Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > יינות חדשים לקיץ
לחם בשר הרצליה

חידושים מרעננים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''היקב הקטן והמקסים צ'יאלג, שוכן במקום לא אטרקטיבי במיוחד- אזור התעשייה של יהוד. אבל אל חשש, הענבים מגיעים מכרמים בגליל העליון, המצויים בגובה של 800 מטר ומעלה...'' יובל בלנקובסקי מציג חידושים מרעננים לקיץ

חידושים מרעננים מגיעים עם בוא הקיץ, אל שוק היין הישראלי. למרות שזאת העונה של יינות הרוזה והיינות הלבנים, ישנם מספר יינות אדומים חדשים משובחים שהגיעו כעת לחנויות.
שני היינות האדומים הראשונים שאציג הם של יקב בוטיק קטן בשם צ'יאלג. היקב הקטן והמקסים הזה שוכן במקום לא אטרקטיבי במיוחד- אזור התעשייה של יהוד. אבל אל חשש הענבים של היקב מגיעים מכרמים בגליל העליון המצויים בגובה של 800 מטר ומעלה, מעל פני הים. ציאלג הוא אחד מיקבי הבוטיק הוותיקים בארץ והוא כעת חוגג עשור לקיומו. על מלאכת הייננות, מנצחת אורנה צ'יאלג שלמדה את תהליך עשיית היין באיטליה.

לאורנה חזון ''לעשות יין שלוקח את הזמן - יין העשוי בשיטות מסורתיות ומשקף את רוח המקום בו הוא נוצר''. כעת מוציא היקב שלושה יינות אדומים חדשים משלוש סדרות שונות של היקב: ויוו, סולו ופרימו. אני לא ממש ממליץ על היין הראשון. ויוו לטעמי הוא היה אנמי מדי והוא איננו מצדיק את ההשקה אך שני האחרים הסולו והפרימו הם יינות חביבים בהחלט. לגבי הפרימו, מדובר ביין עוצמתי המורכב מ-90% קברנה סוביניון ו-10% מרלו שמקורם בכרם בן זמרה.

היין יושן 18 חודשים בחביות עץ, והוא יתאים במיוחד לארוחה הכוללות אומצות בשר, סטייק טיבון ושאר נתחי בשר מאסיבים הנעשים על הגריל.
חברו המרלו סולו מציג יחס הפוך של 90% מרלו ו10% קברנה סוביניון, שמקורם בנס הרים שבהרי הודה. מדובר ביין מורכב ומעניין (שלדעתי יתפתח יפה בבקבוק בשנה וחצי הקרובות), אני ממליץ עליו למי שמחפש להתנסות ביין בוטיק חדש.

לצד החידושים מיקבי הבוטיק הקטנים, גם היקבים הגדולים מחדשים את פניהם. החידוש המרענן של הזמן האחרון הוא ה''מירון'' של יקב הרי גליל.
יקב הרי גליל הוציא עד עתה שני יינות אדומים איכותיים תחת השם ''יראון'', וכעת הוא מוציא לראשונה את ה''מירון 2006''. ההרכב הזני הוא 78% סירה, 11% קברנה סוביניון, ו 11% פטיט ורדו. כל הזנים גדלו בכרמי היקב בהרי הגליל העליון.

יין ''מירון'' הוא בלנד מבוסס סירה- תופעה לא מאוד שכיחה במקומתינו. טרם טעמתי את היין, אך לאור המסורת המאוד מוצלחת של היקב (וגם לפי דבריהם על היין) אני יכול לומר שלבטח מדובר ביין עוצמתי המתאים למנות בשר כמו שוק טלה וכדומה.
הסגנון של היקב והמסורת שלו כאחד היקבים שנותנים את התמורה הטובה ביותר לכסף, מצדיקים ללכת לקנות ולנסות את היין החדש הזה.

אחרון חביב, הוא לא יין חדש אך בהחלט ראוי לציון. מדובר ברקאנטי ספיישל רזרב 2005. מדובר ביין היוקרה של יקבי רקאנטי, שלאחרונה קצר שבחים רבים בתחרות בינלאומית בצרפת. כעת ביקב מפרגנים לקהל הלקוחות הישראלי, ומציעים החודש את היין במספר רב של מסעדות גם לטעימה בכוסות וגם לרכישה במחיר אטרקטיבי של 195 שקלים לבקבוק (במקום 300 ₪), כשמחירו בחנויות היין הוא 180 שקלים. אם אתם במסעדה בחודש הקרוב ואתם רוצים להשקיע בבקבוק יין אדום איכותי, אין ספק שזו הבחירה המשתלמת ביותר שלכם החודש- לכו על זה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש