יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת תאילנדי בירושלים – נודלס בר שאפשר להגיע אליו עם חבורה גדולה ושמחה של סועדים ולצאת ממנה תוך פחות משעה שבעים ומרוצים. את מבחר המוקפצים אפשר לקבל גם בבגאט, כך תוודאו שתהיו שבעים במיוחד
"קשה להתעלם מכמה יינות חדשים שיצאו לאחרונה לשוק..." יובל בלנקובסקי טועם יינות יוקרתיים חדשים שכדאי לרכוש עכשיו, לפני שיאמיר מחירם בחנויות היין. מככבים: יקבי ברקן, יקב אמפורה, יקבי רמת הגולן ויקב ברבדו
"המגע האישי של המטבח של קרוסל מתבטא בכל אחת מן המנות, והיא מתגאה בכך שכל מה שמוגש במסעדה מוכן פה במקום, 'מהלחם ועד לגלידה'...." יובל בלנקובסקי מתרשם מהאווירה הרומנטית של מסעדת השף האינטימית והכשרה, קרוסל ברעננה
"או אז הוגשה לשולחננו הוורסיה של פורטונה לטורנדו רוסיני - המנה הקלאסית המשלבת את שני נתחי הבשר היוקרתיים- פילה מניון וכבד אווז. פשוט וישר מן האש, ללא התחכמויות..." יובל בלנקובסקי אוכל בשר במסעדת פורטונה בירושלים
יובל בלנקובסקי: יינות לליווי ארוחת החג, לפי סדר המנות בארוחה. כי "אין סיבה (גם לא הלכתית) שלא לגוון ולהחליף יינות מסוגים שונים במהלך הסדר" כדי שיהיה לנו פסח שמח ומשכר. חז"לנו ידעו חירות מהי כשהחליטו על 4 כוסות
"הגעתי מוכן לגמרי לעיקריות. כאן ציפה לי אתגר לא קל: הזמנתי אנטרקוט צלוי בגריל ברוטב וויסקי וציר בקר, זוגתי - תבשיל אוסובוקו עם ירקות שורש, ועוד ביקשה ממני לחלוק אתה את המנה..." יובל בלנקובסקי בגבריאל ירושלים
יובל בלנקובסקי מונה הפעם בטור היין חידושים והמצאות בתחום היינות הישראליים. יקב בנימינה, יקבי תשבי, יקב ברקן ויקבי רמת הגולן מצטרפים יחד לחגיגה אחת גדולה של פירות וטעמים שכדאי לטעום עכשיו וגם לשמור לאחר כך
יובל בלנקובסקי מבקר בלונה פארק של תערוכת היין Wine Expo הנערכת בימים אלו במרכז הירידים בתל אביב. בין הדוכנים של יקבי רמת הגולן, טעימות המים והיין של יקבי ברקן, ביתני הבוטיק הקטנים והמציגים המקצועיים הוא חש בבית
יובל בלנקובסקי מבקר בקפה-מסעדה פרדיסו בירושלים, ומוצא קהל במגוון גילאים והרכבים, ממש כמו המנות בתפריט. פרדיסו, המוסד הירושלמי הוותיק והמכובד אינו מפסיק להרשים את בלנקובסקי, שממשיך לאכול סרדינים חמים מן המחבת
הבר-מסעדה לינק שבירושלים כבר כבש לו מקום של חשיבות בקרב תושבי ירושלים, ביניהם יובל בלנקובסקי וחבריו, אז לא היה לו אכפת להגיע לכאן שוב. ה-Happy Hour, היצע הוויסקי המשובח ומנת נתח הקצבים גם הם לא הפריעו
"מסעדת אבו גוש היא הראשונה באבו גוש שפתחה את שעריה לישראלים ושהציגה את המטבח הערבי עם סטנדרטים גבוהים של הגשה ושירות. כיום גדוש הכפר מסעדות, כולן נפתחו בזכות החזון של איברהים..." יובל בלנקובסקי לומד על אבו גוש
יובל בלנקובסקי מספר על יקב תשבי המשפחתי (אך לא קטן), על סדרת רקאנטי של יקב רקאנטי, טועם יינות חדשים וממליץ על מנות שראוי שיהיו לצדם. עוד הוא מבשר על מדריך יין חדש, כולל ומקיף, ספר התנ"ך של היין הישראלי
"שמפניה מתאימה למאכלים בעלי טעם עז ככבד אווז, קוויאר וצדפות, אך כל מתאבן בסילבסטר יסתדר אתה. להגשה חגיגית, הניחו בתחתית הכוס גרגרי רימון, הן למראה והן לטעם..." יובל בלנקובסקי בטור יין (ושמפניה) לסילבסטר
"המשכנו למנות העיקריות: קבב טורקי, פרגיות במילוי פיסטוקי שאמי ועלי סינטה. הפרגיות היו מצוינות, שילוב נהדר של בשר רך ועסיסי עם מחית של שברי פיסטוק..." יובל בלנקובסקי מגיע לאבו רמי, מסעדה בעלת אופי טורקי אמיתי!
