומטוגנת יפה. המג'דרה החמה עמוסת העדשים הכהות חיממה לנו את הקיבה והלב, והטחינה הקלאסית לצד צלחת החומוס הסמיך והעשיר הזכירו לנו כמה אנחנו אוהבים מסעדות מהסוג הזה.

בשלב זה, הסלטים מילאו אותנו, אבל כשפואד הוציא קערה עם ירקות טריים מוקפים עלי גפן דקיקים ממולאים באורז מתובל לא יכולנו להתנגד. כששאלתי את פואד איך מכינים את התענוג הזה, קיבלתי, כמובן, הסבר מפורט, אבל סודות התיבול נשארו אתו. מנת המעורב הערבי, שכוללת שיפוד פרגית, שיפוד כבש, צלע כבש וקבב הדגימו את תשומת הלב המושקעת בפרטים. פואד הוא היחיד שמנקה את הבשר, מטפל בו יפה ומתבל כראוי. והתוצאה בהתאם: הבשר מתובל להפליא, הטעמים עזים, המרקם רך והצ'יפס המושלם שמוגש לצדו גורר אנחות עונג ושמחה.

התרווחנו בכיסאות והסתכלנו על הנוף. אחרי עשר דקות היינו מוכנים לקפה, תה וקצת קינוח. כוס קטנה ומפיצת ניחוחות הל הכילה נוזל חזק ומסונן, בלי בוץ ועם טעם מצוין. תה עם נענע ופיסות בקלאווה קטנות, והיינו מסודרים. הבטן הייתה מלאה אבל לא כבדה מדי, והחך - מרוצה.

מסעדת הר מירון הוותיקה עושה מצוין את התפקיד שנטלה על עצמה: אוכל מזרחי, פשוט ומדויק. שימת הלב בטעמים ובפרטים עושה את ההבדל, והחוויה שווה נסיעה. בפעם הבאה שתהיו על כביש 89, עשו לעצמכם טובה, הגיעו לאזור הר מירון, טיילו ופתחו תיאבון, ואז תוכלו לאכול אצל פואד את האוכל שהוא מכין באהבה גדולה.