Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת אבו גוש באבו גוש

מסעדת אבו גוש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מסעדת אבו גוש היא הראשונה באבו גוש שפתחה את שעריה לישראלים ושהציגה את המטבח הערבי עם סטנדרטים גבוהים של הגשה ושירות. כיום גדוש הכפר מסעדות, כולן נפתחו בזכות החזון של איברהים..." יובל בלנקובסקי לומד על אבו גוש

מאחורי מסעדת אבו גוש המפוארת מסתתר סיפור סינדרלה. גאודת איברהים, נער למשפחה ענייה מאבו גוש, הלך לחפש את מזלו בארצות הברית. המזל במקרה האיר לו פנים והוא זכה בלוטו האמריקני בסכום גבוה של מעל עשרים מיליון דולר. הזכייה שינתה את חייו, הוא נעשה מיליונר ואיש עסקים, התחתן עם מלכת יופי תאילנדית אבל לא שכח את הבית - אבו גוש. את מיטב כספו השקיע במבנה ענק ומפואר, מסעדת אבו גוש.

איברהים הבין את הפוטנציאל העסקי של כפר הבית שלו. מסעדת אבו גוש היא המסעדה הראשונה באבו גוש שפתחה את שעריה לישראלים והציגה את המטבח הערבי עם סטנדרטים גבוהים של הגשה ושירות. כיום גדוש הכפר אבו גוש מסעדות ערביות וחומוסיות רבות, כולן נפתחו בזכות היזמות והחזון של איברהים.

מיד כשנכנסנו למסעדה זיהינו קהל לקוחות קבוע ששומר אמונים למסעדה הוותיקה שקבעה רף איכות שהמסעדות החדשות באבו גוש מתקשות לעמוד בו. למסעדת אבו גוש מרפסת סגורה נפלאה המשקיפה על הנוף ולצדה כמה אולמות אוכל מעוצבים, אפשר בהחלט לחשוב על המסעדה כעל מקום שמתאים לערוך בו אירוע מרובה משתתפים. החלטנו לשבת על המרפסת מול הנוף.

למנה ראשונה קיבלנו מבחר סלטים: הזיתים הפצועים היו מרירים ובעלי ארומות נהדרות שהשתלבו עם הפיתה החמה שהגיעה היישר מתנור האפייה. משם המשכנו וטעמנו מסלט הירקות בטחינה, מן החומוס המפורסם של המסעדה שהיה נימוח ומשחתי ומסלטי עלים המבוססים על ריג'לה, שהדגימו את חומרי הגלם המשובחים שעומדים לרשות המסעדה.

מכאן המשכנו למנה עיקרית זוגית, פלטת בשרים הכוללת צלעות כבש קבב ושיפודי כבד עוף. ההגשה של אבו גוש מרהיבה: על לאפה שנאפתה במקום הונח מצע גדול של אורז אדמדם ועליו נתחי בשר מהבילים שהגירו את מיציהם אל תוך האורז והלאפה. צלע הכבש הייתה נהדרת - מדליון של בשר משובח של טלה צעיר - גם מי שלא חובב את טעמו העז של הכבש היה נהנה מהנתח. לצדו הגיע הקבב מתובל בסגנון ערבי – מלא בירק ובתערובת בשר, ששומן הכבש המשובח הורגש בה. גם כבד העוף היה עשוי במידה הרצויה וניכר כי יד אמונה מטפלת בגריל הבשרים של מסעדת אבו גוש. לא ויתרנו על האורז הנפלא, שלאחר שקלט את מיצי הבשר השתלב עם המנה העיקרית באופן מושלם, וגם על הפיתה לא פסחנו, הטעמים העשירים שנקלטו בה היו חגיגה לחיך.

לקינוח הזמנו שתי כוסות תה עם נענע. לצד התה חיכתה לנו הפתעה – פלטה עם מבחר מהמם של בקלאוות יפהפיות. חלקן היו מבוססות על פיסטוקים, חלקן על בוטנים וחלקן על אגוזים. כולן היו משוחות בדבש איכותי. עזבנו את המסעדה עם מתיקות הבקלאוות בפינו, וחשבנו לעצמנו, איזה מזל שאיברהים זכה בלוטו.