מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פסטה חדשה בשכונה- פסטה נובה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 את הפסטות עושים במקום, כלומר מכינים במטבח את הבצק ויוצרים ממנו רצועות בצורה הרצויה במכונת פסטה. תהיתי אם אפשר להרגיש את ההבדל- ואפשר גם אפשר. המרקם של הפטוצ'יני שלי היה מצוין, אל דנטה והמנה עצמה הייתה מגוונת טעמים ופיקנטית מעט.

הרחובות מתאוששים מהגשם האחרון, ואנחנו על טוסטוס בדרך לפסטה- נובה. עוצרים ביהודה הלוי מול מרפסת תחומה באדניות פורחות. נדמה שהחורפיות הזמנית של תל אביב הולמת אותה במיוחד, מדגישה את האירופאית שלה.

פסטרייה 52 הייתה מסעדה וותיקה ומוכרת בשכונה, בעיקר בזכות הפסטות הטריות שהיא מגישה. היום היא מתהדרת לא רק בשם חדש-פסטה נובה אלא גם במראה חדש ומשודרג. המקום קטן ואינטימי, נותן אוירה חמימה של בית ומעוצב בעדינות, באכפתיות ובתשומת לב לפרטים. התרשמנו מהמראה החדש, והתיישבנו להתרשם גם מהאוכל.

החבר שלי חשב לבחור בברוסקטת החצילים כמנה ראשונה ושמח לשמוע שזוהי גם המלצת המלצרית. המנה המיוחדת שקיבלנו כללה שתי פרוסות ברוסקטה משוחות בחצילים קלויים , ביצה קשה, פרוסת עגבנייה ועלים ירוקים. לכאורה מנה פשוטה, שטריותם המורגשת של המרכיבים היא שהפכה אותה למנה מנצחת והוסיפה לה רעננות שפתחה לנו את התיאבון.

מלבד המנות שבתפריט, דווחה לנו המלצרית גם על המיוחדים של היום. היו די הרבה כאלו, ונאלצתי לבקש שתחזור על הפירוט פעם שנייה. מזל שכך, כי אחרת עוד הייתי עלולה לפספס את הפטוצ'יני פילה בקר ברוטב שמן זית, פלפלים וזיתים שחורים. חברי היקר בחר במנת הדגל של המסעדה: חצי עוף ללא עצמות, ממולא בשום ובפטרוזיליה. העוף, שבמקומות רבים אחרים מתייבש או לא ניצלה מספיק הוגש כאן רך ועסיסי בדיוק במידה הנכונה, לא מעט בזכות הבישול עם השום ומעט חרוך וקראנצ'י מלמטה. תענוג.

את הפסטות עושים במקום, כלומר מכינים במטבח את הבצק ויוצרים ממנו רצועות בצורה הרצויה במכונת פסטה. תהיתי אם אפשר להרגיש את ההבדל- ואפשר גם אפשר. המרקם של הפטוצ'יני שלי היה מצוין, אל דנטה והמנה עצמה הייתה מגוונת טעמים ופיקנטית מעט.

לסיום הוצעו לנו שלושה קינוחים: טארט שקדים ואגסים בקרם וניל, קרם ברולה וניל עם סוכר חום שרוף וטארט שוקולד בלגי. לא הצלחנו להסכים על אחד מהם, אז מה טוב- לקחנו שניים. טארט השוקולד וטארט השקדים והאגסים היו שניהם טובים, בהתאם לציפיות- שכן הקינוחים נעשים במקום אף הם, מה שמורגש בטעם ובאיכות.

לסיכום, חפשו את פסטה נובה החדשה ביהודה הלוי. מקום מפלט ליום סגריר, פינה קטנה של חום ואסתטיקה

Pasta Nouva
יהודה הלוי 52 תל-אביב, 03-5669967
שעות הפעילות החדשות: 7 ימים בשבוע, מ- 10:00 עד 01:00