את הארוחה פתחנו בקוקטיילים חגיגיים שהתלוו למנות הראשונות שזרמו לשולחננו ללא הפסקה: חציל קלוי בטחינה לימונית עם נגיעות עריסה; פטה כבד עוף מלווה בריבת בצל, ריבת עגבניות שרי וטוסטונים; רביולי בטטה ( 5 כיסונים גדולים של רביולי שהונחו באופן אסתטי על צלחת וטבלו ברוטב שמנת, יין לבן ועירית) ועוד''. קרן ויזנר מדווחת מסופשבוע מופלא בעיר הקודש...
מוסקט, המסעדה שעליה מנצח השף חיים טיבי, היא מותג של איכות. מהירקות האורגניים שגדלים בגינה הצמודה ועד השירות ששמעו יצא למרחוק. אלגנטיות קסומה היא כנראה ההגדרה הקרובה ביותר למציאות של החוויה שמייצר טיבי. את השאלון השבוע העברנו אליו...
''למנת הביניים אנחנו מאחדים כוחות לטובת רביולי פורטבלו. אוי, הרביולי! שם צנוע שמסתיר מאחוריו מנה מדהימה של רביולי גדולים, במילוי פטריות פורטבלו ושמפיניון עם חצילים וקצ'קבל, ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות כמהין, יחד עם בצלצלי שאלוט מזוגגים. אותו עיקרון של עושר מרכיבים וטעמים שמפתיע ומענג את החיך עם כל ביס, חוזר גם בעיקריות: פילה הבקר שלו ופילה הלוקוס שלי...''. שפרה צח ביקרה ב''מקום בלב'' והתמוגגה
אחת המסעדות האיטלקיות האהובות בפתח תקווה היא קפה רומא. בעלי המסעדה לא נתנו להצלחה לסנוור אותם ויצאו במבצע שהוא אחד המשתלמים ביותר בהם נתקלנו לאחרונה, במיוחד לגולשי 2eat. הזמינו מנה עיקרית 1 מהתפריט וקבלו מנת פסטה מהתפריט מתנה.
אפילו לאכול במסעדה. ואפילו לא להפריע לאמא ואבא לאכול במסעדה. ארבע המלצות לבילויים קולינאריים עם הילדים בחופש הגדול. המקום שבו אפשר לאכול ולשחק עם ברווזים, האסייאתית שמצ'פרת את הילדים בארוחת חינם ועוד המלצות...
למה הוויסקי הסקוטי פופולרי יותר מאחיו האירלנדי? מה זה אישקה ומה הקשר בינו לנזיר האירי שאהב בשמים? ואיך לעזאזל השתרבב המזרח התיכון גם לסיפור לידתו של הוויסקי האירי?. על כל זאת ועוד בטור מרתק של אבי הלוי על תולדות הוויסקי האירי
כמה שהוא קטן, ככה הוא חכם. הפטנט שמשווק כעת ברשת ''לגעת באוכל'' (בפרוטות), יגרום לכם לפתוח את דלת המקרר עוד יותר מבדרך כלל, אבל מעכשיו תפתחו אותה לא בשביל האוכל אלא כדי להריח. הכירו את מבשם המקררים החדש
הכוונה היתה לנשנש קצת מנות ראשונות וזהו. אלא שלוח הספיישלים קרץ לנו, אז ביקשנו קרוסטיני פטה כבד. לשולחן הגיעו ארבע פרוסות לחם קלוי ועליהן נתחי פטה נימוח מושלמים, ופתאום התעורר לנו התיאבון. פשפשנו עוד בתפריט הראשונות והחלטנו פה אחד: מי אם לא הקרפצ'יו ישביע את רעבוננו?
כל מי שמגיע ולו מעט לירושלים מכיר את המסעדה הותיקה, גונג, השוכנת באיזור שבו נפתחות ונסגרות מסעדות לעתיים תכופות. גם גונג התחדשה לאחרונה, בבעלים חדשים ובתפריט כשר הכולל סושי ותפריט המשלב מזרח ומערב באופן מוקפד.
שילובם הייחודי של אינספור מרכיבים, שמצליחים להתקיים ולהתמזג בו זמנית הופכים אותה לפנינה מלכותית מושלמת: הנוף עוצר הנשימה הנשקף מחלונותיה, האווירה הרומנטית, המלצרים למודי הגינונים אך בו בזמן חייכנים, והתפריט, מבית היוצר של השף טיבי, הוא עילוי של ממש. לספקנים שבינינו אני ממליץ פשוט להגיע ולהבין...
כשהוא יושב על הספסל ליד קולנוע גת ברחוב אבן גבירול בת''א, אלי טראב נראה כמו נער בדרכו הביתה מהתיכון. אבל האמת היא שמדובר באחד השוקולטיירים המבטיחים בארץ, בעל ידיים טובות וכישרון יוצא דופן לשילוב טעמים.
