Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת טאיפיי בתל אביב

טאיפיי תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"חצילים מטוגנים קלות בטמפורה ומוקפצים ברוטב פיקנטי על בסיס היי-סין. המנה אכן פיקנטית, הירקות בושלו קלות אך פריכותם נשמרה..." כרמית אופק הולכת שבי אחר הטעמים המרתקים של טאיפיי, אסייתית חדשה בתל אביב

טרם שאפתח את דבריי אגלה סוד שמור, בסופ"ש האחרון היה יומולדת שלי ושל חברתי הטובה, וכמיטב המסורת לא ויתרנו ובשלל פעילויות חגגנו. התמזל מזלנו לבקר במסעדת "טאיפיי", מקום חדש ומיוחד בזירה הקולינארית של תל אביב, וחשבנו שנפלא יהיה להנות ממטעמי המטבח האסייתי במיוחד בנקודת הזמן הזו של השנה.

אגב שמה של המסעדה טאיפיי הינו כשמה של בירת טיוואן, לדעתי, יש מקוריות וחן בבחירת השם והאמת זה מגניב. המקום מצוי בנחלת בינימין 63, בין אחד העם לשדרות רוטשילד במרכז העניינים הקולינאריים.

טאיפיי הינו מקום משופע בעיצוב סיני, נאמן למסורת, את השולחנות עוטפות מפות אדומות קסומות, אהילים סיניים אדומים, ואגב, ידוע, כי הצבע האדום על פי התרבות הסינית נחשב לצבע שמביא ברכה. את המקום מעטרת גדר במבוק עם צמחייה חיה מסביב. חלל המסעדה מוביל לחצר שהיא פטיו, המקום שקט ומשרה תחושה נינוחה והמוזיקה האותנטית והסולידית כאחד תורמת לכך. וכלל, המקום ביתי מאוד ומזמין את הסועדים לחוויה אחרת, אשר מחד, רוויה בטעמים אסיאתיים ומאידך, יש בה הזדמנות לרוגע והרגשת ביתיות.

התחלנו את החגיגות באלגנטיות, חברתי עם צי'נטאו, בירה סינית, קלילה ומתוקה ואני עם סאקי שהוגש בקנקן קטן. סאקי, ליודעי הדבר, הינו משקה אלכוהולי יפני שעשוי מאורז שאליו הוסיפו אלכוהול. הטעם רך וארומתי, סוג של ריסטארט לחייך.

מחזית המנות ראשונות בחרנו בסלט פרגית קריספי (רצועות פרגית מטוגנות בטמפורת שום פריכה, על מצע של סלט צנון גזר ומלפפון ברוטב שומשום וסויה). הסלט רענן בצורה יוצאת דופן, צבעוני, נתחי הפרגית פריכים ואיכשהו הסלט מכין את הסועדים לקראת הבאות. מקטגוריה מדליקה בתפריט "מוקפץ ברטבים קלאסיים" בחרנו במוקפץ עם חצילים ברוטב פי'נטי (חצילים מטוגנים קלות בטמפורה ומוקפצים ברוטב פיקנטי על בסיס היי-סין. המנה אכן פיקנטית, הירקות בושלו קלות אך פריכותם נשמרה. הבקר עסיסי מאוד והרוטב הינו עשיר ועוטף באלגנטיות את מרכיבי המנה ומאחד אותם לתבשיל אחד.

מגזרה נוספת שלהשערתי לבטח תקרוץ גם לכם בדיוק כפי שקרצה לנו, כוונתי ל"מנות אסייתיות מסורתיות" בחרנו בפָּאי קְוּ (ספירבס צלוי ברוטב קנטון), מדובר במנה שמקורה בהונג קונג, צלעות בשר לבן מתובלות בתבלין "חמשת התבלינים הסינים" רוטב הוי-סין, פרחי אניס ותמצית קני סוכר, מבושלות בבישול איטי. המנה מיוחדת, משביעה ובעלת מתיקות סולידית.

בחירה מוצלחת מאותה קטגוריה, אשר ערבה לחיך לא פחות, היא קאן קיוי ווּאןְ (תבשיל קארי ירוק, תבשיל תאילנדי עשיר עם קרם קוקוס תערובת קארי ירוק, חצילים, למון גראס, בזיל, במבוק, פטריות ושורש קראנקה). המנה ניחנה בחריפות עדינה, ותבשיל ירקרק המתמזג היטב עם האורז שסופג לתוכו את הטעמים הנוזליים ומאזן את החריפות. כחובבת קארי מושבעת, אסכם, כי המנה בעלת ניחוחות אקזוטיים.

ולסיום סיומת, נכון, ניחשתם נכונה, ביקורנו בטיאפיי הסתיים בקינוח נפלא, ראשון בתור, כדורי קוקוס (פרט מעניין, כדורי הקוקוס נעשים במקום ומוגשים עם בעירה) פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים ומכוסים ברוטב דבש וקרמל. שנייה בתורה, על שולחננו הונחה, בננה ספילט (בננה בציפוי טמפורה ומייפל, המוגשת עם כדור גלידה וסלט פירות קטן). לטעמי הקינוח מרשים שהרי הבננה פריכה, מקורמלת ומוגשת כשהיא מעט בוערת באש. בקיצור מתיקות שמשרה עונג.

טאיפיי זמינה עבורכם גם לאירועים, וניתן לקיים במקום אירוע עד 50 איש. טאיפיי מביאה עימה בשורה חדשה, ניחוחות המקום מזמינים את באי המסעדה להיכנס פנימה ולגלות עולם עשיר בתרבות, המקום מעורר את הקיבה ואת הסקרנות כאחד. לתפיסתי, טאיפיי מאגדת בתוכה כמה וכמה דברים בעת ובעונה אחת: פנינת חמד בלב העיר הסואנת, עיצוב ושירות אדיב עד מאוד התורמים רבות לאווירה השלווה, האנרגיה הקסומה, וגולת הכותרת, היהלום שבכתר, האוכל העשוי היטב ובאהבה. אל תחמיצו, מדובר בהנאה צרופה.