''זה לא היה מעין קסם מיוחד, או אגדת דיסני קטנה וחמודה. כל מה שהיה צריך זה מישהו שיהיה סבלן, ולא ידבר אליי כאילו אני זן נחות בגלל חששי מהמטבח...'' נדב אבידן התגבר על פוביית הבישול שלו אצל השף סטפן, מביסטרו בר קרוסל
הרצאות על גבינות ומוזיקת ג'ז. טיול ג'יפים וטעימת יינות קינוח. סדנה להכנת גבינה ביתית והרצאה על יינות מבעבעים. בסוף השבוע הקרוב יתקיים בפונדק רמון שבנגב סופשבוע גורמה של גבינות ויין. הפינוק המושלם לתחילת החורף
''התיאוריה הופכת לפרקטיקה אל מול עינינו המשתאות: יניב מרוקן מח מעצמות להכנת רביכה, צולה על הפלטה מדליוני פילה, וחולק איתנו טיפ...'' בארבע שעות של סדנה בלגעת באוכל, למדה מיכל שי על בשר יותר ממה שידעה אי פעם
רוצים להיכנס למטבח ולא יודעים איך? מתים לבשל ארוחה רומנטית, אבל בקושי מצליחים להרתיח מים לקפה? סדנת בישול לרווקים של פורשף תלמד אתכם את יסודות הבישול הפשוט והבסיסי. מכאן ועד ארוחות גורמה הדרך קצרה
מדוע האמינו בני המאיה שמוצא האדם הראשון מקלח תירס? מה ההבדל בין נאצ'וס, טאקוס ואנצ'ילדס? וכמה שימושים, למען השם, אפשר למצוא לטורטייה? שפרה צח עברה שיעור מקיף על אוכל מקסיקני במסעדת קבלרוס שבתל אביב
דים סאם נראים אולי כמו הגרסה הסינית של קרפעלך, אבל העבודה עליהם דורשת זמן, מיומנות וסבלנות. בשם הדיווח הנאות, עבדה קרן ויזנר בפרך, לשה בצק, מילאה כיסונים וצבטה צורות, וכל זה בשישי בצהריים. היה מה-זה כיף
על הסדנא ניצחה ביד רמה דפנה דריאל, גבנית שלמדה בברזיל את רזי המקצוע ומטפחת כיום את חנות הגבינות הקטנה של ספייסס, הכוללת מגוון גבינות ממחלבות מעולות בארץ ובעולם...
ב''SPICES כלים וטעמים'' חוגגים את שבועות בקרנבל שיימשך יומיים עם גבינות בוטיק, יינות משובחים, מוסיקת עולם, מאפים מיוחדים, שמני זית, מאהל בדואי, סדנאות גיבון עם דפנה דריאל ומבצעים ומתנות בפורמג'רי. מומלץ להתעדכן
כבר שנים שרשת אל גאוצ'ו היא שם שני למומחים בבשר. כעת הם גם מלמדים את המתעניינים איך לעשות את זה לבד בבית. סדנת בשרים למתקדמים
נעמה הלוי כתבתנו, הצטרפה הפעם לסדנת הטעימות האסיאתית של השף דרור שושן ב"לגעת באוכל" וחזרה עם צרור טיפים והמלצה חמה
אחת לשבוע, בערב, מתקיימת במטבח של המעדניה הכי מקסימה בגוש דן, סדנת בישול. רוני ומוטי, בעלי המקום ובני זוג, מתארים את סדנאות הבישול שלהן כבילוי אינטימי ומפתיע. כתבתנו יצאה לבדוק מה עומד מאחורי ההבטחות וחזרה נרגשת
מי הגאון של שושי שטיינוביץ, הכוהנת של בישול הגורמה מוקפד הקלוריות? קראו ותגלו ויש גם מתכון למאפה שכבות בשר וחצילים קלויים, עם כל הטיפים שיחסכו לכם קלוריות יקרות בלי לקלקל את הטעם
הערב הראשון של סדנת בישול פירות ים עם השף איל לביא, היה ערב קסום. משתה חגיגי ומיוחד, שנמשך ברוגע ובנעימות והפך לבילוי של למעלה מחמש שעות. כשהקסם נגמר, נזכרנו באושר שהמשתה הפעם יימשך יומיים
