מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> המלצה על מסעדת תאנים בירושלים

קחי לך תאנים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"עברנו ל'מג'דרה של המהרג'ה'- בורגול ועדשים בלאדי, מוגש עם צ'אטני של בצל אדום וזגביל ויוגורט. מנה מקסימה מהמטבח ההודי, כל המנות כאן הן יצירות מופת..." יובל בלנקובסקי מבקר בתאנים, מסעדה צמחונית מהותיקות בירושלים

מסעדת תאנים היא מסעדה צמחונית וותיקה בירושלים והיא פועלת כבר מעל 15 שנה.
שמה כבר יצא לפניה ובקרב חברי הצמחונים היא אחד המקומות המועדפים לירושלים.
אני מה לעשות לא בדיוק צמחוני. אבל האיכות של המנות שאכלתי שם עוד בעודי נער לפני למעלה מעשור החזירו אותי אל תאנים עם טעם של נוסטלגיה. מיקומה של המסעדה השתנה, אך נדמה לי שהיא רק הרוויחה מכך. כעת המסעדה שוכנת בתוך חלל הכניסה של בית הקונפדרציה – מרכז תרבות ירושלמי, כאשר מחלונות המסעדה נשקף נוף קסום של חומות העיר ושל הגן היפיפה המקיף את המרכז.
מיד כשהגיענו קידם אותנו פטריק, הרוח החיה של המסעדה מיום הקמתה, והציע לנו מבחר של מיצים טבעיים מעשי ידי הבית הנסחטים במקום. הזמנו מיץ גזר- תפוזים ומשקה תמרהינדי המבוסס של שקדים. בכלל הדגש בתאנים הוא על ייצור עצמי של כל המוצרים מהלחם ומהמיצים המוגשים במקום וכלה בעוגות ובמנות האחרונות ואכן האיכות של הייצור העצמי מורגשת בכל פרט.

מכאן ואילך זרמו אלינו שפע של מנות משובחות הישר מן המטבח אלינו. המנה הראשונה הייתה מבוססות על פולנטה שהוגשה עם צלוחית יוגורט ביתי וצלוחית סחוג ירקרק וחריף, איתה הגיעה גם מנה נוספת של פטריות פורטובלו צלויות ועסיסיות שהגיעו עם סלט ירוק ומאפה פולנטה. שתי המנות שהיה מעורב בהם פולנטה תבשיל תירס חלבי שמוצאו באיטליה ,היו משובחות. הפטריות היו נהדרות טריות ואיכותיות והרוטב שלהם המבוסס על שמן זית הדגיש את איכותם.
השילוב של הפולנטה עם היוגורט גם היה שילוב מקורי מרענן ומטעים להפליא. זוגתי לארוחה העדיפה להתעלם מהסחוג הביתי, אני העזתי ומצאתי את השילוב של החריפות הים תיכונית עם הפולנטה האיטלקית כשילוב מנצח.
לאחר מכן הוגש לנו סלט ירוק ומעניין המשלב מלפפון ומספר סוגי אצות ברוטב סויה.

זוגתי המחבבת את המטבח האסיאתי התלהבה מאוד מהמנה. משם המשכנו לחציל בלאדי קלוי על הגריל בשילוב עם טחינה עשירה וסמיכה וקונפי שום טרי צלוי שהיה מענג ומגרה בדיוק כמו שקונפי שום צריך להיות. מכאן עברנו ל"מג'דרה של המהרג'ה- "בורגול ועדשים בלאדי, מוגש עם צ'אטני של בצל אדום וזגביל ויוגורט. מנה מקסימה מהמטבח ההודי. ולאחריה פלפלים אדומים וצהובים ממולאים בשומר וגבינת ריקוטה שהיו ריחניים וטעימים להפליא. כל המנות היו יצירות מופת של הגשה אסתטית ונעימה לעין, המלצריות שירתו אותנו באדיבות והנוף הנפלא של החומות היו השתלבו נפלא לחווית אכילה נעימה וטעימה. אלא שלא שכחנו את הקינוח, לפתחנו הגיעו שתי עוגות. הראשונה עוגת פרג-בננות- שקולד סחטה מזוגתי קריאות התפעלות, ומדובר באופה מנוסה. "השילוב" היא צעקה, "המקוריות איך לא חשבתי על זה קודם פרג ובננות"?! עוגת הגזר שלי, שלוותה במעט שמנת חמוצה, הייתה אפויה ושחומה כמו עוגה אמיתית של בית. מעט החמיצות שבפי מהשמנת השתלבה באופן הרמוני עם המתיקות העדינה של הגזר. כך שלווים ומוקסמים מהאוכל ומהנוף הנפלא של "תאנים" סיימנו את ארוחתנו עם טעם של עוד.מומלץ