כולנו אוהבים לנשנש מפעם לפעם עוגיות, ממתקים, חטיפים, פיצוחים או פירות. לא בטוח שכדאי לנו. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה למה לא, וממליצה על תחליפים
חם בטבריה וגם בתל אביב ועוד יותר באילת. ואין כמו ארוחה על חוף הים, עם בריזה, שקיעה ורחש גלים ברקע. ארבע המלצות שיגרמו לכם להתחיל לאהוב את הקיץ...
בית הקפה טאצה ד'ורו קנה את אודי גורן כבר במזגן. אבל גם ליין, לעיצוב, לקינוחים, למנת פטה הכבד בפירות יבשים ופיסטוק ולפילה הסלמון הייתה תרומה. גלויה מנווה צדק
''הארוחה נפתחה בקרפצ'יו בקר בבלסמי ופרמזן שהיה רך עדין ובמליחות הנכונה; חציל בלאדי על מצע טחינה; ופרחי כרובית מצופים ברוטב צ'ילי מתוק חריף. לבסוף הגיעה גם מנת כבד אווז מדהימה ביופייה וטעמה, שהוגשה ברוטב קרמל תפוחים והוכתרה כמנה מנצחת''.... כתבתנו התל אביבית התמוגגה בOPEN הירושלמית
קיץ 2007 מסתמן כחודש של הטבות לוהטות במסעדות. מסעדת רפאלו מציעה לכם עד 50% הנחה על כל התפריט בימים א'-ה' עד השעה 18:00. רפאלו היא מסעדה ותיקה ואהובה שמשלבת מקצועיות עם משפחתיות ותפריט מגוון עם שירות מחוייך.
דפנה דריאל, הגבנית, האוצרת והקניינית של בוטיק הגבינות של ספייסס מספרת איך הגיעה לתחום ומה יודעים הברזילאים שאנחנו עוד לא גילינו...
''הבטנו זה בזו במבטים שבעי רצון. שווה לצאת מהבית כדי לבוא למקום כמו פביאנה פסטה. מסתבר, שכמו לכל בני הזקונים, גם לינוקא הזו יש אופי שונה משל שאר בני המשפחה, והיא, כמו אחותי הצעירה, לקחה את הגנים המשובחים שקיבלה בבית, ועשתה מהם משהו אחר לגמרי''. מיה בר בדקה השבוע את הסניף החדש של פביאנה פסטה וחזרה עם תובנות...
אם גם אתם מעבירים את ערבי הקיץ שלכם בטעימות, מדידות וויכוחים על צבע המפות, הנה כמה מקומות שלא כדאי לכם להחמיץ בסקרים שלקראת האירוע הגדול, ושיהיה במזל טוב!
ביקור משפחתי בלמון גראס הזכיר למשפחת צח את הבובואים, הקרמבואים הממולאים גלידה ובתוכה הפתעות, שהמציאו לפני כמה שנים. ב''למון גראס'', עמדו באתגר ה''בובואים'' בהצלחה רבה יותר....
פיצוץ האוכלוסין מדי ערב ב''קפה של גידי'' מעיד עד כמה היה חסר מוסד כזה במחוזותינו הרמת-גניים. יש לנו הרבה קונדיטוריות ובתי מאפה, אבל עד לא מזמן, כדי לשבת ולאכול משהו קצת יותר רציני היה צריך לנסוע לשכנות תל-אביב או גבעתיים...
מסעדת לוקאס שוכנת בלב תל אביב בפינה שקטה ונעימה. לאורך יולי מציעים לכם בלוקאס מבצע על כל מנות הבשר והגריל. כל המנות הללו יחויבו ב-50% ממחירן בתפריט ועל זה נאמר אם זה נשמע משתלם, נראה משתלם ויש לזה טעם משתלם אזי זה משתלם.
טור שלישי בסדרת תחקירי העומק של שובל שפק על תולדות האלכוהול לסוגיו. והפעם, על הגראנד מרינייה, ליקר הקוניאק הנפלא עם טעם קליפות התפוזים....
לא תמיד צריך לקבוע הכל מראש, לתכנן ולהזמין מקומות, אני אומרת לו. מותר לפעמים גם להיות ספונטניים, סתם ללכת ברחוב ולהתיישב איפה שבא. אל תהיה כזה מרובע. הלכנו באבן גבירול וחלפנו על פני סושיה חדשה, מושי מושי שמה.
את הארוחה פתחנו בקוקטיילים חגיגיים שהתלוו למנות הראשונות שזרמו לשולחננו ללא הפסקה: חציל קלוי בטחינה לימונית עם נגיעות עריסה; פטה כבד עוף מלווה בריבת בצל, ריבת עגבניות שרי וטוסטונים; רביולי בטטה ( 5 כיסונים גדולים של רביולי שהונחו באופן אסתטי על צלחת וטבלו ברוטב שמנת, יין לבן ועירית) ועוד''. קרן ויזנר מדווחת מסופשבוע מופלא בעיר הקודש...
