לחם בשר הרצליה

הלב המתחדש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''האוכל, מצידו, יכול גם הוא לשמש משל למערכת יחסים ארוכת טווח: לא מתנפל בתוקפנות על החיך אלא כזה שצריך להתיידד איתו בהדרגה, לספוג לאט את מורכבות הטעמים, לנסות לפצח מה יש בו ואז ליהנות ממנו במלואו''. שפרה צח יצאה לפגישה רומנטית במסעדת לוקאס, וחזרה עמוסת תובנות על אוכל, אהבה והחיים

''האוכל, מצידו, יכול גם הוא לשמש משל למערכת יחסים ארוכת טווח: לא מתנפל בתוקפנות על החיך אלא כזה שצריך להתיידד איתו בהדרגה, לספוג לאט את מורכבות הטעמים, לנסות לפצח מה יש בו ואז ליהנות ממנו במלואו''. שפרה צח יצאה לפגישה רומנטית במסעדת לוקאס, וחזרה עמוסת תובנות על אוכל, אהבה והחיים

''גם למראה נושן יש רגע של הולדת'', כתב אלתרמן. וגם לזוגיות ארוכת שנים כמו שלנו יש את הרגעים שבהם היא מבקשת לעצמה ארוחה רומנטית כמו פעם: תאורה עמומה, מוסיקה שמנעימה את האווירה, יין משובח ואוכל טוב שעובר מהצלחת שלו לפה שלה ולהיפך.

''לוקאס'' מתמסרת בנכונות מלאה לפנטזיה הרומנטית שלנו. זה מתחיל עם המיקום שלה בתל-אביב, באזור המכונה ''הלב המתחדש'', ומה יותר סמלי מזה?! העיצוב של המסעדה מפתה מבחוץ ומזמין מבפנים, המוסיקה הדרום-אמריקאית מתנגנת בדיוק בעוצמה הנכונה, וממש בשיא הארוחה היא מפנה את מקומה לשיר הנושא של ''סיפור אהבה''. קיטש? אולי. אבל כמה זה עושה לנו טוב על הלב!

האוכל, מצידו, יכול גם הוא לשמש משל למערכת יחסים ארוכת טווח: לא מתנפל בתוקפנות על החיך אלא כזה שצריך להתיידד איתו בהדרגה, לספוג לאט את מורכבות הטעמים, לנסות לפצח מה יש בו ואז ליהנות ממנו במלואו. עדי, המלצרית המצויינת שהצליחה כל הערב לדעת מתי לבוא לעזרתנו ומתי לתת לנו את הזמן לעצמנו, ממליצה שנתמקד במיוחדים של היום. המנות ב''לוקאס'' מדלגות על החלוקה המקובלת לראשונות ועיקריות, לטובת קונספט של קטנות-בינוניות-גדולות, מה שמרחיב את טווח האפשרויות. אך ראשית - היין, מרלו-קברנה של יקב קלו-דה-גת, בעל צבע אדום עמוק, ארומות של פירות ועשבי תבלין וטאנינים מודגשים.

עם היין מגיעות הראשונות שלנו, קרפצ'יו מוסר ים מזה וריזוטו פילה בקר, מזה. הקרפצ'יו עשוי פרוסות שקפקפות של דג המוסר, כבושות בפשטות במלח אטלנטי, שמן ולימון, עם מגע של גרעיני עגבניות – הכנה שמשמרת ומדגישה את טעם הים. הריזוטו, לעומתו, מפתיע ושונה: במקום בישול בתועפות חמאה, יין לבן ופרמזן, הוא הולך אל מחוזות הבשר, ומוכן עם יין אדום מתוק, נגיסות זעירות של פילה בקר ועלי תרד. התוצאה היא מנה עשירה ומעניינת בטעמיה ופחות מכבידה מהגרסה הקלאסית, מה שמשאיר אותנו פתוחים לעיקריות.

גם כאן איכשהו יוצאת לנו חלוקה בין הסגנון הקלאסי לחדשני יותר: נתח קצבים על הגריל, עשוי ברוטב בורדלז, עם עצמות מח לצידו, הוא מנה ''בשרית'' מאוד, שבן זוגי מתענג על כל נגיסה ממנה. אני, לעומת זאת, נהנית מהחידוש של ספריבס מבשר טלה – שני נתחים נכבדים בגודלם של שדרת צלעות אליה צמוד בשר עדין ורך, ברוטב מתקתק על בסיס דבש ורוטב וסטרצ'ייר. התוספות אינן באות אוטומטית עם המנה אלא בקערות נפרדות ולפי הזמנה. הפירה סתמי מדי לטעמנו, כך שאנו חולקים בינינו את התוספת השנייה והמוצלחת יותר - קערה של ירקות שורש בתנור, פריכים וטעימים.

טעים לנו, נעים לנו, אבל אפילו סינדרלה יודעת שמגיע השלב בו נגמרת החגיגה וצריך לחזור הביתה. אז רק עוד קינוח ודי. מנה פשוטה לכאורה של שלושה סוגי סורבה מצליחה לחרוג מהסטנדרט המקובל, עם טעמי וניל עדין, שוקולד עשיר ושילוב מיוחד של מנטה ופצפוצי שוקולד. הקינוח השני, ''סבלה גבינה'', מתגלה כצלחת זכוכית עם סידור צבעוני של טעימות מתוקות: מגדל עוגיות חמאה וקרם גבינת מסקורפונה, סורבה פירות יער וריבועי מנגו בסירופ.

זוג שיחפוץ לבקר במסעדת לוקאס, ישלם על ארוחה דומה בסביבות 300-350 ש''ח, ללא יין. אבל כדאי לשים לב למבצעים שמוצעים כאן באופן שיטתי, כמו הנחה של 50% על כל מנות הגריל או כאלה המציעים דיל של שניים + אחד חינם על מנות נבחרות. לאהבה אמנם אין מחיר, אבל הנחה תמיד נחמד לקבל.

לוקאס
מזא''ה 5, רובע לב העיר, תל אביב.
03-5252565

לחם בשר הרצליה אירועים חדש