"כתף הטלה הוגשה לאחר שעברה תהליך אידוי במשך 48 שעות, והתוצאה – מנה חלומית ושובה בטעמיה. הבשר התמסר בקלות בכל חיתוך והיה עדין ונימוח בצורה מעוררת הערצה..." ליאור נובו חוגגת עשור שנים עם הסטארטאפיסט שלה באוליב ליף תל אביב, מסעדת שף כשרה וסוחפת המציעה מנות עם טוויסט, קונסטרוקציית הגשה מטריפת חושים וטעמים ענוגים
חדשות מהמסעדות: מסעדת מודרן בירושלים משיקה תפריט עסקיות חדש, מסעדת קוצ'ינה תמר בתל אביב מציעה תפריט קיץ חדש ובפסטה פקטורי האיטלקית בחיפה מזמינים לארוחה ארוחה משפחתית לרעבים במיוחד
"הזמנתי יוגורט מילקשייק מרענן, קציצות ירקות מטוגנות וסלט ירקות. המנה סולידית, עשויה היטב, מתקתקה ומגניבה..." כרמית אופק ביקרה בברצלונה וחזרה עם אינספור חוויות קולינריות כובשות. קבלו המלצה לאיך להוציא את המיטב מברצלונה
מדי יום מתבצעים חיפושים רבים אחר מסעדות מומלצות בתל אביב: בין אם בגוגל, בין אם ברשתות חברתיות שונות ובין אם דרך חברים - המגוון העצום של המסעדות התל אביביות וקצב התחלופה הגבוה יחסית שלהן יוצרים מצב שבו כמעט כל מי שרוצה לבלות במסעדה זקוק לעצה או המלצה.
רחובות היא אחד הישובים הוותיקים בארץ, כשכבר ב-1890 התיישבו על קרקעות שרכש במקום יהושע חנקין עולים בני העלייה הראשונה. בתחילת הדרך הייתה זו מושבה מנומנמת וכך למשל כשהייתה בת 25 מנתה רחובות פחות מ-1,000 איש (ולעומת זאת הייתה גדושה בפרדסים). לקראת סוף המאה ה-20 נהנתה העיר מתנופת פיתוח משמעותית, שנמשכת וביתר שאת גם במאה הנוכחית ובסוף 2013 כבר נספרו בה כ-125,000 איש.
תלפיות היא שכונה בחלקה הדרום מזרחי של ירושלים. היא תוכננה כמרחב מגורים פסטורלי וגדוש בשטחים ירוקים, שינתה פניה לאורך השנים וכיום היא כוללת גם אזור תעשייה שמשולבים בו מתחמי מסחר ובילויים. בהתאם כשמדברים על מסעדות בירושלים תלפיות היא אחת האופציות הראשונות העולות על הפרק שכן פועלים בה לא מעט מוסדות קולינאריים אהובים.
ירושלים היא עיר מגוונת מאוד ורבת פנים: חילונים לצד חרדים, יהודים וערבים, עשירים ועניים, בניינים גדושי היסטוריה מרתקת ולידם תוצרים מרהיבים של ארכיטקטורה מודרנית, קושי ורוך, 9 קבין של יופי אבל גם כיעור, מטענים כבדים מהעבר שמתמוססים לנוכח הרצון לחיות טוב בהווה והניגודים עוד רבים וטובים. גם בתחום הקולינארי עיר הבירה היא מקום מאוד מגוון, ובהתאם בכל רשימה של מסעדות בירושלים מומלצות תמצאו מנעד רחב של טעמים ומקומות בעלי אופי שונה לחלוטין - מסעדות המגישות אוכל רחוב פשוט וטעים שנזלל בעמידה, ברים רוויי אלכוהול ומנות שמתאימות לו, מסעדות יוקרה מסוגננות, מסעדות המתמחות בבשרים, מסעדות המיועדות לטבעונים ועוד ועוד. כמו כן כשמדברים על מסעדות בירושלים מחנה יהודה - השוק המפורסם באווירה הייחודית ושפע הריחות, הצבעים והטעמים - הוא מקור השראה וגם ביתן של לא מעט מסעדות מומלצות.
