הרטרו של אירוח בחורף: פלטת גבינות מהארץ ומחו''ל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 השנה תמצאו פה את המבחר הרגיל של קממבר, ברי, סטילטון, אדם וגבינה כחולה כשלהי לצד גבינות עונתיות מספרד, כפרים קטנים בצרפת ועוד.


כשהייתי קטנה, הייתה לי חברה עשירה. עשיר היה נחשב אז כמי שגר בוילה, היה ברשותו מכשיר וידאו והוריו היו נוסעים לחו''ל יותר מפעם בשנה. החברה הזאת ענתה על כל הקריטריונים ועוד הייתה לה אמא בלונדינית. הכי אהבנו לבוא אליה אחרי הלימודים ולצפות באורח חייהם של היפים והאמיצים. הבית שלהם נראה כמו מוזיאון. היו להם כמה וכמה חדרי שירותים, אמבטיות נוצצות עם תכשירי קוסמטיקה רבים ומקרר שתי דלתות, בקיצור, הסטנדרט של היום לכל זוג בורגני ממוצע.


כשהיינו פותחות את המקרר כדי להוציא ארוחת צהריים, מיץ או קולה, תמיד נחה שם איזה צלחת או פלטה שעליה אמרה החברה ''לא לגעת, הורי מארחים''. פעם אחת, היו עליה כדורי גבינה מצופים באגוזים- מראה בלתי נשכח עבור ילדה בית ספר יסודי מעיירה קטנה. כדורי הגבינה המצופים היו כל חלומותי על מגש, באותו זמן.

בסוף גדלתי ואפילו גרתי בפריס וקניתי בפרומג'רי (חנות גבינות מקצועית) כמעשה יום יום- למדתי את סדר אכילת הגבינות כשהן יושבות על פלטה משותפת (יש כזה, זאת לא המצאה) ואפילו פיתחתי אנינות בעניין.

הרעיון קפץ לי לראש אחרי שביקרתי בגורמה שופ ברחוב בזל. משהו במבטא הצרפתי של הבעלים, באווירה השכונתית בחנות ובמקרר הגבינות הענקי הזמין את פלטת הגבינות של שנות ה-80 לבוא ולנחות פה פעם שנייה. הפעם לא מדובר בכדורי גבינה מצופים אלה בגבינות איכותיות מאוד שמסודרות על פלטה של עץ טבעי שניתן לקנות במקום. אירוח נינוח על כוס יין.

המקרר היה עמוס בגבינות מיושנות וטריות חלקן צרפתיות וחלקן מחלקים אחרים באירופה.
כל השנה תמצאו פה את המבחר הרגיל של קממבר, ברי, סטילטון, אדם וגבינה כחולה כשלהי לצד גבינות עונתיות מספרד, כפרים קטנים בצרפת ועוד. גם הגבינות הישראליות של מחלבות הבוטיק הקטנות קיבלו ייצוג נאה במקרר הגדול.


פלטת גבינות לאירוח
כשמרכיבים פלטה לאירוח, מחשבים 100 גרם גבינה לאדם, סה''כ. מכפילים את מספר המשתתפים במאה ומקבלים את כמות הגבינה שצריך לקנות.

גבינת ברי/קממבר/ pont leveque
גבינת עיזים טרייה אחת בסגנון saint more
גבינה קשה בסגנון tome de savoie
גבינה כחולה דוגמת bresse bleu או stilton
צהובה אחת gauda/comte/gruyer תלוי בעונה

לחם, חמאה וסכין

סדר אכילת הגבינות

צרפתים, כשהם אוכלים גבינות הם אוכלים אותן בסדר מסוים. תחילה אוכלים את הטריות בעלות הטעם העדין ולבסוף את הגבינות הארומטיות עזות הטעם, על מנת לא להאפיל על טעמן של העדינות. בהחלט מקובל למרוח חמאה על לחם, ועל החמאה להניח פרוסת גבינת ברי שמנה. תאזנו עם כוס יין.

השלה 1,מתחם בזל, תל אביב
טלפון: 03-5462840