פיסלנו כלי רכב בפינה של פיסול בירקות, הכנו עוגיות עם זיגוג סוכריה לב אדום , סובבנו סביבונים שהכנו ממטבעות שוקולד , בנינו פירמידות מקיסמים מודבקים בטופי חם...אבל הכי אהבנו את פינת הפיסול בבצק סוכר.
ריחרחנו וגרגרנו בפה ואפילו חשנו בבירור את ההבדלים בין הטעמים של הזנים השונים:
קיבלנו ''שלים'' רחבים ארוכים ומפנקים מצמר, התכרבלנו והמשכנו לפטפט ולפטפט ולקשקש, מסביב היו חבורות של חבר'ה, וצחוקיה, והמון סיגריות, יפעת נזכרה בגסט האוס שלנו בדרמסאלה, וזה היה טוב.
ליד הפירה היה גוּלָש עם בשר רך בדיוק כמו שצריך וחתיכות תפוחי אדמה שקיבלו את טעם התבשיל שבסיר. הירקות המבושלים שהשלימו את הצלחת היו חתוכים דק דק, ומכילים הפתעות בלתי צפויות כמו חצילים ושורשים.
אין כמו גשמים טובים כדי להחזיר אותנו לצלחת מרק....עם קרעפלך. הקור והגשמים הם הזדמנות מצוינת לפסוע אל המסעדות היהודיות הפזורות בתל אביב ולהזמין בנחת כבד קצוץ, גולש רך ומזמין, חמין שחום וקומפוט לקינוח. סקירה רגעית של הטובות במסעדות היהודיות בעיר. פרויקט חורף
יש ל''בר בר'' את הקבועים שלו, תושבי השכונה (נקרא לה ''שכונת הבימה''), שהם בני בית במקום. הנחמד הוא שקל מאד להפוך לבן בית בעצמך: מהפעם השנייה שתכנס כבר תכיר אותך המלצרית ואפילו יש סיכוי טוב שתזכור מה הזמנת בפעם הקודמת.
מצד אחד, יש שם את ההיצע המוכר והאהוב על ילדים של פיצה-פסטה. מצד שני, התפריט כל כך מגוון ומלא הפתעות, שגם ''ילדים גדולים'' והרפתקני חיך, כמוני וכמו שותפתי הצעירה לארוחה, ייהנו בו מאוד.
בין אם אתם מכינים סופגניות מבצק אשל, כמו של הדודות שרוצות לגמור עניין מהר ובין אם אתם ממתפיחי השמרים המעטים שעוד נותרו, תשמחו בוודאי לשמוע שיש מי שמשקיע ה- מון עבודה בסופגניות שלכם. באסף ארטיזנל הלכו על כל הקופה ופצחו החג הזה בסופגניות בריוש ובעיברית- הכי קשה ומושקע שיש. הנה המתכון.
בחוץ שורקות רוחות ונרות החג מהבהבים ובתוך בית הספר לבישול ''תותים'' , סדנת חורף חגיגית להכנת סופגניות מסביב לעולם.
החומוס, גאוות המקום מלווה בגרגרים ומעוטר בטחינה שגם היא מעשה בית מומלץ ביותר. לכל מביני החומוס שמרחיקים נדוד כי למצוא חומוס ששווה לטבול בו את הפיתה, כדאי לבדוק את זה שעושה מיקי מ''שמן זית''.
הצטיינו בטעמם נתחוני העוף האפגני המעושנים ,עוף הטיקה ,והבונה גוש שהיא מנה יצירתית הכוללת קוביות בקר מבושלות ברוטב נענע ועגבניות אשר יצרו ניגוד מתוחכם בפה
''הסצ'מו בר'' מתגאה בחודש וויסקי, כל חודש הפאב מוריד את מחירו של וויסקי מסוים בכמעט חמישים אחוז ולכן כל אחד יכול לטעום מוויסקי טוב מבלי לחפור עמוק בכיס .
חוץ מלאכול סופגניות, תדעו שילדים נהנים מאוד לקשט אותן. כחלק מפעילויות החנוכה תוכלו לארגן לילדים הפרטיים שלכם, בשיתוף עם ילדי השכנים סדנת קישוט סופגניות
הקונספט של המקום הוא אוכל טוב ובגדול. הכול מוגש בסטייל אמריקאי, המנות ע-נקיות, הצלחות עוד יותר ואתה מרגיש שלא חוסכים עליך.