אחרי שניקתה את שולחננו ביסודיות, הגישה לנו המלצרית קינוח מרהיב ומפתיע בשם ''גיישה''. שכבה של מוס שוקולד לבן וחלב קוקוס עם מוס פירות יער על מצע של ליידי פינגר שקדים, מקושט באטריות אורז תפוחות ומסולסלות. לצידו הוגש גם תה ירוק בכלי פורצלן מסורתי, שנמזג על ידי המלצרית ברוב טקס...''. אמיר בן נעים, כתבנו, ביקר השבוע ב''דומו סושי בר'' בירושלים
הרעיון מאחורי הגאק''ו, משחק הגיאוגרפיה הקולינרית של משפחת לוי, הוא לטייל בעולם דרך מטבחים מבלי לחצות את גבולות הארץ. השבוע למשל, הם ביקרו בסין, כלומר במסעדת ''החומה הסינית'' שבת''א, טעמו דים סם ודמפלינג ולמדו איך אומרים תודה בסינית
עשרות מסעדות בתל אביב חגגו בסופ''ש 28-30/6 את השנה השלישית להכרזת העיר הלבנה של אונסק''ו בתפריטים מיוחדים שכללו מבחר מנות ב- 76 שקל. הלילה הלבן אמנם הסתיים, אבל המסעדות והמנות נשארות שם גם הרבה אחרי...
אחת המסעדות הסימפטיות ביותר במתחם שדרות רוטשילד היא רוסטיקו. רוסטיקו היא מסעדה איטלקית המתמחה בבישול בסגנון כפרי. למיקום המוצלח, לשירות הידידותי ולמנות הטעימות מתווספות מגוון הצעות עסקיות במחירים שבין 25-80 ש''ח.
קבלו את הבשורה החדשה מבית תשבי: לא רק יינות איכותיים, סיורי מבקרים, בראנץ' בשישי, ומכלי יין למילוי עצמי. לאלו עתיד להתווסף מרכז מבקרים, שנועד להוות נקודת משיכה לתיירות חקלאית ולחובבי יין וגורמה, עם מזקקת ברנדי מסורתית, מסעדה חלבית, מאפיית לחם ועוד. שפרה צח כתבתנו מדווחת מהשטח...
על הסדנא ניצחה ביד רמה דפנה דריאל, גבנית שלמדה בברזיל את רזי המקצוע ומטפחת כיום את חנות הגבינות הקטנה של ספייסס, הכוללת מגוון גבינות ממחלבות מעולות בארץ ובעולם...
במקום לעלות על המטוס ולהמריא לאיטליה נסעה קרן ויזנר כתבתנו לבית אבא שבנהריה, אבל לא ויתרה על אוכל איטלקי מצוין, ממש כמו זה שמככב בזכרונותיה מארץ המגף
לפתיחה זללנו קציצות פלאפל חמות וטעימות, שניכר בהן המגע הביתי. אמנם בחוץ שרר חום אימים, אך אנו לא ויתרנו על מרק הבצל המוקרם, שהוגש בליווי קרוטונים. בין המנות היינו עסוקות בקריאת ספר האורחים, הגדוש סופרלטיבים על האירוח ועל האוכל...
קימל שבנוה צדק, נכנסת בקרוב לשנתה ה-16, שיא בנוף המסעדות הישראלי. אם הצלחתם לפספס את המוסד הזה ב-15 השנים האחרונות, הלילה הלבן הוא הזדמנות טובה להתוודע אליו
הכניסה ל''בבית של רפא'' מחופה בעצי תות עמוסי עלים ופרי בעונה זו של השנה, ותחתיהם בצל פזורים שולחנות. פנים המסעדה רומנטי אף יותר, ואנחנו מבינות מדוע המקום מושך אליו זוגות: בית אבן, עיצוב קלאסי ומהודר. איזה כיף שיש משברים, שכשהם נפתרים אנחנו יכולות (ואף חייבות) לפנק את עצמנו במקום כזה...
דווקא בגלל שחם נורא והכי מתבקש זה להסתגר במזגן, שוקולד איכותי הוא הליווי הקולינרי האולטימטיבי
בזמן הארוחה הבנו למה התכוון המשורר כשהגה את הצרוף ''קפה שכונתי''. כמעט כל מי שחלף על פני המקום, נכנס לומר שלום, גם מי שלא נשאר לשבת. זוגות אחרים ניגשו ישירות לשולחנם הקבוע מנופפים בחיבה לברמן ולמלצרית...
האנשים מאחורי מטרופוליס החליטו ככל הנראה לדאוג לחיזוק הקשרים שלכם עם האהובים עליכם ויצאו במבצע מפתה במיוחד. במסעדה מציעים בימים אלו ארוחות לזוג במחיר של 49/99 ש''ח (ל-2 הסועדים גם יחד).
מלצרים אדיבים קיבלו את פנינו וליוו אותנו לשולחן ערוך על פי מיטב המסורת הקלאסית. התיישבנו וידענו שהערב נהנה מארוחת צמרת. עד מהרה, כדי שיהיה ברור שהגענו כדי לאכול טוב, הגיעו מנות-ההמְתנה: לחם-הבית ולצידו מטבל בטטות וצ'ילי, וגספאצ'ו עגבניות עם יוגורט עיזים מעוטר בעירית. הסוֹמַלְיה שניגשה אלינו, בחרה עבורנו במרלו ''רכסים-דובב'' 2002 של סגל, שהתגלה כיין מעניין וטעים מאד...