Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבה על קפה-מסעדה פרדיסו ירושלים

פרדיסו ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מבקר בקפה-מסעדה פרדיסו בירושלים, ומוצא קהל במגוון גילאים והרכבים, ממש כמו המנות בתפריט. פרדיסו, המוסד הירושלמי הוותיק והמכובד אינו מפסיק להרשים את בלנקובסקי, שממשיך לאכול סרדינים חמים מן המחבת

בית הקפה-מסעדה פרדיסו שוכן בשכונת טלבייה היוקרתית הסמוכה למרכז העיר ירושלים. כיאה למוסד ירושלמי ותיק ומכובד מאכלס פרדיסו מגוון גילאים והרכבים: שיחות עסקים, ארוחות משפחתיות וזוגות רומנטיים שבאים להתענג על האווירה הנינוחה ועל המאכלים המשובחים היוצאים מן המטבח. אף בשולחן שלפנינו ישבו דמויות מפתח במשק הישראלי שניהלו שיחה ערה בנוגע לשיחתם האחרונה עם סטנלי (אתם יודעים למי הם התכוונו).

המנות של פרדיסו הולמות ביסטרו צרפתי. הן אינן מקושטות ומצועצעות כי אם מכילות אוכל נהדר העשוי מחומרי גלם איכותיים שמענג ומשביע כאחד. למנה ראשונה החלטנו להזמין מנה קטנה של הרינג, שנכבש פה בבית פרדיסו, ופולנטה. ההרינג נכבש ביד מיומנת, מרקמו העב השתלב עם עיגולי המלפפון הדקיקים והשמנת החמוצה שהוגשו לצדו. הפולנטה העשויה מקמח תירס וממגוון גבינות נצלתה אחר הבישול והוגשה עם פטריות ושמנת חמוצה, וזאת חרף העדפתי האישית לפולנטה העשויה בסגנון כפרי ועיסתי יותר, שמזכירה לי את הגרסה הרומנית שלה הממליגה. למרות זאת התאהב רעי לארוחה בפולנטה הצלויה של פרדיסו. כך או כך שנינו הסכמנו שהפטריות הוסיפו ארומות וטעמים למנה, שמחירה זול יחסית (32 ₪) והיא יכולה בקלות להשביע את מי שמגיע עם רעב בינוני למסעדה. באופן גורף אני חש כי פרדיסו היא אחד מבתי הקפה-מסעדות שנותנים תמורה נהדרת לתשלום, עם מנות המתומחרות באופן סביר ובאיכות גבוהה.

למנה עיקרית הזמנו סרדינים מטוגנים וברווז על מצע של פתיתים. קשה להפריז באיכותן של המנות הללו. הסרדינים היו נפלאים, הם הוגשו לנו חמים וטריים הישר מן המחבת. בשרם היה עבה ומשובח והם מולאו בעשבי תיבול ירוקים. בתחתית הצלחת נחו קוביות עגבנייה ושמן זית מעורב בעסיס עגבניות. נגיסה בלחם הבית של פרדיסו, הטבול ברוטב, הייתה חוויה כשלעצמה. כאן המקום להזכיר שלחם הבית של פרדיסו מגיע גם עם איולי וזרעי חרדל הנעשה במקום. אחריה הגיעה מנה מנצחת נוספת - ברווז ביין אדום שבושל לאורך שעות ארוכות וספג את מלוא טעמי היין. תחתית המנה הייתה מרוצפת בפתיתים ארוכים, שבדרך כלל אינם מופיעים במסעדות ברמה זו, שנצבעו בגוון הסגלגל של רוטב היין. הבשר הנימוח והפתיתים ספוגי הרוטב הבהירו לנו שמדובר במנה נהדרת העשויה בידי אומן.

לקינוח סיימנו באספרסו שחור חזק ומשובח. כדאי מאוד להגיע לקפה-מסעדה פרדיסו בגלל האווירה, בגלל השירות של המלצרים הוותיקים והמיומנים ובגלל האוכל הנהדר המתומחר במחירים שווים לכל נפש. פרדיסו גם מציע עסקית נהדרת בשעות הצהריים ואחרי 22:30 בערב, או אז משלמים את מחיר המנה העיקרית ומקבלים גם ממבחר המנות הראשונות ושתייה חמה. אני ממליץ.