ירושלים, כך נדמה, היא עיר גדולה מהחיים: היא דרמטית מאוד, מיוחסים לה 9 קבין של יופי מתוך עשרה שירדו לעולם, האתרים בעלי החשיבות ההיסטורית והתרבותית הפזורים לאורכה ולרוחבה תורמים אף הם לגדולתה (מחומות העיר העתיקה דרך טחנת הרוח של מונטיפיורי, גן הפסלים של מוזיאון ישראל וטיילת ארמון הנציב וכלה בגשר המיתרים שבכניסה לעיר) וגם הבנייה הירושלמית יוצרת רושם עז. אבל גם בעיר שהכל בה גדול, ישנה כמיהה לאינטימיות ולחגיגות אינטימיות באופיין, כך שאך טבעי הוא שיהיו לא מעט אפשרויות של מסעדות בירושלים לאירועים קטנים.
חג הפסח, שאחד משמותיו האחרים הוא חג החירות, מעמיד בעלי מסעדות כשרות (וגם לא כשרות) רבות בפני דילמה: האם לצאת לחופשה, שהרי ממילא התפריט מוגבל עקב הפסח, ולפעמים זוהי הזדמנות טובה לשפץ את המקום או לחדש אותו, וישנם גם מזג האוויר האידיאלי וחיק הטבע שכולו פריחה ושמחה אשר מדרבנים את כולנו לצאת לטייל - או שמא לעבוד בכל זאת ולספק לסועדים הקבועים והמזדמנים חוויה קולינארית ייחודית שמוכיחה כי גם אוכל כשר לפסח יכול להיות לא פחות ממעולה.
שדרות רוטשילד הן אחד הרחובות הראשונים שנסללו בתל אביב, יש להן חלק משמעותי בהתפתחות העיר וגם כיום הן מהוות מוקד עסקי, תרבותי וקולינארי, כמו גם מקום הומה אדם בכל שעות היממה. בהתאם לא מעט מסעדות רומנטיות בתל אביב קבעו בה את משכנן, ובאופן כללי ניתן למצוא לאורכן בתי אוכל רבים, במגוון רחב של סגנונות. גם כשמדברים על מסעדה איטלקית רוטשילד הוא בהחלט מקום טוב לחפש בו את האוכל המשובח של ארץ המגף.
פוזילי, ריגטוני, קנלוני, פטוצ'יני, ניוקי, לזניה, פנצנלה, ארביאטה, פומדורו, טליאטה, טירמיסו, ג'לאטו - לפעמים נדמה שדי בשמות של המאכלים האיטלקיים כדי לגרות את בלוטות הטעם שלנו ולגרום לנו לרצות לחפש מסעדה איטלקית מומלצת.
גריל בר מציגה רף חדש בעולם מסעדות הבשר והגריל: שילוב בין עיצוב יפהפה ומושקע, תפריט ישראלי-ביתי עשיר, יינות איכותיים ואיכות גבוהה של חומרי הגלם. אז אם אתם בפגישת עבודה בבירה או שסתם קפצתם לביקור במקומות הקדושים, שווה להגיע לגריל בר לארוחה עסקית
"אל השולחן הגיעו שני נתחי ענק מגרים: סינטה 400 גרם על העצם ביישון של 28 ימים, ואנטרקוט פריים 350 גרם ביישון של 35 ימים, מפורק מהעצם. שני הנתחים, עשויים מדיום לבקשתנו, היו עבים, עסיסיים, שחומים מבחוץ ואדמדמים מבפנים..." שפרה צח, NG בר & בשר, תל אביב
"ריזוטו פטריות יער, שמפיניון ופורטבלו - מהמנות הטובות שזכיתי לאכול בימי. ריזוטו עשיר ומדויק, עשוי בהקפדה עילאית ושימת לב לכל מרכיב בנפרד, מוגש בכמות ראויה בהחלט אך לא מכבידה..." דן תורן הולך שבי אחרי הטעמים והניחוחות שבמסעדת כרמים באר שבע
