"דוגמה ל'איך לקחת מנה טובה ולעשות אותה מצוינת'. פטה עוף הוא מנה שכבר יצא לנו לאכול לא מעט. ובכל זאת, הפטה של הטרקלין מתבלט במרקם מדויק, טעם עשיר, וחשוב לא פחות - ממדיו הנדיבים..." שפרה צח, הטרקלין, תל אביב
הפעם, לכבוד ולנטיין, אתם מבטיחים לעצמכם ארוחה במסעדה, ולכן אספנו בשבילכם כמה הצעות. ובעניין הרומנטיקה, מאחר שבטח יש לכם סיפורי אהבה משלכם, למה שלא תשתפו אותנו ואולי תזכו בסדנת בישול זוגית בלופט של פודסטפס?
יובל בלנקובסקי על ייננית אחת ויינות חדשים רבים בארצנו. מעמק האלה שמחליף פנים דרך בנימינה ורמת הגולן ועד ליקב פסגות. ואנקדוטה ארכיאולוגית: מטבע עתיק מתקופת המרד הגדול שנמצא בעת חפירת מערה ליישון יין. שתו ותיהנו
"ואם כבר התקדמנו, אז אולי גם קצת בתחום השוויון בין המינים, מה שאומר שהמתנות יכולות להיות הדדיות..." לכבוד ולנטיין אספנו בשבילכם כמה המלצות למתנות שתוכלו לקנות לבני / בנות הזוג, ושיהיה לכם ערב רומנטי ושמח
"המדובר בכיכר קממבר ממולאת בתרד מוקפץ, בבצלים אדומים ובעגבניות שרי, והכול עטוף בבצק פילו..." יונתן שטרנברג סוף-סוף אוכל אוכל בריא ואפילו אורגני בבית הקפה-מסעדה אלפונסו שבשוק מחנה יהודה ירושלים. חוגגים פתיחה
ולנטיין בפתח, וגם לנו יש כמה טריקים. איך תימנעו ממריבה קולנית מול המלצרים על ריזוטו או על סטייק, ובכל זאת לא תגמרו את הערב בשיפודייה בקצה הרחוב: אספנו בשבילכם כמה טיפים לארוחה זוגית במסעדה. שלכם, באהבה
לקחנו את השף ירון וינקלר ממסעדת אלגרה בעין כרם לשיחה צפופה על החיים, על העבודה, על שוק מחנה יהודה בירושלים ועל ממתקים לשבת. בסוף קיבלנו מתכון לגספצ'ו סלק ועגבניות, ולשמחתכם הסכמנו לפרסם אותו כאן. שיהיה בתיאבון
עסקית: רפאל רסטו ביסטרו (רפאל) הסמוכה לחוף תל אביב, שבראשה השף רפי כהן, היא מהמסעדות המוערכות בארץ. כאן מציע השף מנות המושפעות מן המטבח התוניסאי עם נגיעות גלובליות, תוך שימוש בחומרי גלם שאינם נופלים ממשובחים
קודם היא מבקשת קטשופ ורק אחרי זה את השניצל. אחר כך היא משחקת אתו כמו בצבעי גועש, ועוד משאירה הכול בצלחת. באיזו מסעדה גם מכינים המבורגר וגם מציעים משחקים? ואיפה יש חצר שעשועים? אספנו בשבילכם מסעדות מומלצות לילדים
"באיטלקיה בפשפשים אפשר לשבת בכיף על פיצה ובירה, וגם להשתקע בארוחה מלאה של שלוש מנות. לתפריט הקבוע מתווספות מדי יום מנות מיוחדות, ויש גם עסקיות שוות..." שפרה צח מסבכת את המלצרים של איטלקיה בפשפשים שביפו
ט"ו בשבט מתקרב אלינו במהרה, וזה הזמן לצאת ולרכוש פירות יבשים בלי להסתכל לאחור. מסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים מציעה לכם מנות מיוחדות שופעות פירות ואינדירה בתל אביב מכינה לכם ארוחת ט"ו בשבט קשמירית
"כשהגשם מכה בזגוגיות, חזרזירים צלויים ומבושלים מרפדים לנו את הבטן ובירה טרייה מחליקה בגרון – לא ראינו סיבה לחזור הביתה..." ובעיקר כשבשבוע הבא (7-9 בפברואר) חוגגת פראג הקטנה יום הולדת 10. אדם בר באלנבי
עוזי בשן יושב ליד הקמין במסעדת שלו ביער שבקריית טבעון וטועם מנות מן המטבח הצרפתי דוגמת פטה כבד עטוף שוקולד לבן על צ'אטני פסיפלורה. עכשיו קל לו להבטיח שיחזור בט"ו בשבט, אז יוצע כאן תפריט מיוחד במחיר 79-109 ₪
מסעדות חדשות בתל אביב: השף עומר מילר ממסעדת חדר האוכל, פתח את הדלתות של מסעדת שולחן בשדרות רוטשילד 73. וגם חדשות ליולדות של איכילוב ולאבות הטריים: סניף חדש למסעדת ריבר במרכז וייצמן הסמוך לבית החולים
"בופה יום שישי של מרגו, היום היחיד בשבוע שבו המקום פתוח לקהל הרחב, פופולרי עד כדי כך, שההגעה מחייבת הזמנה מראש..." מיכל גיא מבקרת במרגו – בית לכנסים ולאירועים קטנים וגדולים בקיבוץ צרעה, שמציע גם בראנץ' בשישי
SALT (סולט) היא מסעדה שמחה ברחוב הירקון פינת גורדון בתל אביב, שמציעה חוויה קולינרית צעירה וקלילה, יופי של מוסיקה, עיצוב ים תיכוני ושפע של עראק ואוזו. ומהתפריט הים-תיכוני ניתן ליהנות גם במסגרת ארוחה עסקית
לא אחת נשאלנו איפה נמצאים כל בתי הקפה הכשרים בתל אביב. ובכן, יש כאלו, וגם לא כל כך מעט כמו שנראה. גם בעיר החטאים, מתברר, יש מקום קולינרי לכולם. החזיקו חזק וקחו לכם רשימה קצרה של בתי קפה כשרים ולא בעיר הקודש
עוזי בשן מבקר במסעדת דגי דפנה שבקיבוץ דפנה הצפוני. בבריכות הדגים גדלים הפורלים, מהגריל יוצאים דגים טריים שהוכנו על גחלים, והכול מוגש עם מנת טבע הגונה שכוללת גשרונים וחלוקי נחל. האישה צדקה, היה כדאי לאכול דגים
תערוכת המנגה, המתמקדת באמנות הקומיקס היפנית, לצד האוכל הייחודי המוגש במסעדת ימאטויה, ביסטרו בר יפני בהוד השרון, מתאחדים לכדי חוויית תרבות יפנית כוללת. מיכל גיא על התערוכה שנפתחה ביום ראשון ותוצג עד 22 בפברואר
זה הולך להיות סוף שבוע סוער, ולא רק בגלל מזג האוויר. סינקופה בר בחיפה הולך לגרום לכם להזיע וגם קפה תל אביב מתכנן מסיבות שיגרמו לכם לשכוח שחורף בחוץ. מוכנים? אחת, שתיים שלוש ו – אפשר להתחיל לשתות!
"האהוב עליי היה רול עם בשר קובה (kobe) - בקר רך במיוחד שמוכן מפרות שרק שותות בירה, מתענגות על מסאז' ומאזינות למוסיקה קלאסית..." דניאל לוין מעביר ערב של בירה וסושי מאד לא סטנדרטי בפריים, רמת החי"ל, תל אביב
"זהו טוסט-קרואסון קראנצ'י ממולא בסלמון מעושן, ומעליו שתי ביצים עלומות ורוטב הולנדז קרמי, שהועשר באניס ובפרג..." יונתן שטרנברג כבר היה בבית הקפה קדוש בירושלים כבר עשר פעמים בשנה האחרונה, והוא תמיד יוצא מרוצה
אספנו בשבילכם המלצות למסעדות חלביות בירושלים. מפסטה בשמנת ועד עוגת גבינה אפויה, מדג קליל ועד סופלה עשיר. מה לא תמצאו כאן? סינטה, פילה בקר ושאר סטייקים. רשימה קצרה לפעם הבאה שתבקרו בבירה, עם טעם של עוד
שלו ביער היא מסעדה צרפתית אותנטית הממוקמת בלבו של יער שלו אשר בקריית טבעון. מהמנות בעלות הניחוח הכפרי, שהשף מנפיק ממטבחו, ניתן ליהנות בימים שני עד חמישי במסגרת ארוחה עסקית משתלמת מאד. אז שיהיה שבוע טוב
המדרחוב הציורי, הנוף הירוק, מבני האבן ההיסטוריים, אוויר ההרים, והיין, הו היין. טיול קצר בזכרון יעקב מרומם מצב רוח ומשמח לבב אנוש. מתכננים טיול ולא יודעים איפה לאכול? הנה לכם אסופה של מסעדות מומלצות בזכרון יעקב