הילדים החמודים שקוטפים פרסים בתחרויות שפים, שלא היו מביישות כמה בשלנים מומחים, מזכירים לנו ש"אוכל שילדים אוהבים" ממש לא חייב להסתכם בקטשופ, צ'יפס ונקניקיות. אז הבאנו לכם כמה מתכונים ממסעדות לאוכל שילדים אוהבים
סמבוסק גבינת עזים של מסעדת ברטי
500 גר' קמח
5 גר' שמרים
10 גר' סוכר
240 מ"ל מים
90 מ"ל שמן זית
10 גר' מלח
למילוי:
200 גר' גבינת עיזים גולמית
2 פלפלים קלויים, מקולפים וקצוצים
כף עלי זעתר קצוצים
כף פירורי פנקו
מלח ופלפל
2 עגבניות מגורדות בפומפייה, מתובלות בשמן זית, לימון ומלח
מלפפון חמוץ במלח פרוס גס
ההכנה: לבצק - מערבבים את כל המרכיבים, מוסיפים את השמן והמים ולשים במלוש (אפשר גם ביד) עד לקבלת מסה הומוגנית. למילוי: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מסה הומוגנית ומתקנים תיבול. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, ממלאים בתערובת המילוי של גבינת העזים ומקפלים לצורת חצי עיגול. סוגרים היטב. מחממים בסיר שמן ומטגנים את הסמבוסק, מוציאים את הסמבוסק ומגישים לצד סלסת העגבניות והמלפפון החמוץ.
קציצות דגים אפויות עם צ'יפס ורוטב עגבניות מתקתק של השף אלרן גולדשטיין למעדניה של גולדשטיין
6 יח' קציצות של דלי דג אפויות בתנור
צ'יפס מ-3 יח' תפוחי אדמה אדמה קלופים
חומרים לרוטב:
1 מיכל עגבניות מרוסקות של פריניר
1 בצל קטן קלוף וקצוץ
5 כפות שמן תירס
5 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כף חומץ
ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים לסיר קטן ומבשלים שעה על אש נמוכה עם מכסה. משאירים לקירור ומעבירים לטחינה בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מעט מלח לפי הטעם.
עוגת גבינה פירורים של לחם ארטיזן
לבצק:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
200 גר' חמאה - חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
2 כפות סוכר
למוס גבינה:
500 גר' גבינה לבנה – 9% שומן
1 מיכל שמנת מתוקה
שלושת רבעי כוס סוכר
גרידת לימון מחצי לימון בינוני
חצי מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
ההכנה: הבצק - במעבד מזון לשים את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הסוכר, החמאה ואת הביצה ומערבבים בפולסים עד לקבלת פירורים. משטחים שני שלישים מהבצק בתוך תבנית 24 ואת השליש הנותר מסדרים על נייר אפיה כפירורים. אופים בחום של 175 מעלות בתנור שחומם מראש עד שמזהיב מעט - 10-15 דקות, מוציאים ומקררים לטמפרטורת החדר. הכנת המוס: מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, הווניל, גרידת הלימון והסוכר, עד לקבלת מרקם חלק. מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא יציבה אך לא קשה. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את מוס הגבינה על הבצק האפוי בתבנית, מיישרים מעט ומפוררים מעל את שליש הבצק שאפינו לפרורים. לשים במקרר למנוחה של 5 שעות מינימום, עדיף ללילה.
פופקורן בטעמים של השף צ'רלי ביטון למסעדת אוליב ליף בתל אביב
½ כוס גרעיני תירס "פופקורן" של "סוגת"
¼ כוס שמן קנולה
פופקורן מזרחי, חומרים לתיבול:1 כפית פפריקה, ½ כפית כמון, ½ כפית כורכום, ¼ כפית מלח, ½ כפית אבקת שום
פופקורן קרמל עם חמאה, סוכר גולדן וקינמון, חומרים לתיבול: 25 גרם חמאה, ½ כוס סוכר גולדן של "סוגת", ½ חצי כפית קינמון.
פופקורן קייג'ון, חומרים לתיבול: 1 כפית פפריקה, ½ כפית אבקת שום, ½ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור טחון או 1 כף תערובת תבלין קייג'ון מוכן.
ההכנה: לפופקורן - מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את גרעיני התירס. מכסים את הסיר, וכששומעים שהתירס מתחיל לתפוח, מנערים את הסיר בעודו סגור עם המכסה. מסירים מהאש כעבור 4-5 דקות. מתבלים באחד מהגיוונים המוצעים בהמשך - לפי הטעם: מערבבים היטב את התבלינים ומפזרים על הפופקורן, ומנערים בסיר עד להתמזגות הטעמים. לפופקורן מזרחי/קרמל: מביאים את כל המרכיבים לרתיחה, כשהסוכר מקבל צבע קרמל זהוב בוזקים אותו על הפופקורן המוכן ומערבבים בכף עץ. לפופקורן קייג'ון: מערבבים היטב את התבלינים יחד ומפזרים מעל הפופקורן החם.
-
אוכל שילדים אוהבים
-
מתכונים לאוכל שילדים אוהבים
-
עוגת גבינה פירורים של לחם ארטיזן