מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > חידושים והמלצות בתחום היין

חידושים בתחום היין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סדרה נוספת שיצאה לא מזמן, היא סדרת יוגב של יקב בינימינה. לא מדובר ביינות גדולים, אבל ארומות הפרי הבולטות והמתיקות היחסית יתאימו היטב לארוחת מנגל פשוטה של חברים..." יובל בלנקובסקי מדווח על החידושים בתחום היין

יקב הבוטיק ויתקין, הוא יקב שמבקרי יין אוהבים לאהוב. והאמת שבצדק. נדמה שהיקב הזה עושה את כל צעדיו בתבונה ולדעתי הוא גודל ותופס את מקומו בשוק היין הישראלי. למרות ההצלחה של השנים האחרונות, יקב ותיקין גודל משנה לשנה בצורה מדודה בלבד. על דגלו הוא חרט עשיית יינות מזנים, מעניינים, ולא מהזנים המקובלים בעולם היין הישראלי כמו קברנה סוביניון ומרלו. בין יינות היקב ניתן למצוא יינות זניים של פטיט סירה, קריניאן, פינו נואר וקברנה פרנק.

הפעם הגיעו אלי לטעימה הפינו נואר של היקב והמסע ישראלי אדום- בלנד של קריניאן סירה ומעט קברנה פרנק, שניהם משנת הבציר 2008. את המסע הישראלי פתחתי ראשון גוף בינוי וחביב וארומות שלפרי בשל עד רקוב מעט קדמו את פני. היין התגלה כיין טעים ומהנה שיכול להתאים גם למאכלים מתובלים, האופייניים למטבח הים תיכוני. את הפינו נואר שמרתי לארוחת ערב בסגנון איטלקי שהוזמנתי אליה.
תוך כדי הארוחה נמזג היין והוא התגלה כיין עוצמתי יחסית, שטוב לשתייה בפני עצמו ויכול להתאים גם לגבינות חריפות או לבשר כבש. עם הזמן היין התחדרר והחל להעלות ארומות נוספות של פרי אדום וארומה של פרחוניות סגלגלה.
היינות של ויתקין מתאפיינים גם בתמורה טובה לכסף, והדבר נכון גם כן ליינות אלו. בותיקין מתכננים בזמן הקרוב להוציא סדרה של יינות פרימיום. לעת עתה עוד לא מפזרים ביקב רמזים עליה. אבל לאור המוניטין של היקב כדאי להיות ערניים ולהניח יד על הבקבוקים מהסדרה בזמן בטרם יאזלו.

סדרה נוספת שיצאה לא מזמן לשוק היא סדרת יוגב של יקב בינימינה. מדובר בסדרה של יינות שהם שילוב של שני זני ענבים יחד, חלק מהשילובים שגרתיים יותר וחלק פחות.
הקברנה סוביניון- מרלו הוא בלנד ידוע ומקובל. בבינימינה שילבו אותם ביחס של חצי חצי.
המרלו מגיע מכרמי יוסף והקברנה מלכיש. היין יושן שמונה חודשים בחביות עץ. בלנד נוסף בסדרה הוא הקברנה סוביניון- פטי ורדו (20%). כאן שלבו בבינימינה בין קרנה מאזור הגליל התחתון לבין פטי ורדו המגיע מהנגב (מצפה קמון).

שילוב שלדעתם יוצר יין מורכב במיוחד. בלנד אחרון בסדרה זו הוא הקברנה סוביניון - שיראז. הזנים המרכיבים את היין ביחס של חצי חצי. זהו בלנד חביב במיוחד לטעמי, הייו יושן שמונה חודשים בחביות עץ אלון, ויש לו גוף בינוני היכול להתאים לארוחה בשרית ולמנות מעט מתובלות. בסך הכל מדובר ביינות חביבים ביחס לרמת המחיר המובקשת - עד 50 שקלים. לא מדובר ביינות גדולים אבל ארומות הפרי הבולטות והמתיקות היחסית שמצאתי בהם יחבבו על קהל משפחתי והם גם יתאימו היטב לארוחת מנגל פשוטה של חברים.