"את אהבתי הפעם הקדשתי לשמפניות. היין התוסס, שכאשר מגיע ממחוז שמפיין שבצרפת, נושא ארומת שמרים משכרת שאין לה תחליף..." יובל בלנקובסקי מעדכן מתערוכת סומלייה - יין מעולמות אחרים
"עברנו ל'מג'דרה של המהרג'ה'- בורגול ועדשים בלאדי, מוגש עם צ'אטני של בצל אדום וזגביל ויוגורט. מנה מקסימה מהמטבח ההודי, כל המנות כאן הן יצירות מופת..." יובל בלנקובסקי מבקר בתאנים, מסעדה צמחונית מהותיקות בירושלים
טעמנו את ה 'דון', יין אדום ספרדי פשוט ונפלא, בעל גוף בינוני מלא וארומות של פירות אדומים. זהו יין פשוט ונהדר והוא אף מספיק עוצמתי בשביל ללוות גם ארוחת על האש..." יובל בלנקובסקי מדווח מבית המשקאות של שחר
"שלב הקינוחים היה תצוגת יופי ויצירתיות של המסעדה. בתוך פנכת זכוכית נח לו קרם אגוזי לוז וקפה, מעליו נמתחה רשת דקיקה של טוויל סוכר זרוע בפרורי זהב..." יובל בלנקובסקי מגיע להשקת תפריט החורף של סקאלה
"מקרב היינות האדומים התבלט במיוחד לטובה היין, שירז 2007. מדובר ביין ארוך, ארומתי והרמוני שיושן 12 חודשים. לא מדובר ביין אגרסיבי אלא ביין מאוזן היכול ללוות ארוחה בת מספר מנות..." יובל בלנקובסקי מדווח מיקב ברבדו
"המרק היה חם וריחני, הוא נשא ארומות ותבלינים האופייניים למטבח המרוקאי. משם המשכנו לפלטת הסלטים שכללה גזר מרוקאי פיקנטי ועוד מטעמים..." יובל בלנקובסקי מטייל במדרחוב הירושלמי ולא שוכח להיכנס למסעדת המשפחה
"סדרה נוספת שיצאה לא מזמן, היא סדרת יוגב של יקב בינימינה. לא מדובר ביינות גדולים, אבל ארומות הפרי הבולטות והמתיקות היחסית יתאימו היטב לארוחת מנגל פשוטה של חברים..." יובל בלנקובסקי מדווח על החידושים בתחום היין
חדשות טובות לגבי עולם היין הישראלי- לא משעמם פה ואף אחד אינו שוקט על שמריו, חוץ מהיין שבחביות. הישראלים בשנים האחרונות צורכים יותר יינות איכות. יובל בלנקובסקי מספר על חידושים והמצאות בקרב היינות הישראליים
''קיבלנו טחול נימוח שמולא במחית של תפוחי עץ איכותיים. כן, כן, זאת לא טעות. המנה הייתה נפלאה ומקורית ואילו הטעמים והמרקמים השתלבו באופן נהדר...'' יובל בלנקובסקי מבקר בהס, וכך חוסך נסיעה ארוכה (ויקרה) לשוויץ
''לקינוח הזמנו ''כדור גלידה באש''- כדור גלידה משובח שנטבל בבלילה רותחת של בצק. השילוב בין הפריכות של הבצק העוטף, הפריך והרותח לגלידה הקרה הופכת את המנה הזאת למנה מנצחת...'' יובל בלנקובסקי מקפיץ מנות בקורוסין
''היקב הקטן והמקסים צ'יאלג, שוכן במקום לא אטרקטיבי במיוחד- אזור התעשייה של יהוד. אבל אל חשש, הענבים מגיעים מכרמים בגליל העליון, המצויים בגובה של 800 מטר ומעלה...'' יובל בלנקובסקי מציג חידושים מרעננים לקיץ