מוסקט, המסעדה שעליה מנצח השף חיים טיבי, היא מותג של איכות. מהירקות האורגניים שגדלים בגינה הצמודה ועד השירות ששמעו יצא למרחוק. אלגנטיות קסומה היא כנראה ההגדרה הקרובה ביותר למציאות של החוויה שמייצר טיבי. את השאלון השבוע העברנו אליו...
''למנת הביניים אנחנו מאחדים כוחות לטובת רביולי פורטבלו. אוי, הרביולי! שם צנוע שמסתיר מאחוריו מנה מדהימה של רביולי גדולים, במילוי פטריות פורטבלו ושמפיניון עם חצילים וקצ'קבל, ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות כמהין, יחד עם בצלצלי שאלוט מזוגגים. אותו עיקרון של עושר מרכיבים וטעמים שמפתיע ומענג את החיך עם כל ביס, חוזר גם בעיקריות: פילה הבקר שלו ופילה הלוקוס שלי...''. שפרה צח ביקרה ב''מקום בלב'' והתמוגגה
אחת המסעדות האיטלקיות האהובות בפתח תקווה היא קפה רומא. בעלי המסעדה לא נתנו להצלחה לסנוור אותם ויצאו במבצע שהוא אחד המשתלמים ביותר בהם נתקלנו לאחרונה, במיוחד לגולשי 2eat. הזמינו מנה עיקרית 1 מהתפריט וקבלו מנת פסטה מהתפריט מתנה.
אפילו לאכול במסעדה. ואפילו לא להפריע לאמא ואבא לאכול במסעדה. ארבע המלצות לבילויים קולינאריים עם הילדים בחופש הגדול. המקום שבו אפשר לאכול ולשחק עם ברווזים, האסייאתית שמצ'פרת את הילדים בארוחת חינם ועוד המלצות...
למה הוויסקי הסקוטי פופולרי יותר מאחיו האירלנדי? מה זה אישקה ומה הקשר בינו לנזיר האירי שאהב בשמים? ואיך לעזאזל השתרבב המזרח התיכון גם לסיפור לידתו של הוויסקי האירי?. על כל זאת ועוד בטור מרתק של אבי הלוי על תולדות הוויסקי האירי
כמה שהוא קטן, ככה הוא חכם. הפטנט שמשווק כעת ברשת ''לגעת באוכל'' (בפרוטות), יגרום לכם לפתוח את דלת המקרר עוד יותר מבדרך כלל, אבל מעכשיו תפתחו אותה לא בשביל האוכל אלא כדי להריח. הכירו את מבשם המקררים החדש
הכוונה היתה לנשנש קצת מנות ראשונות וזהו. אלא שלוח הספיישלים קרץ לנו, אז ביקשנו קרוסטיני פטה כבד. לשולחן הגיעו ארבע פרוסות לחם קלוי ועליהן נתחי פטה נימוח מושלמים, ופתאום התעורר לנו התיאבון. פשפשנו עוד בתפריט הראשונות והחלטנו פה אחד: מי אם לא הקרפצ'יו ישביע את רעבוננו?
כל מי שמגיע ולו מעט לירושלים מכיר את המסעדה הותיקה, גונג, השוכנת באיזור שבו נפתחות ונסגרות מסעדות לעתיים תכופות. גם גונג התחדשה לאחרונה, בבעלים חדשים ובתפריט כשר הכולל סושי ותפריט המשלב מזרח ומערב באופן מוקפד.
שילובם הייחודי של אינספור מרכיבים, שמצליחים להתקיים ולהתמזג בו זמנית הופכים אותה לפנינה מלכותית מושלמת: הנוף עוצר הנשימה הנשקף מחלונותיה, האווירה הרומנטית, המלצרים למודי הגינונים אך בו בזמן חייכנים, והתפריט, מבית היוצר של השף טיבי, הוא עילוי של ממש. לספקנים שבינינו אני ממליץ פשוט להגיע ולהבין...
כשהוא יושב על הספסל ליד קולנוע גת ברחוב אבן גבירול בת''א, אלי טראב נראה כמו נער בדרכו הביתה מהתיכון. אבל האמת היא שמדובר באחד השוקולטיירים המבטיחים בארץ, בעל ידיים טובות וכישרון יוצא דופן לשילוב טעמים.
אחרי שניקתה את שולחננו ביסודיות, הגישה לנו המלצרית קינוח מרהיב ומפתיע בשם ''גיישה''. שכבה של מוס שוקולד לבן וחלב קוקוס עם מוס פירות יער על מצע של ליידי פינגר שקדים, מקושט באטריות אורז תפוחות ומסולסלות. לצידו הוגש גם תה ירוק בכלי פורצלן מסורתי, שנמזג על ידי המלצרית ברוב טקס...''. אמיר בן נעים, כתבנו, ביקר השבוע ב''דומו סושי בר'' בירושלים