על טרסה יפיפייה עם וף פסטורלי משקיף לים הכחול הגדול, תמצאו את לה ביפטק, מסעדת בשר ודגים כשרה. את המטבח מוביל שף מדרום אמריקה כך שמובטחת חוויה קרניבורית עם דגש על חומרי גלם איכותיים. יש גם עסקית צהריים משתלמת במיוחד
"רצועות דג בכבישה ביתית מלווים בלחם אגוזים חם, קרם פרש ופרוסות דקות של מלפפונים חמוצים. המנה מרשימה ביופייה. הטעמים מציפים את הפה בחדות, בנעימות רכה המתפשטת בפה..." חגית גרוס מתמוגגת מהטעמים המיוחדים המוגשים בפאסטל, הבראסרי הישראלי, באגף החדש של מוזיאון תל אביב
אין כמו יפו – בלילות, בימים ובשעת בין ערביים. הסמטאות העתיקות, המאפיות העשירות, דוכני הבקלאווה, ריח הים והדגים, ועדיין לא דיברנו על המסעדות המיוחדות. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות ביפו, שלא תצאו רעבים
"פרוסות נדיבות של פטה כבד עוף שהוגש עם ריבת בצל וטוסטונים. הפטה היה עשוי כהלכה, נימוח ונמס בפה, והשתלב מצוין עם מתקתקות הריבה..." ליאור פנחסי יוצא מהעיר "ללא החניה" ומגיע לברולו, בר-מסעדה בפתח תקווה המציע אלכוהול משובח ובשפע, אוכל ממכר וסוחף ואווירה קלילה
ברמת ישי השוכנת בצפון עמק יזרעאל תמצאו את ארנולד'ס, מסעדת שף כשרה למהדרין תחת שרביטו של השף אורי ארנון. התפריט מורכב מרכיבים מהשראה שיש לגליל להציע עם נגיעות צרפתיות וים תיכוניות. באזור? לא תקפצו לעסקית צהריים?
"את ריזוטו הפטריות – אל תחמיצו! טעמים חזקים וארומטיים של פטריות טריות ועשבי תיבול בדיוק במרקם הנכון ובטעם הנכון. הנאה צרופה ומשביעה במיוחד..." גיל ח' עמית מגיע לפוסטו פיגו, מסעדת איטלקית חדשה בראשון לציון, השוכנת בתוך מקום מפתיע. בואו לגלות
"באגף הבשרי - ברבקואה – תבשיל בקר בבישול ארוך, צ‘ילי קון קרנה קלאסי ועוף ברוטב מולה עם קקאו, צימוקים ועוד כ-40 רכיבים שונים. שלושה סוגי סלסות: פיקו דה גאיו – סלסת עגבניות, גווקאמולי ובלאנקה – שמנת חמוצה..." יונתן שטרנברג בוחן את ארוחת הטעימות העסקית של מקסיקנה, תל אביב
"עוגת גבינה בחושה שהיא ללא ספק הטובה שזכיתי לאכול עד כה, עוגת גבינה אפויה עם נגיעות גרידת לימון, תפוז וריקוטה, טארט ריקוטה עם דובדבנים ופירות יער..." לקראת ארוחת שבועות המשפחתית, דן תורן מגיע ללחם ארטיזן ברעננה. היה טעים מאוד
קרניבורים - קחו הפסקה לכמה ימים. חג השבועות הוא שעתן היפה של המסעדות החלביות. הן נמצאות כאן כל השנה, מלאות בעושר של טעמים יצירתיים, עטופות בניחוחות משכרים וביין משובח. קבלו המלצה למסעדות חלביות מומלצות מצפון ועד דרום:
מוסקט מצפה הימים הינה מסעדת גורמה השוכנת במלון מצפה הימים, על הכביש המתפתל בין ראש פינה לצפת. מוסקט היא חלק מהרנסנס הקולינרי המשמעותי שחווה הגליל, ואשר במסגרתו צצו עוד ועוד מסעדות שף בצפון, אולם בה בעת היא גם מסעדה ייחודית, המציעה חוויה מיוחדת בלוקיישן בלתי נשכח.