לחם בשר הרצליה

העוגן של הימאים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

איפה מוצאים פאב ימאים קלאסי עם אווירה חמימה, תפריט אלכוהול עצום, אוכל מדהים, וקהל לקוחות בכל הגילאים? בערי הנמל באירופה, נכון. אבל גם בפאב העוגן בחיפה

איפה מוצאים פאב ימאים קלאסי עם אווירה חמימה, תפריט אלכוהול עצום, אוכל מדהים, וקהל לקוחות בכל הגילאים? בערי הנמל באירופה, נכון. אבל גם בפאב העוגן בחיפה

היה זה ערב קיץ חמים של אמצע יולי, כשיצאנו לטיול זוגי באווירה כיפית וקלילה. פסענו ברחובותיה של עיר הנמל, טיילנו לנו לכיוון לים, ויכולנו לשמוע את אוושת הגלים ולהריח את המלח, כשנכנסנו לפאב ימאים ותיק. המקום היה מרוהט באופן קלאסי: ריהוט עץ, ספות, בקבוקי ויסקי וחביות בירה בכל פינה, וקירות מעוטרים בתמונות המנציחות את עברו המפואר של המקום, ואת קשריו ההדוקים לציי האוניות העוגנות זה מקרוב. האווירה במקום הייתה נינוחה, המוסיקה נעימה, וקהל הלקוחות היה מורכב מצעירים שוחרי אלכוהול, ומווטרנים זקנים, שכאילו יצאו מסיפור של המינגווי.

זה מרגיש אולי כמו סיפור על טיול בעיר נמל באירופה, וככה הרגשנו גם אנחנו. אבל למעשה, מדובר בפאב העוגן, השוכן בפתח נמל חיפה. הפאב הוותיק הוקם בשנת 1942, ומאז הוא פועל, באותה נקודה, ברציפות. בשנות ה-60 החליף הפאב בעלים, עבר לידיו של שף ראשי בצי הסוחר, ומאז מתנהל המקום באווירה משפחתית חמה. כיום מנוהל הפאב על ידי גילי, בנו של אותו שף, הממשיך את דרכו של אביו ושומר על האווירה החמה של המקום, ועל התפריט המגוון והאיכותי.

המקום פתוח ברוב שעות היום והלילה - משש בבוקר ועד שתיים בלילה. במהלך היום פוקד את המקום קהל מגוון. בשעות הבוקר והצהריים מגיעים בעיקר מנהלים, עורכי דין ושאר העובדים במשרדים שבאזור העיר התחתית. לקהל זה מציע המקום ארוחה עסקית איכותית וטעימה, המוגשת בשעות 11:30-15:30, במחיר שווה לכל נפש (35-55 שקלים). בשעות הערב תמצאו בפאב אנשי חיל הים, שהפכו לחלק מהלקוחות הקבועים והנאמנים של הפאב, וכן ולקוחות מזדמנים, כמונו, המהווים קהל יעד מגוון עד מאוד. כשאנחנו הגענו למקום, למשל, מצאנו באחת הפינות חבר'ה צעירים מחיל הים שבאו לשתות בירה; סביב השולחנות ישבו אורחים בגילאים שונים, שבאו לשתות אלכוהול איכותי וליהנות מאוכל טוב. ועל הבר ישב זוג בשנות החמישים לחייהם, ונהנה מהאווירה הביתית השורה במקום.

מבחר האלכוהול העצום של פאב העוגן הוא אחד מסממניו הבולטים, ומי שמחפש אלכוהול איכותי שמוגש כהלכה – זה המקום לבוא ולשתות בו. החל מבירות מהחבית ומבקבוק, עובר בבקבוקי ויסקי משובחים ומגוונים, שלא בטוח שתוכלו לטעום במקומות אחרים בעיר, וכמובן קוקטיילים כמיטב מסורת הפאבים. בהתאם לאווירה האירופאית של המקום, פינקתי את עצמי בקוסמופוליטן, ואריאל לקח ויסקי clontarf, שנמכר באותו ערב במבצע – 29 שקלים לכוס. לא הכרנו את המשקה מקודם, אבל בהחלט התרשמנו לטובה. משקה מעודן, מתוק וקליל (יחסית לוויסקי, כמובן).

עם הדרינקים, בא התיאבון. לא באנו עם ציפיות גבוהות, אבל להפתעתנו - האוכל בפאב העוגן היה פשוט מצוין. המאפיין העיקרי של המטבח במקום הוא, במילה אחת, איכות, וזה ניכר ברכיבים, באופן ההכנה ובצורת ההגשה. על מנת להוסיף שמחה לשמחה, גילינו שהמחירים במקום סבירים בהחלט, גם בסטנדרטים של חיפה. מנות ראשונות עולות בממוצע 30 שקלים, ומחיר העיקריות נע בין 40 ל-60 שקלים.

המנות הראשונות שטעמנו היו מהטובות שתמצאו בעיר. הזמנו ברוסקטה עם גבינות עיזים, וצלחת של קרפצ'יו מפילה בקר מיושן, מעוטרת בירקות טריים ובפלפלים וחצילים קלויים, בטעם של בית. מיד כשהגיעו המנות הנדיבות לשולחן, עוד לפני הטעימה שלהן, אפשר היה לראות על הצלחת את שנות הוותק והניסיון שנצבר במטבחי האוניות. שילוב הטעמים, ההקפדה בהכנה והעיצוב בהגשה שכנעו אותנו שצריך להמשיך ולטעום ממטעמי המטבח.

למנה העיקרית בחרנו כריך הרוסטביף, אחת ממנות הדגל של המקום, והוא בהחלט עמד בציפיות והמשיך את קו המצוינות שחווינו עד כה. על שולחננו נחתה ג'בטה גדולה, מלאה בנתחי רוסטביף עסיסיים, בתוספת גבינה מותכת הנוזלת מתוכו. חוויה קולינרית, בלי ספק. גילי, בעל המקום שליווה אותנו לאורך הערב, המליץ לנו גם על פלטת הבשרים. אבל אנחנו, שלא הגענו מוכנים לכל הטוב הקולינארי הזה, נאלצנו להכריז, בצער רב וביגון קודר, על סגירת הבאסטה.

חזרנו הביתה מתנדנדים קלות, מפוצצים, עייפים - אך מרוצים. היה כיף לראות שעוד קיימים בימנו פאבים שהם לא מעושנים מידי, לא רועשים מידי ולא ממוסחרים מידי, השומרים על אווירה ביתית ומגישים באדיבות חוויה ללקוח. אז אם אתם מחפשים פאב חדש להוסיף לרפרטואר, מקום כייפי עם אוירה נעימה להיפגש עם החברה, אוכל מעולה ושתייה טובה ומגוונת - אז פאב העוגן הוא בדיוק המקום בשבילכם.

פאב העוגן
שער פלמר 3, העיר התחתית, חיפה.
04-8645108

לחם בשר הרצליה אירועים חדש