מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ארוחת חג בראש קל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     הרעיון שעומד מאחורי סדנת הבישול לחג של השף עומרי בן-פרז ב''טייסט'' הוא לעשות רושם מפואר בלי לעבוד קשה. שפרה צח כתבתנו שתתה את דבריו בצמא ומיהרה הביתה ליישם

לא בטוח שברבים מבתי ישראל יפתחו את ארוחת ליל הסדר עם אספרגוס צלוי על קונקסה עגבניות במקום הגפילטע פיש המסורתי או שיסכימו להמיר את מרק העוף עם הקניידלך במרק כרובית עם קרם פלפלים וחלב קוקוס, כפי שעשינו אנו בסדנת הבישול של עמרי בן-פרז ב''טייסט''. ובכל זאת, משהו בגישה הקלילה שלו בהחלט ראוי לאימוץ. ''לא צריך להגיע לערב החג כשאתם שפוכים מעייפות, ולא שתבלו את רוב הערב במטבח במקום עם האורחים'', הטיף בן-פרז למשתתפי הסדנה שהוקדשה לארוחת החג. ''צריך רק להתארגן נכון: את הקניות והבישולים לחלק כך שלא הכל ייפול בבת אחת, ואת הכלים הכי כדאי לשכור''.

אותה רוח קלילה ויעילה שורה גם על המתכונים. הרעיון הכללי הוא לעשות רושם מפואר בלי לעבוד יותר מדי קשה: 5-6 מרכיבים, הכנה לא מורכבת מדי ואפשרות להתארגן עם רוב הבישולים מראש. קחו למשל את המנה העיקרית, שוק טלה ממולאת פיסטוקים על מצע בטטרות בצ'ילי. למרות השם המרשים, מסתבר שזו מנה פשוטה להכנה, שמתאימה למנהג לאכול כבש בליל הסדר. צריך רק לקנות שוק מספיק גדולה (למעשה שוק כבש ולא שוק טלה) לבקש מהקצב להוציא ממנה את העצם, למלא במילוי מתוק כלשהו – אצלנו אלו היו פיסטוקים (פשוט ככה, כמו שהם), אבל אפשר גם בצל מטוגן, כבדי עוף, צנוברים או שילובים שונים שלהם, ואז למרוח אותה במעט שמן זית, לתבל במלח ופלפל, לקשור בחוט חזק ולאפות לפחות 4 שעות בתנור חם על גבי רשת שמתחתיה תבנית אפיה עם מים לקליטת השומן הניגר. מצע הבטטות? אין קל מזה: קוביות גדולות של בטטות נקיות, על קליפתן, מוקפצות קלות ברוטב צ'ילי מתוק (קנוי) מעורב בקצת מים, מלח ופלפל גרוס ואפויות בתנור.
אפשר גם לצקת עליהן חלק משומן הכבש, לתוספת טעם.

דווקא הסלט שהוגש עם המנה חרג מכללי הפשטות, ובעצם לא הסלט עצמו, שהיה סתם עלי ''בייבי'' מוכנים מקופסה, אלא הרוטב שנבזק עליו, שבשבילו צריך לאפות חציל ואז להעביר את תוכנו במעבד מזון יחד עם שקדים ואגוזים קלויים במחבת, שום, לימון פרוס, חומץ אורז יפני, מלח, פלפל, סילאן ושמן זית. כמארחים, לא נראה לי שתשקיעו דווקא ברוטב רב המשאבים, וכאורחים, לא בטוח שלכך התכוונה המארחת כשביקשה שתביאו סלט.

לעומת זאת, מנת הקינוח של תפוחים אפויים עם דבש וקציפת לימון, בהחלט מומלצת כסיום מרענן וקל, תרתי משמע. אופים את התפוחים המגולענים בתערובת של מים ודבש, ואז ממלאים בקצף ביצים חזק מתובל במיץ לימון וגרידת לימון ומקשים אותו למרנג באמצעות מבער, כפי שעשינו בסדנה, או באפיה קצרצרה בתנור בחום עליון. ועוד המלצה של עמרי שכדאי לאמץ בהקשר זה: תמיד להכין מנת קינוח נפרדת לילדים.

הסדנה כולה התנהלה באווירה קלילה וכיפית, ואם באמת נצליח לעבור כך את בישולי החג – דיינו!

טייסט
אחוזה 142 (רחבת המשביר לשעבר), רעננה
טלפון: 09-7467520