מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על חנות הנקניקים של הס בירושלים

הס, הס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''קיבלנו טחול נימוח שמולא במחית של תפוחי עץ איכותיים. כן, כן, זאת לא טעות. המנה הייתה נפלאה ומקורית ואילו הטעמים והמרקמים השתלבו באופן נהדר...'' יובל בלנקובסקי מבקר בהס, וכך חוסך נסיעה ארוכה (ויקרה) לשוויץ

זהו לא הביקור הראשון שלי במסעדה של המאסטרו השוויצרי המפורסם - מרסל הס.
ההקפדה האירופאית על חומרי גלם מעולים לצד ידע עצום ומסורת נקניקיות, הנמשכת מאות שנים, מבטיחה חוויה קולינארית נדירה לכל אוהבי הנקניקים.
בין אם אתם מוגבלים באכילת נקניקים בחו''ל, מחמת ענייני כשרות ובין אם לא, כשתגיעו להס של מרסל תבינו שאתם יכולים למצוא בארץ, מקום נדיר עם נקניקים ונקניקיות כשרות למהדרין, שלא יגרמו לכם בכלל להתגעגע לתוצרת חו''ל.
האיכות המפורסמת של הס גורמת להרבה אנשים להזמין נתחי בשר שלמים ואיכותיים כמו רוסטביף וקרונביף לביתם. גם מבחר הנקניקיות של מרסל מבשר בקר ומטלה גורם לכל בר דעת וחובב בשר להזיל ריר.

פלטת בשרים קרים שהוגשה לשולחננו הדגימה לנו פעם נוספת, מדוע מדובר במסעדה ייחודית שקשה להפריז בחשיבותה לעולם הקולינריה בארץ. הלשון הכבושה שהוגשה לנו שמרה על מרקם מחוספס ועדין בו זמנית. אולי זה נשמע לכם סתירה, אך אם תובאו למרסל, הספקות שלכם יפתרו.
הסלמי במבחר סגנונות ועמים (מפולפל יותר ומפולפל פחות), בדרגות יישון שונות, הבטיחו לנו חוויה קולינארית אמיתית ומסע אל העולם הקולינארי של שוויץ.
משם המשכנו לפלטת בשרים חמים ונקניקיות שהוגשו על מצע של כרוב כבוש עשוי בסגנון שוויצרי מסורתי. גם כאן נקניקיות העגל והבקר היו בלתי נשכחות, כשהארומות של הכרוב החמצמץ המתובל בגרגרי פלפל שחור שלמים ונתחי בשר קטנים משולבים בתוכו. טעמים אלו מיד שלפו אותנו למקום אחר, הרגשנו שאנו אוכלים תבשיל שוקרוט אירופאי אמיתי.

החלטנו להעז ולבקש מנה קלאסית מהמטבח הגרמני, שגם בגרמניה כבר קשה להשיגה. טחול ממולא בסגנון גרמני של פעם. תאמינו או לא, אבל הטחול הממולא שקיבלנו היה לגמרי שונה מהטחול הממולא החריף בסגנון מזרחי שרואים במקומותינו.
קבלנו טחול נימוח שמולא במחית של תפוחי עץ איכותיים. כן, כן, זאת לא טעות. המנה הייתה נפלאה ומקורית. הטעמים והמרקמים השתלבו באופן נהדר. במסעדה סיפרו לנו כי רק מרסל בעצמו יודע להכין את המנה הזו. לרגע חשבתי על עצמי כילד מלפני מאה שנה, שאימו מכינה לו במטבחה הביתי מנה של בשר נימוח עם מחית תפוחי עץ, הגדלים באזורים הגבוהים והקרים של גרמניה. מרסל ייקח אתכם למסע בזמן ובמקום- זוהי מסעדה נפלאה שמבטיחה חוויה ייחודית שאסור להחמיץ. כל כך טעים שם אבל לא רק – יש בהס הרבה יותר מזה. מומלץ.
הס
בית הדפוס 34, ירושלים
02-6255515