לחם בשר הרצליה

תאוות בשרים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בצלחת נפרדת הגיע ''טורה דה-לומו'', מנה יפה כל כך, שהיה כמעט לא נעים לאכול אותה. אבל רק כמעט. על צלחת גדולה שחה פילה עסיסי ברוטב פלפלת מעודן. סביבו היו מסודרים ירקות קלויים. מנה צבעונית ומשובבת נפש...'' עם אוכל משובח ותפאורה הולמת, מסעדת אל גאוצ'ו בקרית מוצקין היא המקום האידיאלי לארוחה רומנטית

''בצלחת נפרדת הגיע ''טורה דה-לומו'', מנה יפה כל כך, שהיה כמעט לא נעים לאכול אותה. אבל רק כמעט. על צלחת גדולה שחה פילה עסיסי ברוטב פלפלת מעודן. סביבו היו מסודרים ירקות קלויים. מנה צבעונית ומשובבת נפש...'' עם אוכל משובח ותפאורה הולמת, מסעדת אל גאוצ'ו בקרית מוצקין היא המקום האידיאלי לארוחה רומנטית

אי אפשר היה לבקש תפאורה הולמת יותר למסעדה רומנטית: פארק גדול וירוק, שבילי הליכה מרוצפים ונעימים, מתקני שעשועים לילדים, גן חיות קטן ואגם מלאכותי מעוצב וירוק, מלא צמחיית מים עשירה, בו משייטים להם בנחת ברווזים. ובלב לבו של הטוב הזה, ממש לצד האגם, ממוקמת מסעדת אל גאוצ'ו קרית מוצקין. המסעדה, שלקוחותיה נכנסים אל הפארק בחינם, מנצלת היטב את מיקומה המעולה: היא בנויה בצורת ריבוע, ששלושת צלעותיו הם חלונות גדולים המשקיפים לפארק. הצלע הרביעית היא המטבח, בו מתמחים, כמו בכל מסעדות אל גאוצ'ו ברחבי הארץ, בבשר בסגנון דרום אמריקאי.

התיישבנו בצלע הקרובה ביותר לאגם, ועוד לא הספקנו להגיד ''יו, ברווז!'', וכבר נחתו על שולחננו שתי כוסיות קופטיני, משקה הבית. המשקה מרענן, מתובל קלות, טעם האלכוהול בקושי מורגש. אנו מסיימים אותו בשני שלוקים גדולים, ומתפנים לעיין בתפריטים. לאל גאוצ'ו יש תפריט עסקי משתלם לחלוטין, שמהותו פשוטה: מנה עסקית במחיר המנה העיקרית. הזמן מנה עיקרית כלשהי מהתפריט – קבל איתה לחם הבית, מנה ראשונה, מנת ביניים, תוספת ושתייה. התפריט תקף בימים א'-ו' בשעות 12:00 – 17:00, ובשבת – החל משעה 17:00. בסניף של קרית מוצקין יש גם דיל מקומי – ילד שני על חשבון המקום. בערבים מציע המקום תפריט לארוחות רומנטיות לזוגות, ובימי שישי בערב מתקיימת במקום מסיבה דרום אמריקאית, עם זמרים ו/או רקדניות. כשמזג האוויר מאפשר, כלומר באביב או בסתיו, מוציאים פה שולחנות ממש ליד האגם, ובערב ניתן לסגור את המקום לאירועים של עד 150 איש.

רוב רובן של המנות מורכבות, כמובן, מסוגים שונים של בשר. אל גאוצ'ו מציעה לסועדיה ארבעה סוגים שונים של בשר: אנטרקוט, סטייק עסיסי עם שומן; סינטה, סטייק חמצמץ קמעה ושומני פחות; פילה, סטייק נטול שומן בכלל, ואסאדו – בשר שנעשה בשיטה מיוחדת, על מתקן מסתובב, עם צלייה של 4-5 שעות. ''כמו שווארמה?'' אני מקשה, ורימון, בעל המקום, מסביר שבהזמנה, מוריד הממונה על הגריל נתח אחיד ויפה מהבשר שעל הגריל, וצולה אותו פעם נוספת. בנוסף, מציע המקום שורה של מנות מיוחדות, כמו מיקס של בשר מכמה סוגים, פינצ'ו – שיפוד חרב של אנטריקוט/פילה/סינטה, עוף במגוון צורות – שלם, חצי, פרגית או שניצל (רגיל, או אל גאוצ'ו, שניצל סינטה), ומנה שנקראת ''טורה דה-לומו'' – מדליוני פילה ברוטב פלפלת, עם ירקות קלויים. גם צמחונים לא יסבלו פה, ולהם מציע המקום מגוון מנות, ובהן פסטה.

