ג'קו מאכלי ים – הוותיקה שבקהילת סלוניקי חיפה - היא מוקד משיכה לחובבי דגים ופירות ים. בלב השוק הטורקי שהולך וחוזר לעיצוב האותנטי, מנהלת אותה משפחת הבעלים, שמציעה בחיוך אוכל טעים ופרוסות לחם שחור עבות כמו פעם
סושי ונרגילות? לא ממש. עם ההבטחות לשובם של האוהלים ועם הסגירה בפני כלי רכב בשבתות, שוב חזרה השדרה הידועה ביותר בארץ לכותרות. לא משנה מה תהיה הסיבה שתבחרו להגיע לשם, קחו המלצות למסעדות בשדרות רוטשילד
שפרה צח מתארחת בסיכום תחרות היין "אשכול הזהב", שחגגה השנה עשור לקיומה. את הערב אירחו צמרת תעשיית היין הישראלית, שר התמ"ת, אישי ציבור, מסעדנים ומובילי דעת קהל בתחום הקולינריה. וההכנסות – לעמותת "ילדים שלנו"
"פורל טרי, ממולא גבינת פטה ובצל ירוק, עטוף בצק פילו ומוגש עם עגבניות צלויות, זוקיני, זיתי קלמטה ורוטב בזיליקום סלסה רוזה..." יונתן שטרנברג אוכל ארוחת ערב משובחת במסעדת גבריאלה שברחוב בן שטח בירושלים
ה-28 ביוני מסתמן כלילה של המסעדות בתל אביב וביפו. במסגרת "לילה לבן", שבו תפגין העיר תרבות, אמנות, מוסיקה, ריקודים ושמחה כוללת, מסעדות רבות יציעו מנות אמנותיות או לבנות במחירים מיוחדים. הנה הצעות ללילה המיוחד
מה בין זיכרון יעקב, אזור הכרמים המסורתי של ישראל, לבין מומחה הוויסקי ג'ים מורי? יובל בלנקוסקי ממליץ על יינות קלילים לעונת הקיץ וגם מסביר כמה דברים חשובים בקשר לוויסקי: "לנו נותר לטעום, להעמיק וליהנות"
"בית לאירועים במיקום מרכזי עם תחושה של טבע, מקום כשר ומפנק שמתאים לאירועים עסקיים ופרטיים. שף וצוות מקצועי יוצרים אירוע ייחודי ונעים. תודה לאבא שהבריז..." שירלי רחמים, אירוע משפחתי בסקיצה, רינתיה
"'מטבח פתוח' במקרה הזה הוא לא רק מצב ארכיטקטוני אלא אמירה קולינרית. מטבח שפתוח למקומי ולעונתי, שבו כל האוכל מוכן מעכשיו לעכשיו, לעיני הסועדים..." שפרה צח מגיעה לפתיחה של אביגדור – מקום חדש לאירועים בתל אביב
שף בשקט עם שף אריק ווקיל מננה בר בנווה צדק, תל אביב. בית הספר: הניסיון, הסוד הגדול של אימא: הקוסקוס של שישי, וגם – איך מכינים ספריבס עגל ברוטב ציר בקר, פלפל ח'לפניו וסילאן? לפניכם המתכון במלואו
פאדיס הוא הפאב האירי הראשון של אילת, מקום שבו הבירה נשפכת כמו מים ואיש אינו חושש להגיד מלים כמו "תפריט סיגרים". לא הצלחנו לחשוב על מקום טוב יותר לאכול בו ארוחה עסקית בצהריים, כי מתברר שגם האוכל לא רע
בטח לא קר, אבל גם לא חם עד חנק - מזג האוויר מושלם בשביל ארוחה נעימה במסעדה עם גינה. אם יתמזל מזלכם, היא גם תכלול ערוגות ירק ועשבים, שיהפכו את הארוחה שלכם לטעימה בהרבה. אז אספנו בשבילכם כמה המלצות, תיהנו
שכונה זו מילת גנאי? לא לפי איתמר מישור, מהבעלים של הפאב השכונתי זאייצ'יק בתל אביב, שמסביר לנו למה אנחנו כל כך אוהבים את המקומות הקטנים האלו
מסעדות חדשות מאת עופר פרוסנר: פיצה טראנצ'ו במתחם קרליבך בתל אביב. מה יש לנו שם? פיצה גדולה במיוחד של השף אונג'יו גלביאטי, שהביא אותה ממילאנו יחד עם שותפו צביקה קאהן. פתוח מ-11:30 בבוקר עד השעות הקטנות של הלילה