נעמה הלוי, צמחונית בארון, הצטרפה לסדנת הבשר המעשית של ''פודסטפס סדנאות בישול'' ונזכרה מה טוב בחיים
פרט לנטיעת עצים, מנהג החג הפופולארי ביותר בט"ו בשבט, הוא אכילת פירות יבשים. מקורו של המנהג בגלות, כשלא ניתן היה להשיג את פירות ארץ ישראל טריים. בשפע של היום, נותר רק להתלבט בין קרמבולה מיובשת לג'ינג'ר מסוכר
הערב נפתח בסבב בו התבקשו המשתתפים לספר מהו המאכל שלא יאכלו לעולם. הדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו היה מקקים. גם השף שיתף אותנו במוצר שאינו מסוגל אפילו להסתכל עליו. השף שלנו, מתברר, לא סובל אבוקדו
מה עושה דיאטנית באיטליה? מחפשת פטריות כמהין, מבקרת במפעלי שוקולד, טועמת פסטות ומלקקת גלידות. רק לא סופרת קלוריות
לשלוח את סמדר ולטר לסדנת בישול זה כמעט כמו לשלוח נזירה לאורגיה. צמחונית אדוקה שלא אוכלת אפילו דגים ונמנעת מלאכול ביצים לא מבושלות (אפילו אם הן מוקצפות במוס שוקולד)? ובכל זאת, מהסדנא של יואב שורד בספייסס היא חזרה בריחוף קל
חרף מחאותיה, שלחנו את הדיאטנית שלנו, ליאורה חוברה, לסדנת סושי. שבוע אחר כך הרימה הסטודנטית הצעירה ארוחת סושי רבת משתתפים במטבחה הביתי, ועשתה את זה כמו (יפנית) גדולה. איך שגלגל מתגלגל לו.
מחפשים דרך להפתיע את העובדים? רוצים לצ'פר צוות מנצח בפעילות של כיף וגיבוש? בפרתם - הדרכות ואירועים קולינאריים, מתמחים בדיוק באירועים מהסוג הזה, המבוססים על תפישת המטבח כפלטפורמה חווייתית ללמידה, חוויה, הדרכה והתנסות
עם פרוץ עונת המנגל אספנו מתכונים, טיפים והמלצות אישיות מחבורה מובילה של קצבים ומסעדנים מומחים לבשר. כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים לנפנף. להדפיס ולשמור
הרעיון שעומד מאחורי סדנת הבישול לחג של השף עומרי בן-פרז ב''טייסט'' הוא לעשות רושם מפואר בלי לעבוד קשה. שפרה צח כתבתנו שתתה את דבריו בצמא ומיהרה הביתה ליישם
המאייר המוכשר עמוס בידרמן נשלח על ידינו להתארח בסדנא לאוהבי בשר של ארז שטרן וערן אופיר וחזר עם תיאור קריקטוריסטי של הערב: ארז שטרן בתפקיד אפרים קישון מדג'ה גב אל גב עם השף ערן אופיר. במקום דיסקים מונחים לפניהם נתחי בשר אדומים ועסיסיים ובמקום אולם מלא רוקדים יש להם קהל זללנים נהנתן
כשקצץ את הנענע התרשמנו כולנו מיכולתו של עומרי לשלוט בסכין. עומרי מצדו הסביר לנו שעבודה עם סכינים היא כמו סקס: בהתחלה מנסים לאט, בעדינות, קצת מגבירים את הקצב, נפצעים, שוב מאיטים, מנסים שוב מהר ... בסוף מצליחים
פסטיבל האוכל הכפרי ה-6 של יואב יהודה ייפתח בסוף השבוע הבא ויציע, בנוסף לארוחות ביתיות כורדיות, הודיות, תימניות ואחרות, גם סדנאות בישול. רק שבניגוד למקובל מבוססות הסדנאות בפסטיבל על ליקוט חומרי הגלם בטבע ולא ממדפי הסופר