חנוכה זאת הזדמנות מצוינת להשתחרר ממחויבות ולהביא אותה בשחיתות לא אחראית . בזמן שכולם יאכלו סופגניות, תוכלו אתם לחגוג חנוכה פרטי ומטוגן משלכם, עם קינוחים מטוגנים מכל הסוגים והמטבחים. שוטטנו בין מתכוני השפים והמסעדות וליקטנו עבורכם את המתוק והמטוגן שאיננו סופגניה. קבלו אותם בלי ייסורי מצפון.
ביום חמישי הקדוש, המוקדש כולו לספקולציות וניתוחים טקטיים על קבוצתי האהובה , אזרתי אומץ ויצאתי בקור ל ''פיצ'ר '' שבהרצליה פיתוח במטרה לחוות שם את חווית יום חמישי
קשה לקבל תמיד את ספל האספרסו בדיוק כפי שנרצה אותו. אבל בעולמנו המודרני ניתן להגיע לתוצאה שתשביע את רצוננו תמיד בכך שנכניס לביתנו מכונת אספרסו.
חנוכה הוא עוד חופש ארוך ארוך עם הילדים בבית אבל גם הזדמנות מצוינת לקצת טבע היסטוריה ואפילו ערכים. מתוך שלל הפעילויות והפסטיבלים, הנה אחד עם קצת שמן זית. חנוכה במרכז המבקרים מושב בני דרום
שלחנו מזלגות גם לצלוחיות של לבנה מצוינת בפסטו עגבניות, כרובית בציפוי פריך וברוטב צ'ילי, עגבניות שרי עם גבינת פטה צאן ורוטב פסטו, גבינת שמנת עם בצל מטוגן וחציל מטוגן ברוטב סויה ודבש. לצדם הופיעה פוקצ'ה חמימה ופריכה בלווית חמאת שום.
בשעות הבוקר המקום מוקף במראות של סוחרי עתיקות, גופי תאורה, כלי קריסטל, טקסטיל ושאר מראות של שוק מזרח תיכוני. בשעות בין הערביים נראה הקפה מבין שורות של נברשות קריסטל ובערב ניתן לשבת בין יצירות האומנות שבתוך המקום.
בכל תחנה מספיק להראות לילדים דוגמה אחת, והדמיון שלהם יקח אותם למקומות שלא נותר לנו אלא לקנא בהם.
נטלי מציעה קוקטיל ייחודי: ג'ין גורדונ'ס עם מיץ מנגו. שלאחר מכן מתגלה כשילוב מעניין וטעים. מיכל מזמינה דובונה (אפריטיף המורכב מתערובת של יינות אדומים) שהוגש בתוספת פלח לימון שנתן עקצוץ מיוחד.
כשאדם חי בצורה שאני חיה בה לאחרונה (יענו לא חוזרת לבית של ההורים, עובדת רוב הזמן, ולא בשעות נורמליות, וחווה התקפי רעב בשעות מוזרות ביותר של הלילה), הוא נאלץ להתמודד עם הרבה הזמנות של אוכל. הדבר הדומיננטי ביותר שמזמינים, מן הסתם, הוא פיצה.
צ'ייסר, בר חדש באלנבי ויורשו של אלנבי 44 הוא קודם כל מקום לאנשים שיודעים ואוהבים לשתות. אין כאן אוכל - יש כמה נשנושים, וקצת סושי, לפעמים - אבל ברור שהשתיה במרכז. ועל השתיה מנצחים הברמנים המקצועיים ביותר שפגשתי, שיודעים באמת איך להתאים משקה ללקוח.
''מבשלים חוויה'' מעבירים כבר בימים אלה סדנאות לחנוכה. מסתבר שבעדות ישראל יש מאכלים המיוחדים לחנוכה שאינם סופגניות: ה''פלאו מאסתין'' אצל יהודי פרס, סלט חנוכה מיהודי ליטא, והדונט'ס היישר מאמריקה.