Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות בירושלים לימי בין המצרים

מסעדות בין המצרים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הימים ימי בין המצרים, הקודמים לתשעה באב (28 ביולי), ובו מציינים את חורבן בית המקדש. לפי המסורת היהודית נוהגים בימים אלו מנהגי אבלות, שכוללים איסור על אכילת בשר ושתיית יין. הנה המלצות למסעדות מתאימות בירושלים

בימים שבהם חל איסור על אכילת בשר, נהנים מאכלי הדגים, החלב, הירקות והקטניות מעדנה מחודשת, אך למעשה אין סיבה מיוחדת להימנע מהם כל השנה. זה הזמן להיזכר בשעועית, בעשבי התיבול, בירקות הצבעוניים ובדגים הטריים.

בין הקשתות

בין הקשתות היא מסעדה חלבית וכשרה למהדרין, שמציעה בכל השנה תפריט הכולל מנות נטולות בשר – ומה שוב כל השנה, טוב גם לימי בין המצרים. בין המנות בתפריט של בין הקשתות תמצאו קבבוני דגים שמוגשים על פילה חציל קלוי, גרגרי חומוס מבושלים, עגבניות שרי ורוטב טחינה; וגם לזניה בולונז חצילים במילוי תערובת גבינות. ומעבר לתפריט, גם מיקום המסעדה, בסמוך לכותל המערבי, בהחלט הולם ימים אלו.

ראצ'ה

גם בימי בין המצרים, ראצ'ה הגרוזינית הכשרה מציעה תפריט של מאכלים אותנטיים, השופעים רכיבים מן הטבע – רימונים, אגוזים, תרד ועשבי תיבול. בין המנות הגרוזיניות המומלצות בתפריט תמצאו גלילות חציל ממולאות במחית אגוזים קצוצים; אצ'צ'לי שהם חצילים קלויים עם בצל, רימונים, אגוזים ועשבי תיבול; איפנחי – טפנד תרד עם אגוזי מלך וחומץ בן יין; חצ'פורי לובי, שהוא מאפה גרוזיני המלווה בשעועית אדומה פיקנטית וכמובן קינוחים מתוקים מסורתיים.

מעלות

נראה שגדולתו של הביסטרו מעלות שברחוב מעלות בעיר היא בהכנת מנות גורמה משובחות שאינן מבטלות את הכשרות. בשלושת השבועות של ימי בין המצרים מוצעת במסעדת השפים גד יערי וישראל בכר ארוחה ב-95 ₪, שכוללת לחם הבית ומטבלים, מנה ראשונה של מרק סמיך, עיקרית של פילה לברק עם עשבי תיבול או סלמון נורבגי עם עגבניות קונפי, שתי תוספות לבחירה וגם כוס יין.

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש