Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבה על בר מסעדה לינק ירושלים
לחם בשר הרצליה

לינק ללינק ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הבר-מסעדה לינק שבירושלים כבר כבש לו מקום של חשיבות בקרב תושבי ירושלים, ביניהם יובל בלנקובסקי וחבריו, אז לא היה לו אכפת להגיע לכאן שוב. ה-Happy Hour, היצע הוויסקי המשובח ומנת נתח הקצבים גם הם לא הפריעו

לינק הוא בר מסעדה שכבר כבש לו מקום של חשיבות בקרב תושבי ירושלים, וביניהם החברים שלי. המבקרים בלינק נודדים לפי מזג האוויר: אם זורחת החמה הם בוחרים במרפסת הפתוחה שיכולה להכיל סועדים רבים, ביום שמש זהו אחד המקומות המקסימים בירושלים להעביר בהם ארוחת צהריים או אפילו ארוחת בוקר מאוחרת, ואם מדובר ביום גשום ישנה המרפסת הסגורה שעץ ענק שוכן במרכזה ושאפשר לצפות ממנה בגשם. מי שמגיע ללינק בשעות הערב והלילה המאוחרות בוחר בבר המעוצב. לינק מתאים למשפחות שעושות את ארוחת השבת בשעות הערב המוקדמות, והוא מקום שתרגישו בו בנוח לאכול או רק לשתות על הבר. כמו כל מוסד ירושלמי אמתי, הבר לינק נטול פוזות, והוא מקנה תחושה נוחה לכל גיל ולכל פורמט.

הבר המעוצב של לינק מכיל מבחר נהדר של משקאות: מוויסקי פשוטים ועד בקבוקים יוקרתיים של גלנפידיך 30 שנה וקוניאקים יוקרתיים, ובמחירים סבירים מאוד. ב-Happy Hour שנמשכת בשעות הערב המוקדמות יש גם מבצע של 1+1. בגלל ההפרדה בין החללים מותר, על פי חוק, לעשן על הבר של לינק, וגם למצוא מנות קטנות ומשתנות, המותאמות במיוחד ליושבי הבר. בקרב חבריי, לדוגמא, כבשה לה מנת השניצלונים לבבות והפכה לאחת הקבועות בכל ערב, מדובר בכמות ענקית של שניצלונים וצ'יפס פריכים שהולמת שתייה של כמה וכמה בירות. גם שאר המנות של לינק גדולות, אם אתם קצת רעבים לכו על אחת המנות הראשונות ואם באמת אתם רעבים יש סיכוי טוב שמנה עיקרית אחת תספק אתכם. המטבח של לינק משלב בין המטבח הערבי- ישראלי למטבח הצרפתי אירופי קלאסי.

הפעם באתי אל לינק עם בת זוגי, ולמנות הראשונות טעמנו פלאפלים וטחינה וכבד אווז. הפלאפלים, ירוקים וחמים בסגנון לבנוני, הוצאו מן השמן בשנייה המדויקת והגיעו עם צלחת פיתות שנעלמה על ידי המלצרית המיומנת מיד כשסיימנו את המנה. בפטה כבד אווז, שהוגש לנו עם לחם כפרי משובח, נזרעו פיסטוקים ירוקים ששברו את מרקמו הנימוח והשביחו את טעמו.

לעיקריות הזמנו מנת פסטה פשוטה בשמן זית, ברמת עשייה אל דנטה עם עשבי תיבול ירקרקים שמעטרים אותה. בחגיגה השתתפו גם עגבניות שנימוחו מעט והוסיפו לטעם העשיר של המנה, לשביעות רצונה של זוגתי הצמחונית. אני בחרתי במנת נתח הקצבים של המסעדה. בניגוד לצורת ההכנה הרגילה של נתח הקצבים, על הגריל או על הפלנצ'ה, הלכו בלינק בדרך שונה מן המקובל: בישול ארוך ואיטי שנעשה ברוטב של חלב קוקוס סויה ודבש. התוצאה הייתה נהדרת, הבשר היה נימוח ורך כיאה לבשר שבושל ארוכות. הארומות הבשרניות האופייניות לנתח קצבים נשמרו ואף נעשו עשירות יותר.

סיימנו בכוס אספרסו מעולה, מתברר כי לינק יודעים להכין גם קפה, ובעוגת גבינה פירורים שהייתה טעימה וליוותה אותו יפה. לינק הוא מקום נהדר כשמחפשים מסעדה או בר נטול פוזות שנעים לשהות בו.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש