מלקטים ומבשלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 פסטיבל האוכל הכפרי ה-6 של יואב יהודה ייפתח בסוף השבוע הבא ויציע, בנוסף לארוחות ביתיות כורדיות, הודיות, תימניות ואחרות, גם סדנאות בישול. רק שבניגוד למקובל מבוססות הסדנאות בפסטיבל על ליקוט חומרי הגלם בטבע ולא ממדפי הסופר

ימי החורף היפים והפריחה הצבעונית קוראים למבשלים שבינינו (או לפחות לי) לנטוש ולו ליום אחד את המטבח המאובזר והמצרכים מהסופר, ולצאת אל הטבע, ללקט ולבשל.
פסטיבל האוכל הכפרי השישי של מרחבי יואב-יהודה, המתקיים בסופי השבוע שבין 16.2-11.3, מספק כמה הזדמנויות לכך, בסדנאות המשלבות ליקוט ובישול. מדובר בסדנאות שנמשכות כארבע שעות ובכולן יש לתאם מראש את הגעתכם.

סדנת פטריות בר:
סדנא שבה לומדים סוף סוף ואחת ולתמיד, איפה למצוא פטריות, איך ללקט אותן והכי חשוב, כיצד להבחין בין הרעילות לבין הטובות למאכל. הסדנא בהנחייתה של ד''ר דליה לווינסון, מהמומחיות בישראל בתחום הפטריות. היא מתקיימת בחוות עזים ''הר הרוח'', הממוקמת בתוך יער טבעי במורדות הרי ירושלים. מתחילים עם טעימה של גבינות העזים המיוצרות במקום, ממשיכים במצגת הסבר מקיפה ואז יוצאים לסיור ליקוט מודרך, המתפרש על כל איזור הגידול של הפטריות. חלק מהסדנאות יסתיימו בבישול הפטריות על פתיליות בחצר החווה.

ימי שישי, חוות עיזים ''הר הרוח'', נטף 35, טלפון 02-5345660, 054-4663353, 054-4934566

ליקוט ובישול צמחי בר:
מי יודע למה משמש ה''קארדי'', מה מכינים מחוביזה ומהו ''סוריאזי''? את התשובות לכל אלה מגלים בסדנה של אסנת משה, כורדית ''אסלית'' ממושב עגור ומומחית בליקוט, הכנה ושימור של עשבי בר, ובמיוחד של ה''קארדי'' – צמח הלוף, אותו נהגו יהודי כורדיסטאן ללקט מדי חורף ולבשל, בדומה לעלי התרד. במצבו הטבעי, הלוף הוא צמח רעיל, ועל כן יש להרתיח אותו שלוש פעמים, אז הוא הופך ראוי לאכילה.
הסדנה של אסנת מתחילה דווקא מהסוף, בהכנת תבשילים עם ירק על פתיליות בחצר: ממולאים, עלי גפן, אורז קארדי, מרק קובה קארדי ועוד. למה? כדי שיהיה מה לאכול כשחוזרים רעבים מהשטח. כשגומרים לבשל, יוצאים אל שטחי הצמחיה הסמוכים, ומלקטים מכל טוב, לוף, חרדל הבר, חוביזה, שמיר ועוד. מסיימים בארוחה עם כל התבשילים
שכבר מחכים בסירים.

ימי שישי, 10.00-14.00 אסנת משה, מושב עגור, 050-7510161

צמחי בר ואוכל איטלקי:
השף סרג'יו מולכו, ממושב בית מאיר מציע ''לעשות שוק'' בחיק הטבע, ואז לשלב את ה''קניות'' באוכל האיטלקי שהוא מתמחה בהכנתו. אפשר לצאת אתו לסיור מקיף של ליקוט עשבי בר באיזור, ובהם סוגים של עולש בר ואפילו אספרגוס, שעכשיו מתחילה עונתו, ואז להכין מהם מרק, סלטים ופסטות. ''מלקטים-לייט'' יוכלו להסתפק בסדנה מקוצרת, הכוללת ליקוט ממגוון צמחי התבלין הגדלים בשטחים הירוקים שסביב הבית, וארוחה איטלקית סביב הטאבון, כשצמחי התבלין מעניקים מניחוחם לפוקצ'ות, לפיצות ולשאר המעדנים.
ימי חמישי ושישי (עד כניסת השבת), סרג'יו מולכו, מושב בית מאיר, 02-5344690