"המטבח של מודרן מוגדר כירושלמי-מודרני. התפריט מתכתב עם מטבחים שונים שבנו את התרבות הגסטרונומית הירושלמית, וכך ניתן למצוא בו השפעות מהמטבח הספרדי, האשכנזי, הערבי והמרוקאי...." מי טל שבתאי על מודרן בירושלים
"במנה הרביעית, השף הפתיע עם כיסוני טלה: כיסונים עדינים ממולאים בבשר טלה, ולידם סלט עלים יפניים עם רצועות סלק, צנון וגזר מתובלים ברוטב חמצמץ..." אורלי פרש-אזולאי, ארוחת טעימות ממנות השף במסעדת שוקה, קריית ביאליק
"חמישיית צלעות הכבש שסודרו במניפה על הצלחת גורמות לי לחייך גם עכשיו, כשאני רחוקה אלפי קילומטרים מהעיר ומסעודת המלכים..." לינור דגן חזרה מאילת והביאה את הסוד של המקומיים: מסעדת פדרו, הרחק ממרכזי התיירות
השף גיא פרץ למסעדות קונפי בחיפה וגספאצ'ו באשקלון מספר על המטבח, על חומרי הגלם, ועל ההשראה שקיבל מאימא. ויש גם בונוס: מתכון לטאג'ין שקדי עגל בשאלוט, סילאן, תאנים, קינמון וג'ינג'ר, בעיטור שקדים קלויים. שיהיה בתיאבון
כמה קלוריות יש בשוט של וודקה? ומה אם שותים אותו מול המחשב? מה עדיף – לאכול מהסירים או מהשאריות של הילדים? לאכול שתי עוגיות ליד הקפה או לאכול עם המשפחה? הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מסבירה לנו איפה טעינו בדיאטה
כל היתרונות של אל גאוצ'ו: גריל דרום אמריקאי, אווירת פולקלור ומוסיקה לטינית, בשילוב עם מיקום מרכזי בחיפה ותעודת כשרות. ומה עוד? כן, בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת. זו תהיה ארוחה טובה באמת
מתי אתם נוסעים צפונה? אז כדי שיהיה לכם על מה לספר כשתחזרו, אספנו בשבילכם ארבע מסעדות בשר בצפון. נתחי בשר מיושנים, מכשירי גריל גדולים, שקדי עגל, נתחי קצבים – הצפון הוא אם כל הבשר. שיהיה לכם טיול נעים
"אני אף פעם לא שבעה מדי לבשר, ושני הטאפאס הבאים היו גולת הכותרת של הארוחה. הראשון: שקדי טלה עם ניוקי צלוי על הפלאנצ'ה, עם עגבניות שרי צלויות, לבנה, שמן ירוק ועשבי תיבול..." אפרת רוזנטל, טעימות בטאפאיה ראשון לציון
"תודו שצריך שף עם ביצים גדולות (ולא, לא מגישים כאן ביצי יען, הבנתם בדיוק למה אני מתכוון) כדי להוציא את הסביצ'ה לסיבוב שכזה מסביב לעולם, ולחזור אתו הביתה בשלום..." אדם בר על הבחירות של יואב בר במאראבו
"בזה אחר זה, הגיעו לשולחן חזה ברווז על ריבת פירות יבשים ותפוז מקורמל, נקניקיות מרגז עם שני סוגי חרדל דיז'ון, שווארמה עגל עם טחינה על פירה קולורבי, תבשיל כבש עם צימוקים וסילאן..." עופר פרוסנר וא"א במעלות, ירושלים
מסעדת שלו ביער שבקריית טבעון ומסעדת לבן בירושלים יציעו לכם בקרוב תפריטים חדשים. ממנות צרפתיות בצפון הארץ ועד לכבד אווז מתובל בכמהין בעיר הבירה – זו תהיה יופי של התחלה לקיץ
ירושלים חוגגת את פסטיבל האורות בתאריכים 6-14 ביוני. האירוע האמנותי הגדול מסוגו בארץ כולל יצירות מפוסלות באור, הקרנות ענק על מבנים ומופעי מוסיקה ואש. בנוסף מציעות לכם מסעדות בעיר ארוחות במחירים מוזלים, הנה המלצות