שף בשקט עם אילנית שבו שגב מקפה נניס וקפה שריד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אילנית שבו שגב, שפית של שתי מסעדות בצפון, במקביל, מגלה איך השפיעו עליה ארוחות ימי שישי בבית הוריה, מה נותן לה השראה ומה היא לעולם לא תבשל. כנראה

אילנית שבו שגב, שפית של שתי מסעדות בצפון, במקביל, מגלה איך השפיעו עליה ארוחות ימי שישי בבית הוריה, מה נותן לה השראה ומה היא לעולם לא תבשל. כנראה

שם: אילנית שבו שגב.

מקום מגורים: אלון הגליל, עמק יזרעאל.

מסעדה: קפה נני'ס, באזור התעשייה רמת ישי, וקפה שריד, בצומת כפר ברוך שבמגדל העמק.

לימודים: מבית אמא ומהחיים.

סגנון בישול: ים תיכוני, בלקני.

עבודות קודמות: אולם אירועים שורש.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ארוחת ימי שישי בבית הורי, שולחן ערוך כל טוב מעשה ידי אימי והמון אורחים, תמיד.

אם לא הייתי שף הייתי: מעצבת אופנה.

מנה אהובה: פוקצ'ה בשרים (נני'ס), לחם איטלקי פריך ומעליו מיני בשרים וירקות קלויים בגריל – מעדן.

חומרי גלם אהובים: ירקות טריים: עגבניות תמר, חצילים וקישואים באלאדי; עשבי תיבול, שמן זית טוב.

לעולם לא אבשל: לא מתחברת לאיברים פנימיים, אבל ''לעולם אל תגיד לעולם לא''...

מנת דגל: מרק קובה כורדי.

מסעדה מוערכת/אהובה: רפאל.

השראה: המקורות הכורדיים והירושלמים שלי, מתערבבים בטעמי וריחות שוק מחנה יהודה.

חלום: לבשל ארוחת ענק עם השפים המובילים בעולם.

מרק קובה:
חומרים:
לבשר:
1 ק''ג בשר טחון מס' 2
7 בצלים, קצוצים דק מאוד
מלח, פלפל
3 גבעולי כרפס, קצוצים דק
לבצק:
1/4 ק''ג ג'רישה (מעין דוחן- מצוי בשווקים)
1 ק''ג סולת
מים
קורט מלח
למרק:
2 בצלים, קצוצים דק
5-6 שיני שום, פרוסים לפרוסות דקות, חתוכות לרוחב
מלח לימון
1/2 ק''ג רסק עגבניות
1 ק''ג במיה
1 ק''ג דלעת, חתוכה גס
1 ק''ג קישואים, חתוכים גס
סוכר
מלח, פלפל
חופן עלי נענע
אופן ההכנה:
1. להכנת הבשר: מאדים בשר במחבת במשך חצי שעה–שעה, עד שיתייבש. במחבת נפרד, מאדים את הבצל עם שמן, עד להזהבה. מקררים במשך שעתיים – שלוש שעות. מערבבים בשר ובצל ביחד, מוסיפים מלח, פלפל וכרפס. לשים עם הידיים ומקררים. כשהעיסה מגיעה לטמפ' החדר, יש להכניס למקרר לכשעתיים.
2. להכנת הבצק: מרטיבים ג'רישה במים עם הידיים, ומרככים במשך כ-15 דקות. מוסיפים ק''ג סולת ומלח. מוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק גמיש ונוח.
3. קורצים כדורים בגודל פינג פונג, מהבצק. מפנים מקום בעזרת האצבע למילוי הבשר, דוחסים אותו פנימה וסוגרים את הבצק לכדי כדור עגול ושלם.
4. להכנת המרק: מטגנים בצלים עד להזהבה, מוסיפים פרוסות שום דקות ומים עד לגובה חצי סיר. מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח לימון, רסק עגבניות במיה,דלעת וקידואים חתוכים גס. מביאים שוב לרתיחה ונותנים למרק להתבשל כ-10 דקות. מוסיפים סוכר, מלח פלפל וחופן נדיב של עלי נענע שטופים היטב.
5. מחליקים את הקובה אחד אחד לתוך המרק. כשהקובה צפים הם מוכנים. יש לתת לספוג את המרק, ולא לכבות מיד את הגז.
6. חשוב לזכור שעל המרק להיות חמוץ-מתוק, סמיך, ויש להגישו עם קובה וירקות ביחד. ככל שיעמוד יותר זמן – כך יהיה המרק יהיה טעים יותר.

קפה נניס
אזור תעשייה, רמת ישי
04-9535818

קפה שריד
צומת כפר ברוך, מגדל העמק
04-6443555