התחלנו עם לחם הבית, שהגיע לשולחן פריך ולוהט ומלווה ברוטב צ'ימיצ''ורי פיקנטי ומעקצץ, לו מצאנו שימוש נרחב גם בשלבים מאוחרים יותר. אחריו הגיעו המנות הראשונות – אמפנדס תירס ואמפנדס פטריות בשבילי, אנצ'ילדה עוף בשביל שי. האמפנדס, שאני דימיתי למעין בורקס גדול, הגיעו על מצע כרוב וחסה מעוטר ברוטב ברביקיו, והפתיעו עם מילוי נוזלי לוהט. הבצק היה מצוין; את מילוי הפטריות אהבתי יותר. האנצ'ילדה הייתה חגיגה – על הצלחת הונחו, ניצבות זו לזו, שתי חתיכות טורטייה מטוגנת, בעלת ציפוי פריך,ממולאת במילוי עוף ופטריות פיקנטי וטעים, וטובלות ברוטב צ'ילי מתוק, אותו הקפדנו לנגב היטב מהצלחת.

לאחר שסולקו הצלחות פונקנו בצ'יפס ארגנטינאי – טבעות דקות של תפוחי אדמה, מטוגנות בשמן עמוק ומתובלות בשום ובפטרוזיליה. ''אסור לי לאכול את זה, אני בדיאטה'', קבלתי, בעוד אני מחסלת לאט, אבל בשיטתיות, חצי צלחת. בינתיים הגיעה גם השתייה. דיאט קולה בשבילי, כי זה הולך מצוין עם צ'יפס. לימונדה לשי, שהגיעה, לבקשתו, עם עלי נענע. למעשה, הוא רצה לימונענע, מה שלא קיים בתפריט, והתפשר על לימונדה. אבל שירן, המלצרית החמודה שלנו, החליטה לפנק אותו בעלי נענע אקסטרא, רק שיהיה מבסוט. הצליח לה.

האסאדו והאנטרקוט הגיעו בצוותא, על גריל פחמים קטן ורוחש. האנטרקוט היה רך, עסיסי, ומתובל קלות בפלפל שחור גס. אני העמסתי עליו רוטב צ'ימיצ'ורי, מה שהעשיר את מגוון הטעמים בפה. שי בחר לאכול אותו נטו, והגדיר אותו כ''מנה מנצחת''. האסאדו הגיע בדמות נתח בשר עבה, צלוי מבחוץ ואדמדם מבפנים, בעל שילוב משובח של טעמים ומרקמים – קארנצ'י מבחוץ, נימוח מבפנים.
בצלחת נפרדת הגיע ''טורה דה-לומו'', מנה יפה כל כך, שהיה כמעט לא נעים לאכול אותה. אבל רק כמעט. על צלחת גדולה שחה פילה עסיסי ברוטב פלפלת מעודן, שאותנו זרק אל שיר הנושא של תוכנית הילדים ''גברת פלפלת'' (שתי הגרסאות). סביבו היו מסודרים ירקות קלויים, ובהם עגבנייה, תפוח אדמה עם פלפל גרוס, פלפל אדום וירוק, חציל חרוך ובצל. מנה צבעונית ומשובבת נפש, כמו משחק ילדים. כמה חבל שבשלב זה כבר היינו מלאים כל כך, שלא היה לנו מקום לנסות את הירקות הקלויים. גם בסלט הקטן, שהגיע לצד המנות העיריות, בקושי העפנו מבט.

כבר תהינו איך נתגלגל בדיוק לאוטו, אבל בלי קינוחים הרי אי אפשר. לשולחן הגיעו שתי כוסות, אחת קטנה ואחת גדולה; כוס אבא וכוס ילד; אחת מלאה בסלט פירות, ואחת במוס שוקולד פרווה. סלט הפירות הורכב מקוביות גדולות של פירות, צוללות במיץ כתמתם. המוס היה קטן למדי, ונגמר תוך 4-5 טבילות כפית נחושות. שני הקינוחים לא הפילו אותנו מהרגליים, אבל מי הולך לאל גאוצ'ו בשביל הקינוחים? העיקר פה זה הבשר, ובשטח הזה – אל גאוצ'ו באמת התעלתה על עצמה. בדרך החוצה עוד הספקנו לשאול את רימון מה פירוש השם הזה, אל גאוצ'ו. ''אל גאוצ'ו הוא הבוקר'', הוא השיב לנו, '' זה שבבוקר יוצא עם הפרות אל המרעה, ובערב אחראי על הגריל. האיש שהכי אוהב ומבין בקר''. הגיוני.

אל גאוצ'ו קרית מוצקין
החשמונאים 79, קרית מוצקין
04-8757385

לחם בשר הרצליה אירועים חדש