Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יין לסילבסטר
לחם בשר הרצליה

לשתות בסילבסטר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שמפניה מתאימה למאכלים בעלי טעם עז ככבד אווז, קוויאר וצדפות, אך כל מתאבן בסילבסטר יסתדר אתה. להגשה חגיגית, הניחו בתחתית הכוס גרגרי רימון, הן למראה והן לטעם..." יובל בלנקובסקי בטור יין (ושמפניה) לסילבסטר

את הסילבסטר מקובל לחגוג בשמפניה. אין כמו יין מבעבע, פיצוץ עליז ובועות משכרות בשביל לציין אירוע חגיגי כמו הסילבסטר. השמפניה היא יין מבעבע המיוצר במחוז שמפיין בצרפת. היא כבר מזמן הפכה לאופנה עולמית, אך צריכתה בארץ ובעולם עלתה בשנים האחרונות. גם היצרנים המקומיים החלו לעסוק במלאכה ולייצר יין מבעבע בשיטה המסורתית של השמפניה, וזה לא עניין פשוט – מקורן של הבועות בשמפניה הוא בתסיסת התירוש ולא בבועות הנובעות מתוספת של גז.

היקב הראשון והוותיק לייצור יינות מבעבעים כשמפניה הוא יקב רמת הגולן. לצד המותגים הוותיקים והאיכותיים של רמת הגולן, הבלאן דה בלאן והברוט מסדרת ירדן היוקרתית, החלו לייצר ביקב רמת הגולן יין מבעבע במחיר צנוע יותר, כשבעים שקלים, מסדרת הביניים גמלא. הברוט של גמלא הוא יין מבעבע בעל גוף בינוני וארומות של פירות טרופיים ולימון. זו שמפניה מהנה וכיפית שרבים ימצאו אותה ערבה לחכם.

גם יקב תשבי הצטרף לחגיגה ולקראת השנה החדשה וחגיגות הסילבסטר יצרו לראשונה בתשבי את התשבי ברוט. התווית מרשימה וזהובה וככלל המראה של הבקבוק הוא כולו חגיגיות. זן הענבים הוא פארנץ קולמבר מזכרון יעקב, שלו, על פי היקב, ארומות של משמש, אפרסק ותפוח ירוק. זהו יין קליל יותר מהברוט של גמלא, הבועות עדינות ומדויקות והן מספקות חוויה נהדרת של שתייה, אם כי הסיומת של היין מעט קלילה מדי לטעמי.

שמפניה יכולה להתאים למאכלים בעלי טעם עז כמו כבד אווז, קוויאר וצדפות. אולם למעשה כל מתאבן שיעלה בדעתכם להכין בחגיגות בסילבסטר שלכם יסתדר אתה. גם החמיצות- מתיקות של תותים ושל פירות יער נחשבים למתאימים לשמפניה. להגשה חגיגית של השמפניה, כדאי להניח בתחתית הכוס מעט גרגרי רימון שיוסיפו הן למראה והן לטעם.

לקראת השנה החדשה וחגיגות הסילבסטר יצאו גם כמה יינות אדומים ששווים התייחסות. הראשון הוא הזינפנדל 2007 של דלתון. זהו יין הזינפנדל היחיד למיטב ידיעתי שמיוצר כעת בארץ כיין זני ברמה גבוהה. זן הזינפנדל נחשב לזן המזוהה עם איזור קליפורניה. הזינפנדל של דלתון יושן בחביות עץ אמריקאיות למשך שנה, מה שמוסיף לו ניחוחות של וניל ושל עישון. היין מכיל אחוז גבוה יחסית של אלכוהול, 15.5%, כמקובל בזינפנדל קליפורני. זהו יין עוצמתי בעל ארומות של שזיפים ופריחה סגולה. אני ממליץ לקנות ולחכות אתו לפחות שנתיים. עם הפתיחה יש לחדרר את היין שעות מספר לפני השתייה כדי ליהנות מכל הטעמים ומהריחות שהיין אוצר בתוכו.

אחרונה חביבה היא סדרת הפרימיום אבני החושן של יקבי בינימינה. את כוכב הסדרה, יין בשם "יהלום", שיצא לקראת פברואר זכיתי לטעום בטעימה מוקדמת והוא מרשים, אלגנטי ומורכב במיוחד. לחגיגות הסילבסטר, אני ממליץ לרכוש מהיינות החדשים של הסדרה שיצאו כעת לשוק: הספיר בלנד של קברנה סוביניון שיראז ומרלו. זהו יין אדום איכותי ישראלי אופייני בעל ארומות של שזיפים וקפה, יין בסגנון "עולם חדש" שקל מאוד ליהנות ממנו, ומומלץ להשתמש בו לליווי ארוחת הסילבסטר שלכם. שנה אזרחית טובה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש