Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת שטיסל בבני ברק

שטיסל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בימי חמישי ושישי מתחילה בשטיסל החגיגה האמתית עם יריד אוכל יהודי, שנערך באולם שבבעלות המסעדה..." שירלי רחמים קונה אוכל יהודי מוכן, אמתי ופשוט לשני זוגות הורים שהמכנה המשותף היחיד ביניהם הוא הכמיהה לטעם של פעם

יש דברים, כמו הספגטי של אבא שלי, שלא ישתנו לעולם: לא משנה כמה שיפורים עברה הטכנולוגיה וכמה מתכוני פסטה התפרסמו, אצל אבא שלי פסטה תמיד תהיה ספגטי ברוטב עגבניות. אם תשאלו אותו למה, הוא יסביר שהוא לא רואה סיבה לשנות. כשההורים של חבר שלי באו לביקור, ידעתי שהכמיהה לטעם של פעם תהיה אולי המכנה המשותף היחיד בין שני הזוגות האלו. לכן החלטתי לא לקחת סיכונים וללכת על אוכל יהודי מוכן, אמתי ופשוט.

מסעדת שטיסל שבבני ברק, שקיימת כבר למעלה משלושים שנים, היא כבר לא רק מסעדה, אלא מרכז של אוכל. החרדים מכנים את שטיסל אימפריה מהלכת על שניים, וזאת למרות העובדה שמנחם צבי שטיסל עצמו היה איש קטן קומה. כשהוא הגיע למטבח זה היה לגמרי במקרה, ומשם הוא עבר כברת דרך ארוכה ופתלתלה, עד שעלה לארץ והתחיל להתקדם. כיום מנהלים את המסעדה הנכדים, אברהם ויעקב.

ביום גשום שכזה הגעתי אל המסעדה ששוכנת ברחוב הרצל בבני ברק, כדי לקנות אוכל מוכן לארוחה המשפחתית. מצאתי מסעדה קטנה וביתית שופעת חום ואנשים מחייכים, כשלמולי הונחו מאכלים שונים ומגוונים מהמטבח היהודי. בימי חמישי ושישי מתחילה בשטיסל החגיגה האמתית עם יריד אוכל יהודי, שנערך באולם שבבעלות המסעדה ברחוב בן יעקב 21 - "קונטיננטל". המבחר העצום מזמין אליו אנשים מכל האזור שמבקשים לקנות אוכל מוכן לשבת ולכל השבוע: אוסף של סלטים, מגוון מנות ראשונות (בורקס, מוסקה, פאי ממולא ירקות ואחרות), מנות עיקריות (עוף אפוי, עם פירות יבשים, סיני מוקפץ, ממולא, סטייק על האש, בקר, פרגיו, רולדת הודו ובקר וכל מה שתרצו) וכמובן - גפילטע פיש, קוגלים מתוקים יותר ופחות ותוספות.

רוב הבחירות שלי היו בהמלצתו של אפרים החייכן. למנה ראשונה, כדי לפתוח את התיאבון, בחרתי בלטקעס עם תפוחי אדמה - לביבות גדולות ומזמינות, שההורים יעריכו. אליהן צירפתי גם בלינצ'ס תפוחי אדמה. לעיקריות בחרתי בחזה עוף מגולגל ומצופה, ויחד אתו במנת דגים של סלמון, תמיד חשתי שאם יש דג שמצליח לשבות את כולם, זה הוא. אפרים התעקש שאטעם גם מהקוגל תפוחי אדמה, וכך גם הוא תפס מקום נכבד במרכז השולחן. מהתוספות בחרתי מנת אורז, תפוחי אדמה אפויים עם נגיעה קלה של עגבניות וקישואים מבושלים. לא פסחתי על המרקים, ומתוך המבחר היומי של עוף, ירקות וקישואים, החלטתי הפעם להפתיע עם קישואים.

"מה זה, קיגל?" שאלה אימא שלו, למראה הצלחת על השולחן. ואבא הסתיר חיוך מתחת לשפם.